Verwijzing in seconden

SUV'S VAN CITROËN

Zoekt u een auto met een sportief uiterlijk? Die vindt u zeker in het assortiment SUV's van Citroën. Deze Citroën SUV-modellen beschikken over een gedurfd en modern design, een hoog comfortniveau, vele hoogwaardige technologieën (rijhulpsystemen, multimedia, veiligheidsuitrusting) en meer dan uitstekende rijkwaliteiten. Op deze pagina kunt u ons SUV-modellen overzicht vinden. Maak bijvoorbeeld kennis met de Citroën C3 Aircross, de toonaangevende compacte SUV van Citroën.

Wanneer is het een SUV?

Een SUV is officieel een afkorting van de term 'Sports Utility Vehicle'. Dit zijn van oorsprong de bekende terreinwagens. Vroeger werden er al terreinwagens ontworpen die ideaal waren om off-road te rijden, hiervoor werden de auto's hoger en sterker gemaakt (oa. door vierwielaandrijving). Niet veel later werd de term SUV gegeven aan auto's met het karakter van een terreinwagen in combinatie met de luxere uitrusting van een personenauto. Het gevolg hiervan is dat de SUV auto's een ideale combinatie zijn geworden van (rij)comfort, kracht en luxe. SUV's zijn vaak ruim opgesteld, waardoor deze modellen over het algemeen beschikken over een hoog laadvermogen en ruimte om meerdere personen mee te nemen. Dit maakt een SUV ook geschikt als gezinsauto.

seo_c3-aircross

Nieuwe Compacte SUV Citroën C3 AIRCROSS

Nieuwe Compacte SUV CITROËN C3 AIRCROSS geeft op zijn eigen onderscheidende wijze een vervolg op het SUV-offensief van het merk met een uniek design met een stoer en origineel karakter. Hij ziet er stoer en robuust uit met zijn hoge motorkap, waarbij de verchroomde chevrons met een geïntegreerde led-lichtsignatuur een opvallend stijlelement zijn. Aan boord biedt deze nieuwe generatie SUV een unieke hoge zitpositie voor de bestuurder. De CITROËN C3 AIRCROSS is zowel in de stad als op de snelweg in zijn element.
Top