Sluiten
Sluiten
Sluiten

Mirror Screen

Profiteer van de apps van uw smartphone op het touchscreen van uw auto.
citroen-mirror-screen-new.jpg

Wilt u naar muziek op uw smartphone luisteren of de juiste route vinden? Dat kan nu eenvoudig en intuïtief. Met Mirror Screen worden de compatibele apps van uw smartphone weergegeven op het 7 inch touchscreen van uw auto. Bijzonder handig! Mirror Screen werkt met Apple CarPlay™ en MirrorLink®.

 

WAT IS MIRROR SCREEN?

Met Mirror Screen kunt u onderweg via het 7 inch touchscreen van de auto profiteren van de compatibele apps en content van uw smartphone. Praktischer, eenvoudiger en veiliger!

U hoeft slechts uw smartphone met een kabel aan te sluiten en de Mirror Screen-functie te activeren op het 7 inch touchscreen. Mirror Screen werkt via de databundel van de smartphone, er zijn geen verdere abonnements- of aansluitkosten aan verbonden(2).

Wanneer uw smartphone met uw auto is verbonden, wordt de weergave van de apps aangepast zodat u deze tijdens het rijden kunt gebruiken. En tegelijkertijd veilig kunt rijden.

Let op

Apple CarPlayTM

MirrorLink®

FAQ

Eenvoudig, veilig en leuk

Hebt u een iPhone? Geen probleem! Een USB-kabel en de app Apple CarPlayTM zijn voldoende om in alle veiligheid te bellen, met Kaarten uw bestemming te bereiken, muziek te luisteren en uw berichten te bekijken. En als u via het touchscreen of de linker stuurkolomschakelaar het spraakbedieningssysteem Siri activeert, kunt u uw ogen op de weg gericht houden. De functie wordt automatisch geactiveerd wanneer u "Hé Siri" zegt. En met Apple Car PlayTM kunt u ook profiteren van bepaalde muziekapps, zoals Spotify of Deezer.

Map.png

Kaarten - Een navigatie-app met verkeersinformatie en de verwachte aankomsttijd. Kaarten kan ook voorspellen waar u naartoe wilt aan de hand van adressen uit uw e-mails, sms-berichten, contactgegevens en agenda's.

Message.png

Berichten – Een app om sms-berichten te versturen, lezen en beantwoorden. Dankzij Siri hoeft u tijdens het rijden niet meer naar uw iPhone te kijken: gemakkelijker en veiliger!

Call.png

Telefoon  - Een app waarmee u kunt bellen en uw voicemail beluisteren. Met Siri doet u het allemaal. U hoeft het alleen maar te vragen.

Musique.jpg

Muziek - Een app waarmee u uw favoriete artiesten, nummers en playlists kunt selecteren via de bedieningselementen van de auto. En ook hierbij helpt Siri u!

Spontify.png

Spotify - Met deze app kunt u op het scherm van uw auto een keuze maken uit een muziekbibliotheek met miljoenen titels. Zoek de nummers van uw keuze of laat Spotify de muziek uitkiezen.

Deezer.jpg

Deezer - Nog een app waarmee u uw favoriete muziek kunt vinden. U kunt kiezen uit meer dan 40 miljoen nummers.

Sticher.jpg

Stitcher - Een app waarmee u 40.000 radiozenders, audioprogramma's en podcasts kunt beluisteren, afkomstig uit de hele wereld.

Let op

Compatibele smartphones: iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s en iPhone 6s Plus

WAT IS MIRRORLINK®?

Met MirrorLink® kunnen compatibele functies en apps van uw via een USB-kabel aangesloten smartphone worden weergegeven op het 7 inch touchscreen van uw auto. Alleen MirrorLink®-gecertificeerde apps worden weergegeven op het scherm van uw Citroën. Voor bepaalde typen content die gratis beschikbaar zijn op uw smartphone, moet een gelijkwaardige betaalde MirrorLink®-app worden gedownload. 

*MirrorLink® is compatibel met iOS- (9 en +) en Android- (5.0 en +) apparaten.

Sygic GPS Navigation

Sygic Car Navigation - Een navigatie-app. De kaartgegevens zijn op uw smartphone geïnstalleerd... Hij werkt dus zonder internetverbinding! U kunt meerdere keren per jaar de kaartgegevens gratis updaten (betaalde app).

iCoyote.jpg

iCoyote - Een GPS-navigatie-app met verkeersinformatie in real time die u waarschuwt voor snelheidslimieten, gevaren- en risicozones, files en problemen op uw route (app waarvoor een betaald abonnement moet worden afgesloten).

