Citroën gebruikt cookies om het gebruik van de website voor u zo optimaal mogelijk te maken. Met uw bezoek aan citroen.nl gaat u automatisch akkoord met deze cookies.

Meer informatie
Sluiten

Ontvang een vrijblijvende offerte voor de Citroën van uw keuze.

Sluiten

Ontvang de brochure en prijslijst van de Citroën van uw keuze per post of e-mail of bekijk ze direct online.

Sluiten

Wilt u graag de Citroën van uw keuze ervaren? Maak dan een vrijblijvende proefrit.

Sluiten

DS 3 Cabrio

Genieten van de vrijheid

Ontdek het design, het geraffineerde uiterlijk en de Créative Technologie van de DS 3 Cabrio, een open auto met ontelbare personaliseringsmogelijkheden.

Sterke punten

 • Baanbrekend design (two-tone kleurstelling, "zwevend" dak en haaienvin)
 • Veelzijdige cabriolet voor dagelijks gebruik (3,95 m lang, 5 zitplaatsen en 245 l bagageruimte)
 • Intuïtief te bedienen dak dat tot een snelheid van 120 km/h kan worden geopend en gesloten
 • Uitgebreide personaliseringsmogelijkheden (kleur van carrosserie en dak, wielen, buitenspiegels en interieur)

Uitgesproken design

750x423_citroen-ds3-cabrio-parti-pris-style

Alle designelementen die van de chique DS 3 zo'n succes hebben gemaakt, zoals het "zwevende" dak en de haaienvin, zijn terug te vinden in de DS 3 Cabrio. Het design van de DS 3 Cabrio is even uitgesproken als verleidelijk. Een cabriolet die met zijn dynamische lijnen, aantrekkelijke cabriodak en geraffineerde interieur niemand koud laat. Kwaliteiten die van de DS 3 Cabrio een echte droomauto maken.

Cabriodak
Cabriodak

Intuïtief openen

747x322_citroen-ds3-cabrio-ouverture-intuitive

Dankzij het intelligente ontwerp kan het dak tijdens het rijden - tot een snelheid van 120 km/u - worden geopend en gesloten. Het openen en sluiten gaat razendsnel: in 16 seconden wordt het dak volledig geopend of gesloten en in 11 seconden wordt het horizontale deel van het dak geopend of gesloten.

Rijplezier

747x322_citroen-ds3-cabrio-sensations-conduite

De DS 3 Cabrio is plezier pur sang. Puur genieten: de cabriolet geeft u een intens gevoel van vrijheid. Dankzij het cabriodak kunt u genieten van elke zonnestraal en voelt u zich één met de omgeving. De DS 3 Cabrio heeft dezelfde technische basis als de andere DS 3 uitvoeringen, heeft dus hetzelfde dynamische maar ook veilige rijkarakter en stuurt net zo voortreffelijk.

Onderhoud van het cabriodak

747x322_citroen-ds3-cabrio-entretien-toiles

Het cabriodak van de DS 3 Cabrio is erg gemakkelijk in het onderhoud. Bij de Citroën-dealer zijn speciale reinigingsproducten verkrijgbaar.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor de Citroën van uw keuze.

Sluiten

Ontvang de brochure en prijslijst van de Citroën van uw keuze per post of e-mail of bekijk ze direct online.

Sluiten

Wilt u graag de Citroën van uw keuze ervaren? Maak dan een vrijblijvende proefrit.

Sluiten

Persoonlijk

De DS 3 Cabrio is uniek, net als u.

U bent de designer van uw eigen DS 3 Cabrio. Kies zelf de carrosseriekleur, de kleur voor het dak, de wielen en de aankleding van het exterieur en het interieur. Laat uw creativiteit de vrije loop en creëer de cabriolet die bij u past.

Carrosserie

Cabriodak

Buitenspiegels

Wielen

Interieur

Carrosserie

Creëer uw eigen two-tone DS 3 Cabrio door te kiezen uit negen carrosseriekleuren en drie aparte kleuren voor het cabriodak. U bent uniek. Uw DS 3 Cabrio is dat ook.

750x423_citroen-ds3-cabrio-personnalisation-carrosserie

Cabriodak

Door de opvallende middenstijl, in de vorm van een haaienvin, lijkt het dak wel te zweven. Versterk dit effect door extra aandacht aan het dak te schenken. Kies voor het dak van uw cabriolet uit drie kleuren die verschillen van die van de carrosserie: Noir Onyx, Bleu Infini en Monogramme DS.

