Ontvang de brochure en prijslijst van de Citroën van uw keuze per post of e-mail of bekijk ze direct online.

Sluiten

Wilt u graag de Citroën van uw keuze ervaren? Maak dan een vrijblijvende proefrit.

Sluiten

Ontvang een vrijblijvende offerte voor de Citroën van uw keuze.

Sluiten
Citroën_CactusM_Image_Principale_News

NIEUWE CONCEPT CITROËN CACTUS M: FREE YOUR MIND!

De ontwerpers van de Citroën Cactus M concept car lieten zich inspireren door de multifunctionele Méhari. Deze outdoor versie van de Citroën C4 Cactus voelt zich dan ook op zijn gemak op alle soorten terrein en in alle situaties. De Cactus M roept een gevoel van vrijheid, welzijn en ontsnappen aan het alledaagse op.

De Cactus M gaat verder op de weg die is ingeslagen met de Citroën C4 Cactus. Zijn stijl sluit duidelijk aan op die van de Citroën Aircross, de concept car die afgelopen april in Shanghai werd gepresenteerd. De Cactus M doet ook denken aan de beroemde Méhari, de auto die overal doorheen, overheen en onderdoor moest kunnen.

Door de twee lange portieren oogt de Citroën Cactus M compact. Deze deuren zijn uit één stuk gemaakt van gegoten kunststof, het zogenoemde monobloc concept. Hierdoor zijn ze praktisch in het gebruik, terwijl het totaalgewicht van de auto laag blijft.

Het interieur kan met water worden schoongespoten dankzij de afvoeropeningen bij de voetenruimte. De bekleding van de stoelen met gekleurd neopreen doet denken aan wetsuits. Het is een knipoog naar de surfwereld, maar tegelijkertijd uiterst comfortabel, sneldrogend en waterdicht.

De Citroën Cactus M valt ook op door zijn multifunctionele karakter. Het ontbreken van een dak stelt passagiers in staat om al hun spullen mee te nemen (wakeboards, surfplanken…). Alles is ontworpen met het oog op comfort, ontspanning en gemak.

De Cactus M staat ook voor verregaande vrijheid: het interieur kan worden omgetoverd tot een slaapplaats waarbij de dakkap dienst doet als tentzeil. Met een ingenieus systeem kan de achterbank zo worden gekanteld dat hij een verlengstuk vormt van de koffer waardoor een tweepersoonsbed ontstaat.

Top