Verwijzing in seconden

 

ACTIES CITROËN C3

PRIVATE LEASE VANAF € 289 P.M.

Comfortabel rijden in een Citroën C3 voor een vast bedrag per maand? Dat kan met Citroën Private Lease. Al vanaf € 289 p.m. rijdt u in een C3. Nieuw en uit voorraad! Bekijk ons aanbod. 

COMFORT BONUS

Nog deze maand comfortabel wegrijden in een nieuwe karaktervolle Citroën C3? Bekijk snel de actuele voorraad in Citroën Carstore of ontvang in een paar stappen de inruilwaarde van uw huidige auto en profiteer van de comfort bonus op geselecteerde voorraadmodellen.

Actievoorwaarden

ONTDEK DE LIMITED EDITION CITROËN C3 SAINT JAMES

Citroën en Saint James presenteren het resultaat van hun samenwerking met de Limited Edition C3 Saint James. Deze twee merken delen dezelfde visie over vakmanschap volgens de beste Franse tradities en klantgerichtheid, en hun producten zijn smaakvol, hightech en kwalitatief hoogwaardig, met een chic maar ongedwongen karakter.
Limited Edition Citroën C3 Saint James

COMFORTABLE TEST DRIVE MET DE CITROËN C3

Word in de watten gelegd met uw favoriete drankje en snack tijdens de comfortable test drive

 

Wilt u een Comfortable Test Drive in de Citroën C3 maken? Klik dan hier en vul uw gegevens in. Wij nemen dan op korte termijn telefonisch contact met u op voor het plannen van een testritafspraak wanneer de RIVM-richtlijnen dit toestaan. En kunnen we u een ongekende rijervaring bieden door uw favoriete drankje, snack én muziek vast klaar te zetten. Na afloop van de proefrit ontvangt u een hoogwaardige miniatuur van de Citroën C3 t.w.v. € 37.

 

NU VERKRIJGBAAR IN 97 KLEURENCOMBINATIES

De Citroën C3 is direct herkenbaar aan zijn karaktervolle, unieke design. Met de 97 mogelijke kleurcombinaties voor de carrosserie kunt u van de Citroën C3 een unieke auto maken. De Citroën C3 onderscheidt zich in zijn segment ook door zijn comfort dankzij de nieuwe Advanced Comfort Seats en zijn onovertroffen veercomfort. Deze moderne en connectieve auto biedt bovendien volop gebruiksgemak dankzij de 12 rijhulpsystemen.

De Citroën C3 staat vanaf nu bij de dealers.

 

ONTDEK DE CITROËN C3 IN DE VIDEO

EEN NIEUWE
VOORZIJDE
EEN NIEUWE
VOORZIJDE

Met zijn nieuwe voorzijde luidt de Citroën C3 een nieuw stilistisch tijdperk in binnen het gamma van Citroën.

97
KLEURCOMBINATIES
97
KLEURCOMBINATIES

De Citroën C3 is een kleurrijke auto die op geen enkel ander model in zijn segment lijkt. Dit onderscheid wordt benadrukt met een scala aan personaliseringsmogelijkheden: tot wel 97 kleurcombinaties voor de carrosserie, 3 stickersets voor het dak, 3 interieurambiances en nieuwe velgdesigns.

CITROËN
ADVANCED
COMFORT®
CITROËN
ADVANCED
COMFORT®

Met de Citroën C3 geniet u van elke rit. Het aangename, zachte zitcomfort van de nieuwe Citroën Advanced Comfort Seats maakt het rijplezier compleet.

12
RIJHULPSYSTEMEN
12
RIJHULPSYSTEMEN

De Citroën C3 is voorzien van 12 rijhulpsystemen. Ze staan garant voor zorgeloos en veilig autorijden, vergemakkelijken het parkeren, helpen de bestuurder en waarschuwen wanneer een aanrijding dreigt.

Het design van de Citroën C3

De stoere en dynamische look van de Citroën C3 geeft hem een krachtige uitstraling. Zijn gespierde vormen, die worden geaccentueerd door nieuwe grafische elementen, doen sterk denken aan een SUV.