Om het effect van een "zwevend" dak te behouden zijn ook het bovenste deel van de zijpanelen, de bovenste voorruitstijl en de achterspoiler in bijpassende kleur gespoten.

750x423_citroen-ds3-cabrio-personnalisation-toile

Buitenspiegels

De buitenspiegels zijn bij de DS 3 Cabrio uitgevoerd in de kleur van het door u gekozen dak. Of kies voor chromen spiegelkapjes als extra stijlvol accent. Combineer creativiteit met uw persoonlijke smaak en ontwerp uw eigen chique auto.

750x423_citroen-ds3-cabrio-personnalisation-coques-retroviseurs

Wielen

Er zijn negen verschillende wielen om uit te kiezen: Zestien of zeventien inch, gepolijst of gespoten. Laat de naafdoppen matchen met de carrosserie of het dak. Alle mensen zijn verschillend. Ook uw DS 3 Cabrio hoeft niet op een andere te lijken.

750x423_citroen-ds3-cabrio-personnalisation-jantes

Interieur

Het interieur van de DS 3 Cabrio is een ode aan de persoonlijke keuzevrijheid:

 • Het sierpaneel van het dashboard, dat de luchtroosters, het instrumentenpaneel en het multifunctionele display omvat, is leverbaar in zes varianten.
 • De versnellingspook is leverbaar in vijf varianten, en combineert gematteerd chroom met glanzende kleuraccenten of een lederen afwerking.

Aan elk detail is gedacht. Zelfs de contactsleutel is voorzien van een inzetstuk in de kleur van de carrosserie. Zo hebt u altijd een stukje van uw DS 3 Cabrio bij u.

750x423_citroen-ds3-cabrio-personnalisation-decors-interieurs

Een originele lichtsignatuur

Led-dagrijverlichting

747x322_citroen-ds3-cabrio-feux-diurnes-led

De led-dagrijverlichting accentueert het zelfverzekerde en karakteristieke uiterlijk van de DS 3 Cabrio. De cabriolet is hierdoor ook direct herkenbaar op de weg.

Led-achterlichten

747x322_citroen-ds3-cabrio-feux-arriere-led

Aan de achterzijde kunt u de DS3 Cabrio laten voorzien van originele LED-achterlichten met innovatief 3D-effect. Als finishing touch is in de zijkant van de lichtunit een discreet, verchroomd DS-logo op een zwarte achtergrond met DS-motief aangebracht.

Een innovatief kofferdekselmechanisme

 • De bagageruimte van de DS 3 Cabrio is optimaal toegankelijk dankzij een innovatief openingsmechanisme van het kofferdeksel.
 • Dit mechanisme is speciaal ontworpen voor de DS 3 Cabrio en zorgt voor een ideale openingshoek van het kofferdeksel.
 • Het kofferdeksel gaat moeiteloos open tot boven de achterruit zodat de bagageruimte goed toegankelijk is.
750x423_citroen-ds3-cabrio-ouverture-coffre-exclusive

Maatgevende binnenruimte

750x423_citroen-ds3-cabrio-habitabilite

Dankzij slimme ontwerpkeuzes weet de DS 3 Cabrio compacte buitenmaten te verenigen met compromisloze gebruiksmogelijkheden dankzij:

 • vijf volwaardige zitplaatsen (uniek voor het segment),
 • een bagageruimte met een inhoud van 245 l (de grootste van het segment),
 • een in twee delen (1/3 - 2/3) neerklapbare achterbank (voor nog meer bagageruimte).

Comfort en ontspanning voor iedereen
Geluidscomfort

Comfort begint met het buitensluiten van het ongewenste. Ook op dit gebied is de DS 3 Cabrio maatgevend. Dankzij een efficiënte geluidsisolatie kunnen de inzittenden zonder stemverheffing met elkaar praten en optimaal genieten van uw favoriete muziek, ook bij een geopend dak.

Parfumeur

De optionele parfumeur zorgt voor dat een subtiele en aangename geur in het interieur. Met de draaiknop kan de hoeveelheid parfum nauwkeurig worden geregeld of kan de functie worden uitgeschakeld.