 

 

essence.jpg

Brandstof - Een app waarmee u het goedkoopste tankstation in uw omgeving en op de route kunt vinden. De informatie van deze app wordt steeds betrouwbaarder; u kunt dus overal tanken tegen de laagste tarieven (gratis app).

 

Parkopedia - Een app waarmee u een parkeerplaats kunt vinden in de buurt van uw huidige locatie of van een willekeurig adres (betaalde app).

Weer - Een app waarmee u het weerbericht op het touchscreen van uw auto kunt bekijken (gratis app).

Miroamer_Mirror_Screen

MiRoamer - Een app waarmee u naar webradiostations uit de hele wereld kunt luisteren.

Audioteka France - Een app waarmee u audioboeken kunt kopen en lezen. U kunt kiezen uit 1000 Franstalige boeken (gratis app, aan de aanschaf van audioboeken zijn wel kosten verbonden).

RockScout - Een app waarmee u muziek van de app Spotify via het touchscreen van de auto kunt afspelen (gratis app).

 

Wat is Mirror Screen?

Met de Mirror Screen-functie kunnen compatibele functionaliteiten en apps van uw smartphone worden weergegeven op het 7 inch touchscreen van uw auto dankzij het protocol MirrorLink® (Android-smartphones) of Apple CarPlayTM (iPhones). De smartphone moet met een kabel met de auto zijn verbonden.

 

Hoe weet ik of mijn auto compatibel is met de Mirror Screen-functie?
De volgende Citroën-modellen met het 7 inch touchscreen en de Mirror Screen-functie zijn compatibel met Mirror Screen: 

 • Citroën C1 (uitsluitend MirrorLink)
 • Citroën C3
 • Citroën C4
 • Citroën C5
 • Citroën Berlingo


Hoe weet ik of mijn mobiele telefoon compatibel is met de Mirror Screen-functie?

De volgende mobiele telefoons zijn compatibel met Mirror Screen:

 

iPhone
iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5.

 

SAMSUNG
Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy Note Edge, Samsung Galaxy Alpha, Samsung A3, Samsung A7.

 

HTC
HTC One (M9+), HTC One (M9), HTC One (M8), HTC Eye, HTC 820.

 

Is Mirror Screen gratis?

Mirror Screen is beschikbaar op de auto's die zijn uitgerust met het 7 inch touchscreen met Mirror Screen-functie (afhankelijk van de uitvoering optioneel of standaard).

Mirror Screen werkt via de databundel van de smartphone, er zijn geen verdere abonnements- of aansluitkosten aan verbonden. Bij gebruik van de functie in het buitenland kunnen er kosten voor roaming in rekening worden gebracht.

Hoe wordt de Mirror Screen-verbinding tussen de smartphone en de auto gemaakt?

De verbinding wordt gemaakt met de standaard USB-kabel die bij de smartphone is geleverd.

 

Wij adviseren u:

 • uw smartphone op de auto aan te sluiten met de USB-kabel;
 • op de toets "Verbinding" (Citroën C1) of MirrorLink® » / Apple CarPlayTM (andere compatibele Citroën-modellen) te drukken;
 • de apps worden binnen enkele seconden weergegeven.

Kan ik mijn smartphone als deze via Mirror Screen verbonden is, handheld blijven gebruiken?

Het is verboden om een smartphone te gebruiken tijdens het rijden. Daarom is Mirror Screen ontwikkeld, zodat u de smartphone veilig kunt bedienen via het touchscreen van uw auto.

NB: afhankelijk van het model en het merk van uw smartphone wordt op het scherm wel of niet de gangbare pagina weergegeven.Wat is het voordeel van Mirror Screen ten opzichte van Bluetooth®?

Mirror Screen heeft meerdere voordelen:

 • Met Mirror Screen kunnen de compatibele apps van een smartphone rechtstreeks worden bediend via het 7 inch touchscreen.
 • De functie Car Mode van de smartphone (indien beschikbaar, afhankelijk van het merk smartphone) maakt de bediening nog ergonomischer doordat het scherm van de muziek- en telefoonfuncties van de smartphone wordt weergegeven op het 7 inch touchscreen.
 • Bij het afspelen van muziek geeft Mirror Screen ook de albumcovers weer.
 • Bovendien kan via de Mirror Screen-verbinding de smartphone worden opgeladen, zodat deze langer gebruikt kan worden dan via Bluetooth®.