Design van Citroën C3
Citroën C3: een sterke persoonlijkheid

EEN STERKE PERSOONLIJKHEID

De Citroën C3 luidt een nieuw stilistisch tijdperk in binnen het gamma van Citroën. De op de concept car CXPERIENCE geïnspireerde voorzijde geeft hem nog meer karakter en dynamiek.

TOT WEL 97 COMBINATIES VOOR HET EXTERIEUR

PERSONALISEER UW CITROËN C3

7 CARROSSERIEKLEUREN

Het kleurenpalet is uitgebreid met de nieuwe frisse kleuren Elixer Red en Spring Blue. Daarnaast is er keuze uit de reeds bekende kleuren Perla Nera Black, Steel Grey, Platinium Grey, Soft Sand en Polar White.


Citroën C3: 7 carrosseriekleuren

4 COLOR PACKS

Citroën C3: 4 color packs

Het Color Pack bestaat uit een set kleuraccenten. De set omvat de sierlijsten rond de mistlampen en de omlijstingen voor de Airbumps®. Naast de bestaande Color Pack Onyx Black, Opal White en Sport Red is er voor de Citroën C3 nu ook het Color Pack Emerald.

4 kleuren voor het dak

Bij de tweekleurencombinaties van de Citroën C3 kan behalve Opal White, Onyx Black en Sport Red nu ook de nieuwe trendy kleur Emerald als dakkleur worden gekozen. Hierbij worden de buitenspiegelkappen en de stickers op de achterstijlen in dezelfde kleur als het dak uitgevoerd.


Citroën C3: 4 kleuren voor het dak

3 STICKERSETS VOOR HET DAK VAN DE CITROËN C3

Citroën C3: 3 stickersets voor het dak

Red, Emerald of Wood. Maak uw keuze uit één van de drie grafische thema's om het dak van uw Citroën C3 te personaliseren.

3 INTERIEURAMBIANCES IN DE CITROËN C3

Citroën C3: 3 interieurambiances

Naast de standaard interieurambiance met een strakke look is er voor de Citroën C3 keuze uit twee nieuwe optionele interieurambiances met speciale kleuraccenten en bekledingsmaterialen voor de stoelen:

 

 • De Ambiance Emerald heeft een dynamisch karakter, waarbij de nadruk wordt gelegd op het contrast tussen donkere basiskleuren en opvallende kleuraccenten.
 • De Ambiance Wood is geïnspireerd op Scandinavisch design, met hoogwaardige en prettig aanvoelende materialen.

CITROËN
ADVANCED COMFORT®

Om een uniek comfort te bieden is de Citroën C3 ontwikkeld volgens de filosofie van het Citroën Advanced Comfort®-programma. Met een royale leefruimte voor tot wel 5 inzittenden biedt het interieur van de Citroën C3 meer comfort dan ooit.

Citroën Advanced Comfort®
Nieuwe Citroën Advanced Comfort Seats

CITROËN ADVANCED COMFORT SEATS

De Citroën C3 is voorzien van de op unieke wijze vervaardigde Advanced Comfort Seats: een echte Citroën-innovatie.

Deze royale stoelen verhogen zowel het visuele comfort als het zitcomfort dankzij het gecapitonneerde effect van de bekleding en de optimale steun voor de lendenen.

EEN BAGAGERUIMTE VAN 300 L

EN VELE OPBERGMOGELIJKHEDEN

Citroën C3 heeft een bagageruimte van 300 liter

De Citroën C3 biedt volop gebruiksgemak. Het handige centrale opbergvak houdt voorin zoveel mogelijk ruimte vrij. Ook in het dashboardkastje (6,25 liter) kunt u heel wat kwijt. Daarnaast zijn de voorportieren van de Citroën C3 voorzien van grote portiervakken. Ook voor bagage heeft de Citroën C3 plaats genoeg dankzij de royale bagageruimte van 300 liter.

TECHNOLOGIEËN VAN DE CITROËN C3

De Citroën C3 is geïnspireerd op de levensstijl van zijn gebruikers en maakt hen het leven elke dag weer gemakkelijk met een scala aan comfort- en veiligheidsvoorzieningen.

