Verwijzing in seconden

Met de onthulling van twee nieuwe modellen zet Citroën een ongekende aanval in op de SUV-markt. De op de Salon van Sjanghai gepresenteerde C5 Aircross zal in Europa eind 2018 op de markt worden gebracht. 

 

Daarnaast is er een tweede, meer compacte SUV, onthuld: de Citroën C3 Aircross! Meer informatie over de nieuwe compacte SUV vindt u hier.

 

 

BEKIJK DE VIDEO

Het eerste van de twee nieuwe modellen die Citroën u presenteert is de Citroën C5 Aircross. Deze, op de concept car Aircross uit 2015 geïnspireerde, SUV heeft een geheel eigen karakter: een auto met een unieke en even dynamische als zelfbewuste uitstraling, met alle kenmerken van een Citroën én van een SUV.

 

 

597x339_Design_C5_Aircross-flou

EXTERIEURDESIGN:
EEN DYNAMISCHE EN ZELFBEWUSTE SUV

Een SUV met een sterke persoonlijkheid: de C5 Aircross schudt het SUV-segment flink op. Zijn stoere en robuuste uiterlijk komt dankzij de evenwichtige en vloeiende lijnen en de kenmerkende grafische elementen nooit agressief over.

De C5 Aircross is een echte Citroën: een over twee niveaus verdeelde lichtsignatuur, hightech koplampen en achterlichten, gekleurde dakrails en andere kleuraccenten, en een nieuw type Airbumps®.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

De C5 Aircross markeert een belangrijke stap in het Citroën Advanced Comfort®-programma. Hij is namelijk als eerste auto ter wereld voorzien van een vering met progressieve hydraulische veerstops. Dit resulteert in een ongeëvenaard veercomfort, een typisch Citroën-kenmerk. Dat maakt van de C5 Aircross de ideale reisauto.

Het ruime interieur biedt royaal plaats aan vijf inzittenden. De in de C5 Aircross toegepaste moderne technologieën maken het rijden nog gemakkelijker en verbeteren het algehele comfort.
1500x646_CAC

VERING MET PROGRESSIEVE HYDRAULISCHE VEERSTOPS

Met hun ervaring en knowhow ontwikkelden de ingenieurs van Citroën een nieuwe vering die oneffenheden nog beter gladstrijkt. Een typisch Citroën-kenmerk dat door onze klanten zeer wordt gewaardeerd. Voor deze vering zijn 20 patenten aangevraagd. 

 


Door toepassing van deze veerstops konden de ingenieurs bij de C5 Aircross kiezen voor langere veerwegen. Dit zorgt voor het "vliegend tapijt"-effect, waardoor het lijkt of de auto over de weg zweeft.

BINNENRUIMTE

747x322_Espace_Bord-flou

Met zijn wielbasis van 2730 mm, een van de langste van het segment, is de C5 Aircross "best in class" qua binnenruimte, met name achterin. Bovendien is de auto voorzien van een groot aantal praktische opbergvakken (groot dashboardkastje, centrale opbergruimte) en een rechthoekige en ruime bagageruimte met een inhoud van 482 l.

STOELEN MET MASSAGEFUNCTIE

747x322_Confort_bord-flou

De royale en comfortabel uitziende stoelen van de C5 Aircross bieden de inzittenden een unieke rijervaring en een ongeëvenaard comfort.

De voorstoelen zijn leverbaar met een hightech multipoint-massagesysteem dat bestaat uit 8 luchtkussentjes in de rugleuning. De bestuurder en voorpassagier kunnen daarbij kiezen uit 5 massageprogramma's.

597x303_Toit_Pano

PANORAMISCH SCHUIF-/KANTELDAK

Dankzij het panoramische schuif-/kanteldak van de Citroën C5 Aircross kunt u bij mooi weer genieten van de frisse buitenlucht. Dit uitzonderlijk grote panoramadak laat een gefilterde en aangename hoeveelheid licht toe in het interieur. Dit lichte interieur draagt bij aan het weldadig comfortabele gevoel dat de inzittenden ervaren.

Aarzel niet om zodra het weer het toelaat het grote, door lichtgeleiders geaccentueerde glaspaneel op een kierstand te zetten of open te schuiven om zo extra te kunnen genieten van de omgeving.

MOTOREN

Ook op motorengebied is de C5 Aircross bijzonder goed voorzien.

Hij is leverbaar met motoren en versnellingsbakken van de nieuwste generatie en zal als eerste Citroën beschikken over een PHEV plug-in hybride-aandrijflijn met benzinemotor.
1500x646_Superposition_Technos-flou

TECHNOLOGIEËN

GRIP CONTROL & HILL DESCENT CONTROL

VISION 360

ADAPTIEVE CRUISE CONTROL

CITROËN CONNECT NAV

HANDSFREE ACHTERKLEP

Deze SUV kan dankzij de Grip Control en de Hill Assist Descent Control ook op onverhard terrein uit de voeten. Naast de Grip Control met 5 standen (standaard, zand, sneeuw, off road en ESP OFF) beschikt de C5 Aircross over een unieke veiligheidsverhogende functie die ervoor zorgt dat de auto op steile hellingen beter beheersbaar blijft: de Hill Assist Descent Control. Deze functie beperkt automatisch de snelheid van de auto op steile afdalingen zodat de bestuurder al zijn aandacht kan richten op het sturen.

Het Vision 360-systeem laat de directe omgeving van de C5 Aircross in een vogelvluchtweergave op het touchscreen zien! Dit maakt het inschatten van afstanden en het bepalen van de positie van obstakels gemakkelijker. Bijzonder nuttig bij manoeuvres in smalle straten of bij het inparkeren.

 

De adaptieve cruise control met stopfunctie is een rijhulpsysteem dat de voorligger detecteert en er door automatisch afremmen en gas geven voor zorgt dat een van tevoren door de bestuurder ingestelde veilige afstand wordt aangehouden. Desnoods kan de auto door het systeem tot stilstand worden gebracht.

 

De Citroën C5 Aircross is voorzien van het allernieuwste 3D-navigatiesysteem van Citroën, de Citroën Connect Nav. In combinatie met een 8 inch capacitief HD-scherm, dat slechts lichtjes aangeraakt hoeft te worden, biedt dit systeem vele handige voorzieningen. Zo kan de bestuurder dankzij de spraakherkenning de navigatie-, telefoon- en mediafuncties bedienen terwijl hij zijn ogen op de weg gericht kan houden.


Bovendien kan hij dankzij de functie Mirror Screen (onder andere compatibel met Apple CarPlayTM) de apps van zijn smartphone veilig gebruiken via het touchscreen van de auto. 

520x178_Connect-Nav

De C5 Aircross beschikt ook over de bijzonder handige handsfree achterklep. Als u de handen vol hebt, kunt u de achterklep gemakkelijk openen of sluiten dankzij een sensor aan de onderzijde van de achterbumper. Eén voetbeweging is voldoende.

 

 

Top