Hifi-systeem

Uw DS 3 Cabrio kan worden voorzien van een ultramodern hifi-systeem met een perfecte geluidsweergave. En door uw mp3-speler of usb-stick aan te sluiten op de Connecting Box kunt u uw favoriete muziek meenemen in de auto.

eMyWay navigatiesysteem

De DS 3 Cabrio kan worden voorzien van het eMyWay navigatiesysteem met een 7 inch HD-scherm. Het beschikt over een birdview-weergave van de kaart en in het interne geheugen opgeslagen kaartgegevens van geheel Europa.

Autoradio/cd-speler met mp3-/WMA-afspeelmogelijkheid

Deze cd-speler met mp3- en WMA-afspeelmogelijkheid beschikt over zes luidsprekers en een usb-/Jack-aansluiting. U kunt door de afspeellijsten van een mobiel apparaat scrollen en een compatibele telefoon gebruiken via de Bluetooth handsfree kit.

Totale ontspanning

Rijgedrag

747x322_citroen-ds3-cabrio-comportement-routier

Dankzij het lage gewicht en de perfecte afstemming van het onderstel, de wielophanging en de schokdempers heeft de DS 3 Cabrio onder alle omstandigheden een uitgebalanceerd rijgedrag.

Rijhulpsystemen

747x322_citroen-ds3-cabrio-aides-conduite

Voor een optimaal gebruiksgemak is uw DS 3 Cabrio voorzien van een cruise control met snelheidsbegrenzer. Daarnaast kunt u uw DS 3 Cabrio voorzien van automatische ruitenwissers, automatisch inschakelend dimlicht, een boordcomputer en een parkeerhulp achter.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor de Citroën van uw keuze.

Sluiten

Ontvang de brochure en prijslijst van de Citroën van uw keuze per post of e-mail of bekijk ze direct online.

Sluiten

Wilt u graag de Citroën van uw keuze ervaren? Maak dan een vrijblijvende proefrit.

Sluiten

Zuinige motoren, lage bijtelling

20% bijtelling

e-HDi technologie

Roetfilter

Schakelindicator

Gewichtsbesparing

20% bijtelling

Een van de uitgangspunten in de ontwerpfase van de DS 3 Cabrio was een zo gering mogelijke belasting van het milieu. De DS 3 Cabrio is dan ook een van de weinige cabriolets die in een lage bijtellingscategorie valt. Alle versies met de e-HDi 90 motor hebben een CO2-uitstoot vanaf 95 g/km, als leaseauto goed voor slechts 20% bijtelling. Ook de PureTech 82 benzinemotor met een uitstoot van 109 g/km valt bij lease in de 20% bijtelling.

e-HDi technologie

De micro-hybridetechnologie e-HDi is een combinatie van:

 • een HDi-motor,
 • een Stop & Startsysteem van de nieuwe generatie,
 • een systeem dat energie terugwint tijdens het vaart minderen.

Hiermee profiteert u van een lager brandstofverbruik en het milieu van een lagere CO2-uitstoot, terwijl uw rijplezier ongeëvenaard blijft. De DS 3 Cabrio met e-HDi 90 motor heeft een CO2-uitstoot van slechts 95 gr/km, waardoor de cabriolet bij lease 20% bijtelling heeft.

750x423_citroen-ds3-cabrio-technologie-e-hdi

Roetfilter

De e-HDi motoren van de DS 3 Cabrio zijn voorzien van een roetfilter dat de uitstoot van schadelijke stoffen sterk vermindert door onverbrande deeltjes tegen te houden en vervolgens te verbranden. De uitstoot van vervuilende deeltjes door de e-HDi motor bereikt dankzij het roetfilter een nauwelijks meetbaar niveau.

750x423_citroen-ds3-cabrio-filtre-particules

Schakelindicator

Om u te helpen nog zuiniger- en dus nog milieuvriendelijker - te rijden is de DS 3 Cabrio uitgerust met een schakelindicator. Deze analyseert uw rijstijl en geeft aan wanneer u het beste kunt opschakelen.

Gewichtsbesparing

De goede resultaten van de DS 3 Cabrio op milieugebied zijn niet alleen te danken aan de zuinige motoren. De ontwerpers hebben kosten noch moeite gespaard om overgewicht te bestrijden. Elk onderdeel van de cabriolet is door computerberekeningen en uitgebreide testen geoptimaliseerd.

Dankzij het lage gewicht en de optimale stroomlijn van de carrosserie (Cw = 0,31) gaat de nieuwe DS 3 Cabrio efficiënt om met brandstof en is de CO2-uitstoot zoveel mogelijk beperkt.