 

Het gebruik van een smartphone tijdens het rijden is niet toegestaan. Mag dit wel via Mirror Screen?
Ondanks de aanwezigheid van Mirror Screen moet de bestuurder altijd zijn aandacht bij het rijden houden en de verkeersregels in acht nemen.

Maar Mirror Screen biedt de bestuurder de mogelijkheid bepaalde apps van de smartphone te gebruiken op een comfortabele en voor hem, zijn passagiers en andere weggebruikers veilige manier.

 


Hoe weet ik of mijn auto is uitgerust met de Mirror Screen-functie?

De aanwezigheid van de aanraaktoets "Verbinding" (Citroën C1) of "MirrorLink® /Apple CarPlayTM" (andere compatibele Citroën-modellen) op het 7 inch touchscreen geeft aan dat de Mirror Screen-functie aanwezig is.

 

Mijn auto is niet uitgerust met de Mirror Screen-functie. Kan deze functie alsnog worden ingebouwd?Voor de Mirror Screen-functie is uitrusting nodig die niet naderhand kan worden ingebouwd.Welke smartphones zijn compatibel met MirrorLink®?U vindt de lijst van compatibele smartphones op de volgende website: http://www.citroen.nl/over-citroen/technologie/mirror-screen-ds.html

 

Hoe kan ik via MirrorLink® gebruikmaken van iCoyote?iCoyote is een betaalde app die MirrorLink® ondersteunt. Als de app op uw smartphone is gedownload, moet de MirrorLink®-verbinding worden geactiveerd via de configuratie van de app (betaalde activering).Raadpleeg voor meer informatie de website www.moncoyote.com.

 

Hoe kan ik optimaal profiteren van de app iCoyote samen met de functionaliteiten van het 7 inch touchscreen en andere MirrorLink®-apps?
Om de waarschuwingsmeldingen en geluidssignalen voor gevarenzones enzovoort van de app te ontvangen moet MirrorLink® geactiveerd blijven. Als u andere MirrorLink®-compatibele apps gebruikt, wordt een iCoyote-widget weergegeven op de op dat moment op het scherm weergegeven app (bijvoorbeeld Sygic Car Navigation). Deze widget geeft de risicozones (door middel van een rode driehoek) en de ter plaatse geldende snelheidslimiet aan en laat een geluidssignaal klinken.

Om de aanwijzingen van de geïntegreerde navigatie en de waarschuwingen van iCoyote te ontvangen, dient niet naar de radio van de auto te worden geluisterd, maar naar bijvoorbeeld een webradio (NB: in dat geval worden er geen gesproken navigatie-aanwijzingen weergegeven).

 

Moet ik een specifieke app installeren om gebruik te kunnen maken van MirrorLink®?
De MirrorLink®-functie is geïnstalleerd in het besturingssysteem van uw compatibele smartphone.

 

Moet ik de laatste software-updates voor mijn smartphone hebben gedownload om MirrorLink® te kunnen gebruiken?
Wij adviseren u om de nieuwste beschikbare updates te downloaden. Wij adviseren u om in geval van twijfel contact op te nemen met de fabrikant van uw smartphone.

 

Hoe moet bij een in 2014 geproduceerde Citroën C1 MirrorLink® worden geüpdatet naar versie 1.1?
De in 2014 geproduceerde C1 kan via MyCitroën naar MirrorLink® 1.1 worden geüpdatet om het systeem compatibel te maken met nieuwe typen smartphones en nieuwe apps.Procedure:

 • Downloaden van de software en de handleiding voor MirrorLink® 1.1 vanaf MyCitroën
 • Installeren van de software op het 7 inch touchscreen via een USB-stick (installatieduur: 6 minuten)

Voor aanvullende informatie kunt u terecht bij uw Citroën-dealer.

 

De MirrorLink®-verbinding komt niet tot stand: wat moet ik doen?
Controleer het volgende in het menu "Instellingen" van uw smartphone:

 • controleer of u beschikt over de nieuwste versie van het besturingssysteem
 • controleer of de MirrorLink®-verbinding wel is geactiveerd
 • controleer of de 3G-dataverbinding (of hoger) wel is geactiveerd
 • controleer vóór gebruik of de smartphone is voorzien van MirrorLink®-compatibele apps
Sluiten
Sluiten
Sluiten
Top