Verwijzing in seconden

SUV'S VAN CITROËN

Zoekt u een auto met een sportief uiterlijk? Die vindt u zeker in het assortiment SUV's van Citroën. Deze Citroën SUV-modellen beschikken over een gedurfd en modern design, een hoog comfortniveau, vele hoogwaardige technologieën (rijhulpsystemen, multimedia, veiligheidsuitrusting) en meer dan uitstekende rijkwaliteiten. Op deze pagina kunt u ons SUV-modellen overzicht vinden. Maak bijvoorbeeld kennis met Citroën C3 Aircross SUV, de toonaangevende compacte SUV van Citroën.

 

Wat is een SUV?

Een SUV is officieel een afkorting van de term 'Sports Utility Vehicle'. Dit zijn van oorsprong de bekende terreinwagens. Vroeger werden er al terreinwagens ontworpen die ideaal waren om off-road te rijden, hiervoor werden de auto's hoger en sterker gemaakt (oa. door vierwielaandrijving). Niet veel later werd de term SUV gegeven aan auto's met het karakter van een terreinwagen in combinatie met de luxere uitrusting van een personenauto. Het gevolg hiervan is dat de SUV auto's een ideale combinatie zijn geworden van (rij)comfort, kracht en luxe. SUV's zijn vaak ruim opgesteld, waardoor deze modellen over het algemeen beschikken over een hoog laadvermogen en ruimte om meerdere personen mee te nemen. Dit maakt een SUV ook geschikt als gezinsauto.

 

Citroën C3 Aircross SUV

Citroën C3 Aircross SUV geeft op zijn eigen onderscheidende wijze een vervolg op het SUV-offensief van het merk met een uniek design met een stoer en origineel karakter. Hij ziet er stoer en robuust uit met zijn hoge motorkap, waarbij de verchroomde chevrons met een geïntegreerde led-lichtsignatuur een opvallend stijlelement zijn. Aan boord biedt deze nieuwe generatie SUV een unieke hoge zitpositie voor de bestuurder. Citroën C3 Aircross SUV is zowel in de stad als op de snelweg in zijn element.

Citroën C3 Aircross SUV

Citroën C5 Aircross SUV

C5 Aircross SUV, uitgerust met Citroën Advanced Comfort®, onderscheidt zich als de meest comfortabele SUV in zijn segment met twee exclusieve innovaties van Citroën: de vering met Progressive Hydraulic Cushions® en Advanced Comfort zetels. C5 Aircross SUV is de meest moduleerbare en praktische SUV in zijn segment. Zijn kofferinhoud, variërend van 580 l tot 720 l, vormt een nieuwe referentie in het segment. Ten slotte laat hij zich met 20 rijhulpsystemen en 6 connectiviteitstechnologieën kennen als een Next Generation SUV.

Citroën C5 Aircross SUV

Citroën C5 Aircross SUV Hybrid

De hoogwaardige PHEV-technologie (Plug-in-Hybrid Electric Vehicle) van Citroën C5 Aircross SUV Hybrid voegt een nieuwe dimensie toe aan het Citroën Advanced Comfort®-programma: het plezier van geruisloos rijden in de ELEKTRISCHE-modus terwijl kan worden geprofiteerd van extra gebruiksmogelijkheden en actieradius dankzij de combinatie van een elektromotor en een verbrandingsmotor die beide zijn gekoppeld aan de automatische transmissie EAT8.

C5 Aircross SUV Hybrid
Top