Citroën gebruikt cookies om het gebruik van de website voor u zo optimaal mogelijk te maken. Met uw bezoek aan citroen.nl gaat u automatisch akkoord met deze cookies.

Meer informatie

Auto

Sluiten
Sluiten
Sluiten

Ontvang de brochure en prijslijst van de Citroën van uw keuze per post of e-mail of bekijk ze direct online.

Sluiten

Wilt u graag de Citroën van uw keuze ervaren? Maak dan een vrijblijvende proefrit.

Sluiten

Citroën Grand C4 Picasso

Een elegante en krachtige 7-zits MPV

De Citroën Grand C4 Picasso bereikt een nieuw evenwicht tussen dynamiek en ruimte. Dankzij het modulaire EMP2-platform is de Citroën Grand C4 Picasso een ruime MPV met plaats voor zeven personen en een riante bagageruimte. Tel daar de expressieve vormgeving en de gebruiksvriendelijke technologie bij op en het resultaat is duidelijk: de Grand C4 Picasso is een ideale gezinsauto voor de hele familie, maar ook een uitstekende leaseauto voor de veeleisende zakelijke rijder.

Grand C4 Picasso

Sterke punten

 • Een spectaculaire lichtsignatuur met led-dagrijverlichting en 3D led-achterlichten.
 • Slechts 20% bijtelling en een CO2 uitstoot vanaf 98 gr/km.
 • Een als een loft ontworpen interieur met 7 zitplaatsen en panoramische voorruit.
 • 12 inch HD-panoramascherm en 7 inch touchscreen.

Vloeiende vormen voor veel binnenruimte

Het silhouet van de Citroën Grand C4 Picasso is vloeiend en elegant, maar valt ook op door expressiviteit en karakter. De unieke voorzijde en de stoere achterzijde, met de over de volle breedte lopende elektrisch bedienbare achterklep, symboliseren samen met de strakke lijnen een nieuw tijdperk.

Video Grand C4 Picasso]}>

Lichtsignatuur vóór

747x322_citroen-grand-c4-picasso-signature-lumineuse-avant

De expressieve voorzijde van de Citroën Grand C4 Picasso toont het nieuwe gezicht van Citroën. Dit komt vooral tot uitdrukking in de unieke lichtsignatuur. De led-dagrijverlichting boven de slanke koplampen accentueert het expressieve, moderne karakter van de voorzijde.

3D led-achterlichten

747x322_citroen-grand-c4-picasso-feux-3D-leds

De Citroën Grand C4 Picasso is uitgerust met 3D led-achterlichten die de afgelopen jaren al op verschillende concept cars van het merk zijn getoond. Deze futuristische verlichting maakt de 7-zits MPV onmiddellijk herkenbaar.

Dakrails

747x322_citroen-grand-c4-picasso-arches-de-toit

De dakrails lopen van de onderzijde van de voorruit tot aan de achterzijde van de Citroën Grand C4 Picasso. Zo krijgt de auto een uniek zijaanzicht, dat het ruime interieur en het grote glasoppervlak accentueert. Op het middelste gedeelte van deze stijlvolle en handige dakrails kunnen allesdragers worden bevestigd.

Lichtmetalen wielen

747x322_citroen-grand-c4-picasso-jantes

Het vloeiende, elegante karakter van de auto wordt verder versterkt door een ruime keuze aan lichtmetalen wielen (16 tot 18 inch) met een uniek design, waarmee u uw Citroën Grand C4 Picasso aan uw eigen smaak kunt aanpassen.

Een als een loft ontworpen interieur

750x423_citroen-grand-c4-picasso-interieur-esprit-loft

Zelfs aan de kleinste details kunt u zien dat comfort voor alle inzittenden in deze 7-zits MPV voorop staat. Het ruime interieur doet denken aan een loft dankzij:

 • de standaard panoramische voorruit,
 • het enorme glazen panoramadak,
 • het asymmetrische dashboard dat in meerdere kleuren is uitgevoerd en uit verschillende hoogwaardige materialen is opgebouwd,
 • het Pack Lounge,
 • aparte luchttoevoerregeling voor de 3e zitrij.

Licht

grand c4 picasso

Overdag baadt het interieur van de Citroën Grand C4 Picasso in een zee van licht dankzij het enorme glasoppervlaktot maar liefst 5,7 m2.
's Nachts zorgt de witte led-verlichting voor een gezellige sfeer in de auto.

Dashboard

grand c4 picasso

Voor nog meer gebruiksgemak is het asymmetrische dashboard van de Citroën Grand C4 Picasso opgebouwd rond twee centraal geplaatste schermen. Eén daarvan is het 7 inch touchscreen waarmee alle functies van de auto kunnen worden bediend. Om de binnenruimte te optimaliseren neemt het vloeiend gevormde en compacte dashboard weinig plaats in.

