[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:NL] [cle1: SECONDES Lang:NL]
Sluiten
Sluiten
Sluiten
Citroen-Wintercheck-Landingspagina-1200x401-v1

Wit

Tijdens de Citroën Wintercheck wordt uw auto gecontroleerd op 19 verschillende punten. De monteur noteert de resultaten van de check handmatig op een formulier of registreert de check van uw auto via een tablet. U ontvangt altijd een kopie of een print van het resultaat. Wilt u meer informatie over de 19 controlepunten van de Citroën Wintercheck? Download de checklist hieronder.

 

Naast het winterklaar maken van uw Citroën kunt u tegelijkertijd profiteren van zeer aantrekkelijk geprijsde winterse accessoires. U ontvangt 20% korting op dakkoffers, dakdragers, sneeuwkettingen en/of skidragers. Meer informatie over prijzen van winterse accessoires vindt u hier (tekstlink maken van ‘hier’ met anchor naar Winteraccessoires passage verderop de pagina!)

Actievoorwaarden

WINTERBANDEN

Winterbanden bieden meer veiligheid tijdens winterse omstandigheden. Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber harder. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden. Bij temperaturen onder de 7°C presteert een winterband daardoor beter dan een zomerband. Hierdoor profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid.

Winterbanden of All-season banden

Een all-season band is een combinatie van zomer -en winterbanden in één. Deze banden worden ook wel All-season of 4-seizoenenband genoemd. Dit gaat in de zomer ten koste van de slijtage, maar geven wel extra grip op nat wegdek. Bij winterse temperaturen verliest de all-season band geen grip, wat bij een zomerband wel het geval is. All-season is eigenlijk geen alternatief voor winterbanden maar een aanvulling op een zomerband voor meer veiligheid het gehele jaar door voor als u geen winterbanden nodig hebt. De prestaties van winterbanden zijn in winterse omstandigheden duidelijk beter dan die van All-season banden. Het wisselen van uw banden gedurende de seizoenen is met all-seasonbanden niet meer nodig.

Profieldiepte en gebruiksduur

Voorwaarde voor een goede werking van een winterband is dat de profieldiepte niet onder de 4 mm komt. Ook is het aan te raden winterbanden na 4 opeenvolgende winters te vervangen, omdat bepaalde componenten in de rubbersamenstelling hun werking verliezen. Daardoor verliest de winterband zijn specifieke eigenschappen en voordelen.

20% korting op winterse accessoires

Tijdens de Citroën Wintercheck krijgt u 20% korting op de meest populaire winterse accessoires. Dakkoffers, dakdragers, sneeuwkettingen en skidragers. Hiermee kiest u voor veiligheid en gemak met accessoires die voor uw Citroën zijn gemaakt.

MYCITROËN CARD

De MyCitroën Card is er voor iedereen die een Citroën in onderhoud heeft bij de Citroën Erkend Reparateur. De MyCitroën Card is zeer gunstig geprijsd want voor slechts € 49 profiteert u van:

  • Hulp bij pech in Nederland met Citroën Assistance, 24/7, 365 dagen per jaar
  • APK controle
  • Bijvullen van motorolie en vloeistoffen
  • En nog veel meer

 

Wilt u UITGEBREIDE PECHHULP IN HEEL EUROPA neem dan een MyCitroën Card met Citroën Assistance Plus.

€500 INRUILVOORDEEL

Laat uw Citroën taxeren tijdens uw wintercheck en ontvang €500 inruilvoordeel op een nieuwe Citroën. Vraag uw dealer naar de voorwaarden. Tijdens de wintercheck kunt u meteen de NIEUWE COMPACTE SUV C3 AIRCROSS bewonderen in de showroom. 

Top