Sluiten
Sluiten
Sluiten
ds-geneve-nieuwsbericht

SALON VAN GENÈVE 2015: EEN NIEUW TIJDPERK VOOR DS

DS steelt de show op de Salon van Genève met de wereldpremière van de nieuwe DS 5. Dit model luidt een nieuw tijdperk in voor DS! De nieuwe DS 5 concretiseert het onvermoeibare streven van het merk naar topkwaliteit. Een topkwaliteit die tot uiting komt in een uitgesproken gedurfd design, gekenmerkt door het nieuwe front (DS Wings), bijzonder efficiënte motoren, een hightech uitrusting en een afwerking volgens de beste Franse traditie van luxeproducten. De Salon van Genève is een ideale gelegenheid voor dit nieuwe premiummerk om zijn ambitie waar te maken: de Franse auto-industrie weer een waardige vertegenwoordiger in de topklasse geven. Bezoek van 5 tot en met 15 maart 2015 de DS-stand op de Salon van Genève (paviljoen 6, stand 6221) om al het nieuws van DS met eigen ogen te zien.

Op de 85e Internationale Salon van Genève zal DS voor de eerste keer als merk aanwezig zijn. Op de stand, die met het voor het merk kenmerkende raffinement en oog voor detail is ingericht, toont DS zijn nieuwste creaties en online services. Voor de bezoekers het bewijs dat de lancering van het merk een succes is. Naast de nieuwe DS 5 en de concept car Divine DS kan het publiek twee grote verrassingen verwachten bij de opening van dit voor autoliefhebbers wereldberoemde evenement.

1955 - 2015: 60 JAAR DS

"Het in 2014 gecreëerde Franse automerk DS bouwt voort op een bijzonder rijke historie, die van de zestig jaar geleden geïntroduceerde DS 19. Deze legendarische auto symboliseert onze waarden van innovatie, topkwaliteit en avant-gardisme. Samen met de SM staat de DS symbool voor de Franse klasseauto.

Net als de DS van 1955 combineren de huidige DS-modellen een baanbrekend design met technologie, comfort, prestaties, hoogwaardige materialen en raffinement. Ook in de toekomst zullen deze twee letters wereldwijd symbool blijven staan voor de ultieme luxe op autogebied."
Yves Bonnefont
CEO van het merk DS

2015, START VAN HET MERK DS
Op 1 juni 2014 werd het merk DS gecreëerd met als doel de Franse auto-industrie weer een waardige vertegenwoordiger in de topklasse te geven. DS staat voor innovatie en distinctie, waarden die door de originele DS uit 1955 werden belichaamd. Het DS-gamma bestaat momenteel uit de DS 3, de DS 3 Cabrio, de DS 4, de DS 5, de DS 5LS* en de DS 6*; modellen die zijn ontworpen voor klanten die hun persoonlijkheid in hun autokeuze tot uiting willen brengen. In het startjaar 2015 viert DS de 60e verjaardag van de originele DS. Op de Salon van Genève presenteert het nieuwe merk zijn motto - DS AUTOMOBILES, SPIRIT OF AVANT-GARDE - waarin de kern van het merk tot uiting komt. In Genève wordt ook de nieuwe DS 5 onthuld. Met deze auto wordt de merkidentiteit van DS gelanceerd die gekenmerkt wordt door het nieuwe front, de geavanceerde uitrusting, het raffinement en de sterke en efficiënte motoren.  

     *Alleen in China leverbaar.

NIEUWE DS 5: SYMBOOL VAN HET MERK DS
Dit vlaggenschip van DS is voorzien van een nieuw front, de merkidenteit van DS, en andere aanpassingen in de geest van het merk. Met zijn avant-gardistische design, dynamische prestaties, verfijning, raffinement, oog voor detail en innovatieve technologieën heeft de nieuwe DS 5 alle kenmerken van de huidige en toekomstige DS-modellen.

Het chique front, met de DS LED Vision-koplampen en de verticale grille met het centraal geplaatste DS-logo, geeft de DS 5 een uitstraling die een premiummerk waardig is. Deze grille heeft de naam DS Wings gekregen, als eerbetoon aan de historische DS-modellen van Citroën.

Met het touchscreen van de nieuwste generatie kan een groot aantal functies worden bediend. Vanaf het begin is de nieuwe DS 5 leverbaar met vijf sterke motoren die kracht (tot wel 400 Nm koppel, afhankelijk van de motor) en rendement (CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km en zelfs van minder dan 90 g/km, afhankelijk van de motor) combineren.

Dankzij deze nieuwe elementen en de DS-waarden zoals een avant-gardistisch design, raffinement tot in het kleinste detail en een uniek interieur, is de nieuwe DS 5 een waardig vaandeldrager van het merk.

DIVINE DS: DS IN DE TOEKOMST
De op de Autosalon van Parijs in 2014 onthulde concept car Divine DS beschikt over al het DNA van het merk en geeft zo in blik in de toekomst van DS. Het design van deze in Parijs ontworpen en geproduceerde auto combineert raffinement en technologie. Het is een compacte 5-deurs berline, met slanke en krachtige lijnen en onderscheidende grafische elementen. De gedurfde afwerking van het interieur is ronduit uniek. De geavanceerde technologie van de Divine DS bestaat onder andere uit laserkoplampen, actieve "flaps" op de achterruit die uit kunnen klappen om de stroomlijn te bevorderen, een camerasysteem als binnenspiegel en een grotendeels digitaal instrumentenpaneel.

Het unieke concept "Hypertypage" van de Divine DS biedt de klant de keuze uit drie verwisselbare interieurambiances, elk met een eigen en unieke persoonlijkheid: "Parisienne Chic", "Male" en "Fatal Punk".

NIEUWE ONLINE SERVICES
Een op-en-top geavanceerde auto als een DS moet de klant het beste bieden op het gebied van intuïtieve, klantgerichte online services:

  • een nieuw touchscreen in het eerste halfjaar van 2015. 
  • Met de DS Connect Box beschikt de klant over een pakket innovatieve online services die aan al zijn verwachtingen voor wat betreft veiligheid, tijdwinst, budget en comfort voldoen. Het systeem werkt met een GPS-module en een in de auto geïntegreerde simkaart. 

Er zijn vier services beschikbaar:
Pack SOS & Assistance: automatische Urgence-noodoproep of rechtstreeks contact met de helpdesk door op de SOS-toets te drukken.

Pack Monitoring: virtueel onderhoudsboekje (de kilometerstand wordt automatisch bijgehouden en het systeem geeft aan wanneer onderhoud nodig is) en rapportages over het gebruik van de auto.

Pack Mapping: lokalisering van de auto, weergave van trajecten en informatie over het gebruik van de auto als deze aan iemand is uitgeleend.

Pack Tracking: permanente geolokalisatie bij diefstal van de auto.

  • De nieuwe app MyDS, compatibel met iOS/Android, biedt een groot aantal functies, waaronder lokalisering van de geparkeerde auto, navigatie naar de eindbestemming als deze te voet moet worden bereikt, meldingen over toekomstig onderhoud en toegang tot de documentatie. Het doel is, naast het bieden van andere innovatieve en intuïtieve services, de klant permanent ondersteuning te bieden en volledig te informeren over de auto en de speciaal voor DS-klanten beschikbare aanbiedingen.


Sluiten
Sluiten
Sluiten
Top