Pack Lounge

747x322_citroen-grand-c4-picasso-pack-lounge

In deze 7-zits MPV reizen alle inzittenden eersteklas met het in dit segment unieke Pack Lounge. Het Pack Lounge bestaat uit voorstoelen met een massagefunctie, een Relax-stoel zodat de voorpassagier de benen kan strekken en Relax-hoofdsteunen voor alle zitplaatsen. Uniek is ook dat de passagiers op de 3e zitrij onafhankelijk van elkaar de luchttoevoer kunnen regelen.

Een ruime MPV

1500x646_citroen-grand-c4-picasso-voiture-facile-a-vivre

Het interieur van de Citroën Grand C4 Picasso is ongekend ruim en flexibel. Dankzij het nieuwe platform konden de achterwielen verder naar achteren worden geplaatst dan bij de 5-zitsuitvoering, zonder dat de auto ten opzichte van het vorige model langer is geworden. Daardoor biedt de auto royaal toegang en volop ruimte voor alle zeven inzittenden en hun bagage.

Ruimte

Dankzij het nieuwe, modulaire EMP2-platform heeft de Citroën Grand C4 Picasso de langste wielbasis (2,84 m) van het segment. Daardoor biedt deze MPV met zijn compacte buitenmaten toch verrassend veel binnenruimte. Dankzij dit slimme ontwerp heeft de auto ook een reusachtige bagageruimte (645 liter) en profiteren alle inzittenden van veel ruimte, vooral voor de knieën.

750x423_citroen-grand-c4-picasso-habitabilite

Veelzijdigheid

De Citroën Grand C4 Picasso is zo flexibel als u maar wilt.

 • Hebt u veel laadruimte nodig? Door de stoelen van de 2e en 3e zitrij neer te klappen beschikt u over een volledig vlakke laadvloer. Wanneer u de voorpassagiersstoel in de tafelstand zet, kunt u zelfs voorwerpen met een lengte tot 2,50 m vervoeren!
 • En als u meer passagiers wilt meenemen, haalt u in een handomdraai de in de vloer weggeklapte stoelen tevoorschijn.
750x423_citroen-grand-c4-picasso-modularite

Opbergruimte

De Citroën Grand C4 Picasso 7-zits biedt afhankelijk van de uitvoering ook een groot aantal praktische opbergruimtes:

 • een verlicht opbergvak in het middelste gedeelte van het dashboard, met een Jack- en een usb-aansluiting en een 220V-stopcontact voor het opladen van uw smartphone of tablet,
 • een middenconsole die bij de uitvoeringen met ETG-versnellingsbak uitneembaar is
 • opbergvakken onder de voorstoelen en in de portierpanelen,
 • opbergnetten en uitklaptafeltjes met LED-verlichting op de achterzijde van de voorstoelen,
 • opbergvakken in de vloer op de 2e zitrij.
750x423_citroen-grand-c4-picasso-rangements

Bagageruimte

De bagageruimte van de Citroën Grand C4 Picasso is met een inhoud van 645 liter nog 69 liter groter dan die van het vorige model. U kunt deze zelfs nog vergroten tot 700 liter door de stoelen op de 2e zitrij naar voren te schuiven. Met een breedte van 1,17 m tussen de wielkasten beschikt u met deze 7-zits MPV bovendien over de breedste bagageruimte van het segment. De brede, elektrisch bedienbare achterklep maakt het in- en uitladen van bagage erg gemakkelijk.

750x423_citroen-grand-c4-picasso-coffre

Uitrusting met 100% Créative Technologie

De Citroën Grand C4 Picasso is de Créative Technologie in optima forma. Alles aan de auto is ontworpen om het autorijden comfortabeler, veiliger en gemakkelijker te maken. Met de Citroën Grand C4 Picasso rijdt u 100% ontspannen.


Ga met de muis over de onderstaande afbeeldingen voor meer informatie over de Créative Technologie van de Grand C4 Picasso.

7 inch touchscreen

Via het 100% digitale, 100% sensitieve en 100% intuïtieve 7 inch touchscreen met 7 aanraaktoetsen kunt u alle functies van de Citroën Grand C4 Picasso bedienen.

12 inch HD-panoramascherm

Het spectaculaire 12 inch HD-panoramascherm toont alle essentiële rijinformatie. U kunt het scherm zelf instellen en personaliseren.

Achteruitrijcamera

De optionele achteruitrijcamera geeft, nadat u de achteruitversnelling hebt ingeschakeld, het beeld van de omgeving achter de auto weer op het 12 inch HD-panoramascherm. Zo hebt u een optimaal overzicht van de omgeving van uw auto.

Park Assist

Het leverbare Park Assist-systeem helpt u bij het zoeken naar een geschikte parkeerplaats en kan de auto vervolgens automatisch inparkeren. Het systeem werkt zowel bij fileparkeren als bij het parkeren in een vak dwars op de rijrichting.

