Sluiten
Sluiten
Sluiten
DS salon

DS onthult haar toekomstvisie op de Mondial van Parijs

De ambitie van het in juni van dit jaar opgerichte merk DS is helder: de terugkeer van de Franse auto-industrie in de gelederen van de premium autofabrikanten. Geworteld in de Parijse traditie van mode en design is DS er trots op haar debuut te kunnen maken op de Mondial van Parijs.

Te zien zijn onder andere twee nieuwe concept cars, die de toekomstige richting van het merk onderstrepen: de DIVINE DS en de DS 3 INES DE LA FRESSANGE PARIS CONCEPT. Ook is er aandacht voor de nieuwste technologische innovaties en online services, zoals DS Connect Box en Scan MyDS.

Eerste internationale autoshow voor DS

DS is op 1 juni 2014 zelfstandig geworden. Het nieuwe merk kende een vliegende start: sinds de lancering van de DS 3 in 2010 zijn er al meer dan 500.000 DS’en verkocht. Dit zijn auto’s die zich onderscheiden door hun styling, raffinement, luxe materialen en het gebruik van innovatieve technologie.

In de DS stand op de Mondial is onder meer te zien:

  • De DIVINE DS concept car is een manifest van de stijl van DS. Deze compacte 4-deurs auto onderscheidt zich door zijn krachtige lijnen. Het strakke en uitgesproken exterieur omvat een spectaculair en origineel interieur.
  • Een samenwerking van DS met Ines de la Fressange Paris resulteerde in de DS 3 INES DE LA FRESSANGE PARIS CONCEPT. Deze auto is ontworpen met het oog op de chique, gedurfde en onafhankelijke Parijse vrouwen. Naast de satijnachtige Ink Blue carrosserie, het glanzend zwarte Black Onyx dak, de 17 inch Aphrodite wielen met diamanteffect en de Blue Granite lederen bekleding is ook deze versie van de DS 3 voorzien van vele mogelijkheden om te personaliseren.
  • Uiteraard staan ook de DS 3 en DS 3 Cabrio in de spotlights, beide met de nieuwe lichtsignatuur. Xenon en ledverlichting worden gecombineerd met scrollende richtingaanwijzers, een noviteit in dit segment. Het resultaat: beter zicht, meer comfort ’s nachts en een lager energieverbruik.
  • De nieuwe motoren van DS zijn krachtiger en efficiënter dan ooit, en voldoen ruimschoots aan de Euro6 normen. De e-THP 165 S&S benzinemotor (vanaf november in de DS 3, en in de maanden erna ook in de DS 4) levert meer vermogen en een lagere CO2-uitstoot van resp. 129 g/km en 128 g/km. Voor het einde van 2014 is de DS 4 ook leverbaar met de PureTech 130 S&S (20% minder CO2-uitstoot) en de BlueHDi 120 (12% minder CO2-uitstoot). 
  • Ook online is DS vooruitstrevend. Zo lanceert het merk binnenkort Scan MyDS voor de DS 3 en DS 3 Cabrio. Deze interactieve app met beeldherkenning is een bron van  informatie over het gebruik van de auto. Een scan is voldoende om antwoord te krijgen op al uw vragen. De DS Connect Box biedt een nieuwe kijk op online dienstverlening, waarbij uw auto zelf berichten kan doorgeven dankzij een GPS-module en een in uw auto geïntegreerde simkaart. Denk hierbij aan gelokaliseerde noodoproep, of tips voor het verminderen van het brandstofverbruik. Over enkele maanden wordt de DS Connect Box ook uitgerust met geolokalisatie en tracking. Hiermee kunt u uw geparkeerde auto gemakkelijker terugvinden, of kan een gestolen auto sneller worden gelokaliseerd.

Foto’s van de DS stand kunt u bekijken op www.facebook.com/DSNederland

Voor alle praktische informatie verwijzen we u graag naar www.mondial2014.citroen.fr

Sluiten
Sluiten
Sluiten
Top