Veiligheid van topniveau

Door toepassing van Créative Technologie stelt de DS 3 Cabrio nieuwe maatstaven op het gebied van veiligheid.

Carrosseriestructuur

747x322_citroen-ds3-cabrio-structure-caisse

De carrosseriestructuur van de DS 3 Cabrio is zeer stevig. Dit werd bereikt door een specifiek ontwerp van de flanken en versterkingen bij de bagageruimte.  Bij een onverhoopte aanrijding worden de inzittenden optimaal beschermd.

Airbags

747x322_citroen-ds3-cabrio-airbags

De DS 3 Cabrio is standaard uitgerust met zes airbags:

 • twee frontairbags
 • twee zijairbags vóór
 • twee hoofdairbags (voor en achter).

Remsysteem

747x322_citroen-ds3-cabrio-esp

De DS 3 Cabrio is uitgerust met een innovatief en compleet remsysteem met:

 • ABS (antiblokkeersysteem), past elektronisch de remdruk aan en voorkomt het blokkeren van de wielen,
 • de elektronische remdrukregelaar (EBD) verdeelt de remdruk gelijkmatig over de wielen,
 • BAS (noodremassistentie), verhoogt onmiddellijk de remdruk als u het rempedaal hard intrapt.

ESP

747x322_citroen-ds3-cabrio-esp

Het ESP (elektronisch stabiliteitsprogramma) garandeert een optimale controle over de auto in de lastigste situaties:

 • het stabiliseert de koers van de auto bij gripverlies in bochten,
 • het is gekoppeld aan een tractiecontrolesysteem (ASR) dat bij spinnende wielen onmiddellijk het op de aangedreven wielen overgebrachte vermogen vermindert.

Veiligheid voor uw kinderen

747x322_citroen-ds3-cabrio-securite-enfants

Ook uw kinderen worden optimaal beschermd in de DS 3 Cabrio. Bij alle uitvoeringen zijn twee zitplaatsen achterin voorzien van Isofix-bevestigingspunten waaraan een kinderzitje veilig kan worden vastgemaakt.

Citroën Private Lease

Leasen voor particulieren

Zonder investeren zorgeloos genieten. Wilt u ook onbezorgd rijden in een nieuwe DS 3 Cabrio voor een vast en voordelig maandbedrag? Kies dan voor Citroën Private Lease. Heldere afspraken, zonder aanbetaling en geen verrassingen achteraf. Gewoon bij de Citroën-dealer.

Denk bij het kopen van een nieuwe auto ook eens aan leasen. Citroën Private Lease is speciaal ontwikkeld voor particulieren. U kunt het zien als een bijzondere vorm van huren. U wordt geen eigenaar van de auto, maar sluit een contract af tegen een vooraf bepaalde looptijd en een verwacht aantal kilometers per jaar. En doordat de auto eigendom blijft van Citroën, loopt u geen enkel risico op restwaardeverlies.

Met Citroën Private lease rijdt u al een DS 3 Cabrio vanaf € 279 maand*:

DIT MAANDBEDRAG IS INCLUSIEF... 
garantie citroen
 • Reparatie en onderhoud door Citroën Erkend Reparateur
Forfait Rendez-vous annuel
 • 24-uurs, 7 dagen per week, pechhulp met Citroën Business Assistance, ook in het buitenland
Acheter pictogramme
 • Wegenbelasting
 • Afschrijving en rente
 • Afleveringskosten
Forfait pneumatiques
 • Banden (winterbanden optioneel)

*Het genoemde Private Lease maandtarief is gebaseerd op een looptijd van 48 maanden en een verwacht kilometrage van 40.000 km. De getoonde vanafprijs is gebaseerd op de DS 3 Cabrio VTi 82 Chic. U kunt ook een contract afsluiten voor 36 maanden met een verwacht kilometrage van 30.000 km, uw Citroën-dealer maakt hiervoor graag een offerte. Bij Private Lease zijn landelijke aanbiedingen niet van toepassing. Een wijziging in wegenbelasting zullen we aan u doorbelasten.

DS 3 Cabrio
Vanaf € 19.640

Ontvang een vrijblijvende offerte voor de Citroën van uw keuze.

Sluiten

Ontvang de brochure en prijslijst van de Citroën van uw keuze per post of e-mail of bekijk ze direct online.

Sluiten

Wilt u graag de Citroën van uw keuze ervaren? Maak dan een vrijblijvende proefrit.

Sluiten
Top