Sluiten
Sluiten
Sluiten
DS VIERT ZIJN ZESTIGSTE VERJAARDAG

DS VIERT ZIJN ZESTIGSTE VERJAARDAG OP DE BEURS RÉTROMOBILE

In 2015 zal DS voor het eerst als merk aanwezig zijn op Rétromobile in Parijs. Tijdens de reeds 40e editie van deze beurs zal de 60e verjaardag van de originele DS uit 1955 worden gevierd. Van 4 tot en met 8 februari 2015 kunnen autoliefhebbers hun hart ophalen op de DS-stand in het beursgebouw aan de Porte de Versailles in Parijs, dankzij een boeiende terugblik op de legende van DS. Op de DS- tentoonstelling, die mede mogelijk wordt gemaakt door de enthousiaste ondersteuning van de Amicales Citroën en de clubs van DS- en SM-eigenaren, worden vijf modellen uit het prestigieuze verleden van het merk en een van de nieuwste auto's uit het gamma, de DS 3 Cabrio in de Ultra Prestige uitvoering, geshowd.

Dankzij de waardevolle hulp van de Citroën-clubs kunnen vijf zeldzame klassiekers worden getoond die de bezoekers een weergaloos beeld geven van het bijzondere erfgoed van het merk. Een erfgoed dat als inspiratiebron dient voor het merk DS in zijn streven de klant het beste te bieden op het gebied van design, technologie, comfort, rijervaring, materiaalkeuze en oog voor detail. De volgende auto's stelen er de show:

  • Een volledig originele DS 19 uit 1959, waarvan de carrosserie in de kleur Gris Rosé en het dak in de kleur Aubergine zijn uitgevoerd. In het interieur voert de kleur Bleu Royal de boventoon. Dit model was bestemd voor de Duitse markt en heeft een koelvloeistoftemperatuurmeter op het dashboard en een FM/LW-radio. De motor met driemaal gelagerde krukas is gekoppeld aan een hydraulisch bediende 4-versnellingsbak.
  • Een DS 21 Cabriolet uit 1968 met een hydraulisch bediende versnellingsbak. De fraaie afwerking van dit buitengewoon elegante model wordt gekenmerkt door de rode lederen bekleding die contrasteert met de in Blanc Carrare gespoten carrosserie en de zwarte kap.
  • Een DS 20 Pallas uit 1973. Een rijk uitgerust topmodel met een tabakkleurige lederen bekleding, een carrosserie in de kleur Beige Tholonet, getinte ruiten en zelfs een open dak. De motor, met een cilinderinhoud van 1985 cm3, is gekoppeld aan een gesynchroniseerde, hydraulisch bediende 4-versnellingsbak.
  • Een SM Coupé uit 1971 die ooit eigendom was van koning Hassan II van Marokko. Dit model is in metallic beige gespoten en heeft speciale kentekenplaten, lederen bekleding, airconditioning, een voor de SM specifieke Continental Edison hifi-autoradio, getinte ruiten en mistlampen. De V6-motor is afkomstig van Maserati.
  • Een SM Coupé uit 1972. Deze in de kleur Brun Scarabée gespoten auto heeft slechts één eigenaar gekend en is voorzien van een lichtbruine lederen bekleding. Naast de hydropneumatische vering met automatische niveauregeling, vergelijkbaar met die van de DS, is deze auto voorzien van Citroëns innovatieve DIRAVI-stuurbekrachtiging met "automatische terugloop". Mede dankzij deze stuurbekrachtiging beschikt de auto over ongekende rijeigenschappen.

Naast deze iconische klassiekers kunnen de bezoekers ook een DS 3 Cabrio Ultra Prestige bewonderen die over hetzelfde DNA beschikt als de vooruitstrevende DS en SM.

Sluiten
Sluiten
Sluiten
Top