Verwijzing in seconden
Sluiten
Sluiten

ONTDEK DE GRAND C4 PICASSO

 

 

De met het beste van de knowhow van het merk ontworpen Grand C4 Picasso is een uitermate moderne 7-persoons MPV. Intelligente rijhulpsystemen, de rijsensaties, de filosofie achter het comfort (het Citroën Advanced Comfort®-programma) en de efficiency: ontdek in vijf video's alle noviteiten!

INTELLIGENTE TECHNOLOGIE

Navigation-connectée-Nouveau-C4-Picasso.jpg

De CITROËN C4 Picasso is voorzien van een nieuw 7 inch touchscreen. Het scherm is capacitief (net als bij de modernste smartphones) en voorzien van een verbeterde interface. Bij deze nieuwe uitvoering van onze MPV kan het 12 inch scherm onafhankelijk van het touchscreen worden aangestuurd. Bovendien beschikt het over een volledig nieuwe navigatie-interface: Connect Nav.

Citroën Connect Nav met Connected Services

Dit model is uit te rusten met het geavanceerde Citroën Connect Nav-systeem, voorzien van een 7 inch touchscreen, spraakherkenning, 3D kaartweergave en de nuttige Connected Services als:

  • Realtime verkeersinformatie
  • Tankstations
  • Parkeren
  • Weer
  • Lokaal zoeken

Daarnaast kunt u het Connect Nav-systeem optioneel laten uitrusten met de service Gevarenzones voor € 69 per jaar of € 139 voor drie jaar.

 

Klik hier voor meer informatie over het Citroën Connect-programma.


connect_connectedservices

RIJHULPSYSTEMEN

ADAPTIEVE CRUISE CONTROL MET STOP-FUNCTIE

747x322_C4_Picasso_régulateur-vitesse-adaptatif.jpg

Dit systeem detecteert met een radarsensor uw voorligger en zorgt door automatisch afremmen en gas terugnemen voor een van tevoren door de bestuurder ingestelde veilige afstand.

DRIVER ATTENTION ALERT

747x322_C4_Picasso_alerte-attention-conducteur.jpg

Dit systeem waarschuwt de bestuurder in twee stappen: bij de eerste keer dat slingeren wordt gedetecteerd met een melding "Let op!" in combinatie met een geluidssignaal. Bij de vierde keer slingeren wordt het geluidssignaal sterker en verschijnt de melding "Neem een pauze!". Het systeem grijpt niet in op de koers van de auto; u behoudt dus de controle over de auto. 

LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Tranche-9_3.jpg

Het Lane Departure Warning System is een hulpsysteem voor situaties waarbij de bestuurder indommelt of gewoon even niet oplet. Met behulp van een camera die de wegmarkeringen herkent, corrigeert dit systeem de koers van de auto door u te waarschuwen wanneer de auto de rijstrook dreigt te verlaten zonder dat de richtingaanwijzer is ingeschakeld. 

ACTIEF DODEHOEK-DETECTIESYSTEEM

747x322_SAM.jpg

Dit systeem laat een pictogram branden in het buitenspiegelglas als er zich een voertuig in de dode hoek bevindt (links of rechts). Als het systeem is ingeschakeld, corrigeert het de koers van de auto als de bestuurder op dat moment toch van rijstrook gaat wisselen.

ACTIVE SAFETY BRAKE

747x322_Active-Safety-Break_Grand_C4_Picasso.jpg

Dit noodremsysteem helpt aanrijdingen te voorkomen. Het werkt vanaf 5 km/h bij de detectie van vaste of bewegende objecten en tot een bepaalde snelheid bij de detectie van voetgangers. Als een dreigende aanrijding wordt gedetecteerd, wordt de bestuurder gewaarschuwd. Als de bestuurder niet reageert, remt het systeem de auto automatisch af. 