Multimedia

De Citroën Grand C4 Picasso kan worden uitgerust met een JBL® hifisysteem met acht luidsprekers en "Arkamis" geluidsverdelingstechnologie. Hiermee geniet u van een perfecte geluidskwaliteit.

Citroën Multicity Connect

Het dienstenpakket van Citroën Multicity Connect is speciaal voor auto's ontwikkeld en maakt gebruik van het 3G-netwerk. Via het 7 inch touchscreen heeft u eenvoudig toegang tot een groot aantal nuttige apps.

Citroën Connect Box

Citroën Connect Box is een beveiligde gratis dienst die 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is en werkt met een geïntegreerde simkaart. Deze dienst biedt onder meer een nood- en pechhulpoproep met GPS-lokalisatie.

Lane Departure Warning System

Het optionele Lane Departure Warning System (LDWS) van de Citroën Grand C4 Picasso waarschuwt de bestuurder door middel van een trilling in de actieve autogordel bij het overschrijden van een wegmarkering.

Actieve cruise control

De leverbare actieve cruise control ziet met behulp van een radar in de voorbumper het afremmen van uw voorligger. Door gas bij te geven of op de motor af te remmen zorgt het systeem ervoor dat de afstand tot uw voorligger constant blijft.

Actieve autogordels

De leverbare actieve autogordels van de bestuurder en voorpassagier zijn voorzien van elektromotoren die in een dreigende situatie de gordels automatisch strak trekken, voor een optimale bescherming.

360°-camera

Het 360°-camerasysteem (onderdeel van Pack Park Assist 360°) bestaat uit vier camera's die onopvallend aan de vier zijden van de Citroën Grand C4 Picasso zitten. Het systeem toont een birdview-weergave van de omgeving rondom uw auto op het 12 inch scherm.

Bescherming van het milieu

Milieuvriendelijkheid is een belangrijk aandachtspunt bij de ontwikkeling van de Citroën Grand C4 Picasso. Daarbij spelen niet alleen de schone motoren een belangrijke rol.

 • De auto maakt gebruik van het EMP2-platform en lichtere materialen, zodat hij 140 kg lichter is dan zijn voorganger.
 • Er is speciale aandacht besteed aan de aerodynamica van de auto, met als resultaat een lagere luchtweerstand.
 • De zuinige dieselmotoren zijn voorzien van een roetfilter dat onverbrande deeltjes tegenhoudt en vervolgens verbrandt.
750x423_citroen-grand-c4-picasso-conscience-environnementale

BlueHDi - Beste in zijn klasse

747x322_citroen-grand-c4-picasso-video-blue-hdi

Met de BlueHDi 150 Euro 6-motor is de zuinige Citroën Grand C4 Picasso de eerste MPV van zijn segment die bij een vermogen van 150 pk slechts 102 g CO2 per km uitstoot!

Deze technologie zorgt ervoor dat:

 • 99,9% van de roetdeeltjes wordt gefilterd,
 • 90% van de stikstofoxides wordt omgezet.

Microhybridetechnologie e-HDi

747x322_citroen-grand-c4-picasso-video-micro-hybride-e-hdi

BlueHDi 120 S&S is een zuinige dieselmotoren die beschikt over BlueHDi. Het 2e generatie Stop & Startsysteem van deze uitvoeringen zorgt voor een unieke rijervaring. Door bij het vaart minderen de bewegingsenergie om te zetten in elektrische energie neemt de CO2-uitstoot in stadsverkeer met tot wel 15% af.

De Grand C4 Picasso BlueHDi 120 S&S heeft een CO2-uitstoot van slechts 98 gr/km. Bovendien hebben uitvoeringen van de Grand C4 Picasso met e-HDi motor bij lease slechts 20% bijtelling.

Verkozen tot Engine of the Year 2015!

De zuinige en krachtige PureTech 130 motor van de Grand C4 Picasso

 

 

PureTech 110: Engine of the Year 2015

Direct rijden

Bekijk de Citroëns Grand C4 Picasso die binnen 10 dagen leverbaar zijn.

In de Car Store staan alle Citroëns die op voorraad staan. Vul hieronder een plaats in, selecteer uw dealer en u ziet welke Citroëns Grand C4 Picasso er direct beschikbaar zijn.

Vind een Citroën-dealer bij u in de buurt:
Citroën Grand C4 Picasso
Vanaf € 26.390
Grand C4 Picasso
v.a. 20% bijtelling
Nu met voorraadvoordeel tot € 3.000

Ontvang de brochure en prijslijst van de Citroën van uw keuze per post of e-mail of bekijk ze direct online.

Sluiten

Wilt u graag de Citroën van uw keuze ervaren? Maak dan een vrijblijvende proefrit.

Sluiten

Ontvang een vrijblijvende offerte voor de Citroën van uw keuze.

Sluiten
Top