Sluiten
Sluiten
Sluiten
Nieuwsbericht

FRANKFURT 2015: MAAR LIEFST VIJF PREMIÈRES VOOR DS EN CITROËN

Op de International Motor Show in Frankfurt zijn alle ogen gericht op de stands van DS en Citroën. Beide merken hebben namelijk samen maar liefst vijf premières! We zetten ze voor u op een rij.

Citroën al 95 jaar toonbeeld van creativiteit
Citroën is al 95 jaar een trendsetter in de automotive wereld als het gaat om creativiteit, design en technologie. Met auto’s die hun tijd vooruit zijn. Comfortabele auto’s. Auto’s met een onnavolgbare stijl. Auto’s die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook aangenaam om in te rijden. De twee nieuwe hypermoderne concept cars die in Frankfurt staan, tonen Citroëns visie op de toekomst van de auto.

Wereldpremière van de Citroën Cactus M concept car
Deze nieuwe concept car biedt een frisse, levendige kijk op de Citroën C4 Cactus. Het is tevens een eerbetoon aan het onvergelijkbare ontwerp en de unieke persoonlijkheid van dit succesvolle model van Citroën. Deze vrolijke outdoor auto is geïnspireerd op de multifunctionele Méhari uit vroeger tijden.

Lees meer over de Cactus M concept car

Voor het eerst te zien in Europa: de Citroën Aircross
De Aircross is een prachtig voorbeeld van de SUV van de toekomst volgens Citroën. In Frankfurt is deze concept car voor het eerst te zien voor het Europese publiek. De Aircross toont het potentieel en de plannen die Citroën voor de hogere segmenten heeft.

Achtergrondinformatie over de Citroën Aircross

Franse avant-garde en hoogwaardige technologie bij DS
DS laat zich op deze 66e editie van de International Motor Show in Frankfurt van haar beste kant zien. De moderne stand die Franse avant-garde, elegantie en hoogwaardige technologie uitstraalt, is het podium van maar liefst drie wereldpremières. Er is ook een verrassing die op dinsdag 15 september zal worden onthuld…

Nieuwe DS 4 en DS 4 Crossback vanaf november in de showroom
Al direct bij de introductie in 2011 viel de DS 4 in de smaak bij het publiek. De auto werd uitgeroepen tot ‘Mooiste auto van het Jaar’ en ontving een prijs voor het mooiste interieur. Het bijzondere karakter blijft behouden in deze twee nieuwe en complementaire versies. De nieuwe DS 4 is een nieuwe premium hatchback, de 30 mm hogere DS 4 Crossback versie lijkt op een urban crossover met stoere features als zwarte wielen, wielkastbescherming, spoilers en dakrails. Beide modellen belichamen het unieke karkater van het merk DS:

  • een sterke identiteit, onderstreept door een nieuwe neus (met de DS Wings grille, direct geïnspireerd door de Numéro 9 concept car) en nieuwe koplampen (DS LED Vision),
  • hypermoderne technologie met geavanceerde connectiviteit, zoals CarPlay®, dat wordt gelanceerd op de nieuwe DS 4 en DS 4 Crossback,
  • krachtige motoren met een CO2-uitstoot tussen de 97g/km en 138 g/km,
  • en een geraffineerd design met een aantal exclusieve DS-opties, zoals een met leder bekleed dashboard en deurpanelen, plus lederen stoelen met horlogebandmotief.

De nieuwe DS 4 en DS 4 Crossback zullen vanaf november in de Nederlandse showroom staan. Wilt u op de hoogte blijven van de precieze introductiedatum, meld u dan aan voor de DS nieuwsbrief.

Lees meer over de nieuwe DS 4

Lees meer over de nieuwe DS 4 Crossback

Maak kennis met de DSV-01, een volledig elektrische racewagen
Op de DS-stand in Frankfurt kan het grote publiek ook kennis maken met de DSV-01. Het is voor het eerst dat deze volledig elektrische racewagen in het openbaar te zien is. Op 17 oktober zal de DSV-01 aan de start verschijnen van de Formule E, met aan het stuur de coureurs Sam Bird en Jan-Eric Vergne.

Bekijk de DSV-01

Tot slot heeft DS ook nog een verrassing in petto. Meer hierover volgt tijdens de persconferentie van dinsdag 15 september…

Top