Ontvang de brochure en prijslijst van de Citroën van uw keuze per post of e-mail of bekijk ze direct online.

Sluiten

Wilt u graag de Citroën van uw keuze ervaren? Maak dan een vrijblijvende proefrit.

Sluiten

Ontvang een vrijblijvende offerte voor de Citroën van uw keuze.

Sluiten

Citroën Racing

De activiteiten van Citroën in de autosport

Een rijke historie

Van de Croisière Noire en Croisière Jaune in 1924 en 1931 tot het succes in Parijs-Dakar, de overwinningen in het WRC en de deelname aan het WTCC in 2014: de Créative Technologie van Citroën is onlosmakelijk verbonden met de autosport.  

CITROËN RACING NU

De 196 medewerkers van Citroën Racing zijn dagelijks in touw om zowel in de fabriek in Versailles-Satory als daarbuiten van de autosport een echte proeftuin voor de Créative Technologie te maken.

De fabriek in Satory

Het bouwen van de auto's

De sinds 2000 in Satory, Allée des Maronniers 19, gevestigde fabriek van Citroën Racing vormt de ruggengraat van het sportieve succes van het merk.

Het gebouw heeft een oppervlakte van 15.000 m2 en bestaat uit een tentoonstellingshal, kantoren van ingenieurs, werkplaatsen, laboratoria, een onderdelenmagazijn en een montagehal. Samen met het aangrenzende testcircuit Val d'Or is deze fabriek de bakermat van alle expertise van het merk op het gebied van autosport.

Ontdek stap voor stap de belangrijkste fases in de ontwikkeling en productie van wedstrijdauto's door Citroën Racing.

Computer-aided design

Citroën Racing - Computer-aided design

Bij de ontwikkeling van een nieuwe auto worden meer dan 4000 ontwerpen gemaakt met behulp van CAD-werkstations, van de ruwe ontwerpschetsen tot de kleinste details. Citroën Racing maakt gebruik van door de PSA-groep ontwikkelde technologie voor het berekenen van de stevigheid van de materialen en de analyse van de vloeistoffenmechanica. 

Laboratorium kunststoffen

Citroën Racing - Laboratorium kunststoffen

In dit laboratorium komen auto's zoals de Citroën DS3 WRC tot stand. Eerst wordt een model op een schaal van 1:4 gebouwd om het design fijn te slijpen en tests in de windtunnel uit te voeren voordat het model op ware grootte in productie gaat.

Laboratorium carrosserie

Citroën Racing - Laboratorium carrosserie

In dit laboratorium wordt het chassis geconstrueerd. De technici voorzien een kale standaardcarrosserie van een rolkooi, een transmissietunnel, extra bevestigingspunten voor de wielophanging en diverse verstevigingen.

Motorenafdeling

Citroën Racing - Motorenafdeling

Om bij het voorbeeld van de Citroën DS3 WRC te blijven: op deze afdeling werd voor het eerst een motor 100% door Citroën Racing ontworpen, inclusief het volledig uit aluminium vervaardigde motorblok. Het kost ongeveer twee weken om een motor te bouwen en te testen op de testbank bij de afdeling ernaast.

Laboratorium mechanische componenten

Citroën Racing - Laboratoria mechanische componenten

In het laboratorium "Wielophanging, stuurinrichting en remmen" worden de schokdempers, draagarmen, subframes, remmen en stuurinrichting ontworpen. Daarnaast is er een laboratorium "Versnellingsbakken en aandrijflijn", waar de versnellingsbakken en componenten van de aandrijflijn worden ontworpen. 

Laboratorium elektra en elektronica

Citroën Racing - Laboratorium elektra en elektronica

In dit laboratorium wordt de bedrading geassembleerd. Het assembleren van de bedrading van één auto, met enkele duizenden stekkerverbindingen, kost ongeveer zeven weken.

Laboratorium metrologie

Citroën Racing - Laboratorium metrologie

Alle componenten van de wedstrijdauto's worden in dit laboratorium nagemeten, ongeacht de herkomst (ontwikkeld door de fabriek of door leveranciers). Het laboratorium maakt daarvoor gebruik van 3D-meetapparatuur. 

Montagehal

Citroën Racing - Montagehal

Na een periode van opslag in het magazijn worden de onderdelen in de hoofdmontagehal geassembleerd. Deze hal bestaat uit twee afdelingen: één voor wedstrijdauto's en één voor testauto's.

Ontvang een vrijblijvende offerte voor de Citroën van uw keuze.

Sluiten

Ontvang de brochure en prijslijst van de Citroën van uw keuze per post of e-mail of bekijk ze direct online.

Sluiten

Wilt u graag de Citroën van uw keuze ervaren? Maak dan een vrijblijvende proefrit.

Sluiten
Top