SNELHEIDSLIMIETHERKENNING

747x322_Panneaux_Vitesse_Grand_C4_Picasso.jpg

Het systeem herkent de borden met de snelheidslimiet en geeft de informatie door aan de bestuurder door de ter plaatse geldende snelheidslimiet op het instrumentenpaneel weer te geven. Deze snelheid kan worden gebruikt als ingestelde snelheid van de cruise control/snelheidsbegrenzer. Het systeem werkt bij elke snelheid

WAARSCHUWING DREIGENDE AANRIJDING

Tranche-9_2.jpg

Deze functie waarschuwt de bestuurder voor een dreigende aanrijding met een voorligger. Het systeem werkt vanaf 30 km/h door middel van een radar aan de voorzijde van de auto.

DIESEL BlueHDi - BEST IN CLASS!

Conso_Grand_C4_Picasso.jpg

Met zijn BlueHDi dieselmotoren scoort de C4 Picasso bijzonder goed op het gebied van brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De MPV is dan ook als "Best in Class" (de beste in zijn segment) uit de bus gekomen met een CO2-uitstoot vanaf 98 g/km (brandstofverbruik: 3,8 l/100 km) voor de BlueHDi 120 S&S 98g. 

PureTech-BENZINEMOTOREN

747x322_C4_Picasso_PureTech-v2.jpg

Voor 2016 is het gamma uitgebreid met een nieuwe motor, de PureTech 130 S&S EAT6. De Citroën Grand C4 Picasso combineert de uitstekende PureTech 130 S&S-benzinemotor met de efficiency van de automatische transmissie EAT6 voor een ongekend ontspannen rijgedrag.Het gemiddelde verbruik(1) van een Grand C4 Picasso

Om haar klanten beter te informeren stelt de PSA Groep voor om toegang te hebben tot een onafhankelijke en gecertificeerde meting van het verbruik in praktijkomstandigheden. Meer weten

  • Bereken uw verbruik
(1) Gemiddeld geschat werkelijk verbruik op basis van het gebruik van het voertuig in de praktijk, afkomstig van de gegevens verkregen in het meetprotocol of berekend uit deze gegevens. Deze schatting wordt ter indicatie gegeven en kan variëren naargelang de feitelijke gebruiksomstandigheden. De schatting moet onderscheiden worden van de meer algemene/theoretische verbruiksweergave gemeten aan de hand van de EU-typegoedkeuring (de enige officiële waarden), en hangt af van de hypotheses en voorwaarden van het meetprotocol. De schatting van het werkelijk verbruik heeft dus geen algemene waarde. Het meetprotocol is beschikbaar op de website van de PSA Groep, www.groupe-psa.com

DESIGN

1500x500_Design_Grand_C4_Picasso.jpg

Ruimte voor het hele gezin combineren met rijplezier: Daarin slaagt de Grand C4 Picasso met glans! De vernieuwde en gemoderniseerde Grand C4 Picasso (7 zitplaatsen) bouwt voort op het onmiskenbare design van zijn voorganger. Het gedurfde uiterlijk van de oorspronkelijke versie van deze MPV is verder verfraaid dankzij de vloeiende lijnen van de nieuwe dynamische en krachtige voorzijde en twee kleuren: het stijlvolle Gris Acier en het energieke Lazuli Blue.

Afmeting van de Citroën Grand C4 Picasso

Afmeting van de Nieuwe Citroën Grand C4 Picasso

Met zijn compacte buitenmaten biedt de Citroën Grand C4 Picasso met 7 zitplaatsen een toonaangevende binnenruimte en flexibiliteit.

  • Lengte: 4,60 m
  • Breedte: 1,83 m (inclusief spiegels)
  • Hoogte: 1,64 m
  • Wielbasis: 2,84 m

VOORZIJDE

747x322_Face_Avant_Grand_C4_Picasso.jpg

De Grand C4 Picasso heeft een nieuwe voorzijde die niet alleen dynamisch is maar ook klasse uitstraalt. Hij behoudt zijn voor hedendaagse Citroën-modellen kenmerkende drielaags lichtsignatuur. De uiteinden van het merkembleem lopen net als voorheen over in de bovenste grille, waarbij ze nu zijn doorgetrokken tot in de flanken en daarbij ook de dagrijverlichtingsunits met chroom omvatten. 


DAKBOGEN

747x322_barres_toit_Grand_C4_Picasso.jpg

De dakbogen van de Citroën Grand C4 Picasso zijn gespoten in de nieuwe kleur Gris Silver. Deze dakbogen zijn niet alleen onderscheidend, maar geven de Grand C4 Picasso ook een nog eleganter voorkomen.

ACHTERLICHTEN MET 3D-EFFECT

nouveau_gdc4pic.227945.74.jpg

.

Achterlichten die nog meer de aandacht trekken! De nieuwe achterlichten met 3D-effect zijn standaard op de Grand C4 Picasso. Het moderne en hightech ontwerp van deze achterlichten geeft een eindeloos diepte-effect aan de verlichting.17 INCH-VELGEN

Tranche-3_2.jpg

.

De gepolijste delen van de bestaande velgen zijn nu in het zwart uitgevoerd, passend bij de nieuwe carrosseriekleur Lazuli Blue. 

CHEVRONS ACHTER

747x322_chevrons.jpg

.

De nieuwe glanzend zwarte chevrons met een verchroomde rand op de achterzijde van de Grand C4 Picasso borduren voort op de nieuwe positionering van het merk (sinds de crossover Citroën C4 Cactus) en versterken de moderne uitstraling van de 7-persoons MPV. 

1 MPV, 4 THEMA'S

STANDAARDTHEMA

AMBIANCE WILD BLUE

AMBIANCE DUNE BEIGE

AMBIANCE HYPE GREY

.

Dit functionele thema legt de nadruk op de praktische aspecten en de kwaliteit van de in het interieur van de Grand C4 Picasso gebruikte materialen, zoals de stoffen bekleding Milazzo Grey die perfect harmonieert met het dashboard. 

calodras.jpg
bleu_terpa_prusse.jpg

.

Wie een avontuurlijk karakter heeft, is uitstekend bediend met het thema Wild Blue, voor een actief en sportief leven. U kunt de voorpassagiersstoel in de tafelstand zetten en de achterstoelen verschuiven, zodat u de flexibiliteit van de Grand C4 Picasso optimaal kunt benutten.

.

Het thema Dune Beige legt de nadruk op licht en welzijn. De Relax-voorpassagiersstoel met onderbeensteun en de voorstoelen met massagefunctie zorgen voor een onovertroffen comfort. Dankzij de heerlijk zacht aanvoelende stof Yatago Grey en de parfumeur reist u extra ontspannen.

yatago.jpg
mi-cuir.jpg

.

Het thema Hype Grey combineert het raffinement van gedeeltelijk lederen bekleding met de functionaliteiten van het Pack Lounge en het Pack Enfant, voor een comfort op het hoogste niveau.

C4-&-Grand-C4-Pic_.gif

Maak kennis met de C4 Picasso met 5 zitplaatsen

Hebt u niet enorm veel ruimte nodig in uw MPV? Dan is de C4 Picasso met 5 zitplaatsen voor u gemaakt! Met zijn 5 zitplaatsen en 537 l grote bagageruimte kunt u in deze compactere uitvoering uw hele gezin comfortabel vervoeren.

COMFORT

1500x500_C4_Picasso_Bien-etre-v2.jpg

Met deze MPV waarin alles is gericht op het welzijn van zijn inzittenden, toont Citroën op overtuigende wijze zijn knowhow op het gebied van comfort. De Grand C4 Picasso nodigt u uit om op reis te gaan, met familie of vrienden, dankzij het unieke rijplezier waaraan niet alleen het onberispelijke rijgedrag maar ook de rijke uitrusting ten grondslag ligt. 

PACK LOUNGE: HET COMFORT VAN EEN LOFT

747x322_sièges-confort.jpg

De zee van licht, de gebruiksvriendelijkheid en het ruimtegevoel geven het interieur van de Grand C4 Picasso de sfeer van een loft. De MPV is, afhankelijk van de uitvoering, leverbaar met het Pack Lounge met:
- voorstoelen met massagefunctie,
- een voorpassagiersstoel met uitklapbare onderbeensteun zodat de voorpassagier onderweg zijn benen kan strekken.

Daarnaast zijn de voorstoelen voorzien van een verstelbare Relax-hoofdsteun met 3 standen en zijsteunen die voor een optimale ondersteuning van het hoofd zorgen. Ook aan details zoals een individueel leeslampje bij de tafeltjes voor de achterpassagiers is gedacht. Het Pack Lounge is leverbaar in combinatie met de thema's Dune Beige en Hype Grey.

MATERIALEN MET EEN WARME AMBIANCE

747x322_matières.jpg

Alle inzittenden worden verwelkomd door zachte materialen die voor een warme ambiance zorgen. De Citroën Grand C4 Picasso heeft een zacht bekleed dashboard en ook de met speciaal materiaal beklede portierpanelen voelen zacht en prettig aan. Daarnaast is de auto leverbaar met een ruime keuze aan hoogwaardige stoffen en lederen bekledingen (afhankelijk van het gekozen thema). 

CITROËN ADVANCED COMFORT®

CITROËN heeft een compleet programma opgezet dat erop is gericht alle inzittenden van de auto, zowel de bestuurder als de passagiers, in alle opzichten een uniek comfort te bieden. Onder de noemer CITROËN ADVANCED COMFORT® voorziet dit programma in de toepassing van innovatieve, hightech en intelligente oplossingen ten dienste van het welzijn van lichaam en geest.Het programma is opgebouwd rond vier pijlers: zachte materialen in combinatie met de prettige akoestiek, een onder alle omstandigheden gebruiksvriendelijk interieur, een aangename en ontspannen sfeer en ten slotte intuïtieve en nuttige technologieën.
Tranche-5.jpg
597x597_Habitabilite_Grand_C4_Picasso.jpg

MAXIMALE BINNENRUIMTE

Hebt u veel ruimte nodig? Dan kunt u rekenen op het ruime en flexibele interieur van de Citroën Grand C4 Picasso.

Door de stoelen van de tweede zitrij neer te klappen ontstaat een volledig vlakke laadvloer. En wanneer u de voorpassagiersstoel in de tafelstand zet, kunt u lange voorwerpen (met een lengte van meer dan 2,5 m) vervoeren. En bij gezinsuitbreiding kunt u de onder de laadvloer opgeborgen stoelen opklappen.

INHOUD BAGAGERUIMTE & HANDSFREE ACHTERKLEP

Het andere sterke punt van de Grand C4 Picasso is de bagageruimte. De achterklep die de volledige achterzijde van de auto bedekt, geeft het design een krachtige en stoere uitstraling. Hij biedt royaal toegang tot een grote bagageruimte van 645 liter, die tot 704 liter kan worden uitgebreid als de stoelen van de tweede zitrij naar voren zijn geschoven.

De Citroën Grand C4 Picasso kan worden voorzien van een gemotoriseerde achterklep*. Deze is niet alleen elektrisch bedienbaar, maar biedt ook een noviteit met de handsfree-functie. Deze functie zorgt ervoor dat u de achterklep gemakkelijk met uw handen vol kunt openen dankzij een sensor aan de onderzijde van de achterbumper. Een voetbeweging is voldoende om de achterklep te openen of sluiten. Zo wordt het in- en uitladen van de bagageruimte van uw auto wel heel gemakkelijk.

*afhankelijk van de uitvoering

597x597_coffre_Grand_C4_Picasso.jpg

REVIEWS VAN DE GRAND C4 PICASSO

autoweek-logo.jpg

“Grand C4 Picasso verslaat o.a. door haar veelzijdige interieur de Renault Grand Scenic en BMW 2-serie Gran Tourer in de triotest van AutoWeek”

filler_white

.

Top