 

De technologiën van Citroën C3

12 RIJHULPSYSTEMEN VAN DE CITROËN C3

ZORGELOOS RIJDEN

ADAS_315x425

PARKEERHULP VÓÓR

Dit systeem maakt het manoeuvreren in de stad gemakkelijker met 6 parkeerhulpsensoren aan de voorzijde die de bestuurder met geluidssignalen op obstakels attenderen.

ADAS-ADML_315x425

KEYLESS ENTRY AND START

Dankzij dit systeem kan de gebruiker zijn auto vergrendelen en ontgrendelen en de motor starten terwijl hij de sleutel op zak houdt. De auto herkent zijn bestuurder zodra deze de auto nadert.

ADAS-Active-Safety-Break_315x425

ACTIVE SAFETY BREAK

Dit noodremsysteem beperkt de kans op een aanrijding. Het werkt vanaf 5 km/h en detecteert vaste of bewegende objecten en, tot een bepaalde snelheid, ook voetgangers.

ADAS-Aide-Demarrage-Pente_315x425

HILL START ASSIST

Deze technologie vergemakkelijkt het wegrijden op een helling. De Hill Start Assist voorkomt dat de auto ongewenst in beweging komt op een helling als het rempedaal wordt losgelaten. Het systeem treedt in werking op hellingen van meer dan 3% en houdt de auto ongeveer twee seconden op zijn plaats.

ADAS-Alerte-Attention-Conducteur_315x425

DRIVER ATTENTION WARNING

Dit systeem analyseert de koers van de auto. Als de bestuurder niet goed oplet, klinkt er een geluidssignaal en wordt er een melding weergegeven.

ADAS-AFIL_315x425

LANE DEPARTURE WARNING

Dit systeem komt bij een snelheid vanaf 60 km/h in actie in situaties waarbij de bestuurder indommelt of gewoon even niet oplet. Als de auto een witte streep overschrijdt zonder dat de richtingaanwijzer is ingeschakeld, slaat de computer van het systeem alarm. U wordt dan gewaarschuwd door geluidssignalen en een visuele waarschuwing.

ADAS-Regulateur-Vitesse_315x425

CRUISE CONTROL
MET SNELHEIDSLIMIET
HERKENNINGS- EN
SNELHEIDSADVIES
SYSTEEM

De door het snelheidslimietherkennings- en snelheidsadviessysteem aangegeven snelheid kan eenvoudig worden gebruikt als ingestelde snelheid van de cruise control/snelheidsbegrenzer.

ADAS-Camera-Recul_315x425

ACHTERUIT
RIJCAMERA

De achteruitrijcamera geeft, nadat de achteruitversnelling is ingeschakeld, het beeld van de omgeving achter de auto weer op het hoofdscherm van het dashboard. Markeringen in verschillende kleuren geven op het beeld de afstand tussen de auto en een eventueel obstakel aan. Zo heeft de bestuurder een optimaal overzicht van de omgeving van de auto en wordt parkeren kinderspel!

ADAS-Coffee-break2_315x425

COFFEE BREAK ALERT

Last van een opkomende vermoeidheid? Dit systeem waarschuwt u als het tijd is om de autorit even te onderbreken met een pauze. U wordt door het systeem gewaarschuwd als u twee uur achtereen met een snelheid van ten minste 65 km/h hebt gereden. Als u geen pauze neemt, wordt de waarschuwing elk uur herhaald.

ADAS-Commutation-Feux_315x425

GROOTLICHT
ASSISTENT

De grootlichtassistent schakelt de verlichting automatisch over van dimlicht naar grootlicht en vice versa, afhankelijk van de aanwezigheid van andere voertuigen.

ADAS-Reconnaissance-Panneaux_315x425

SNELHEIDSLIMIET
HERKENNINGS- EN
SNELHEIDS
ADVIESSYSTEEM

Dit systeem herkent borden met een snelheidslimiet en geeft de informatie door aan de bestuurder door de ter plaatse geldende snelheidslimiet op het display weer te geven. Deze snelheid kan vervolgens worden gebruikt als ingestelde snelheid van de cruise control of de snelheidsbegrenzer. Het systeem werkt bij elke snelheid.

ADAS-Angle-Mort_315x425

DODEHOEK
BEWAKING

De dodehoekbewaking geeft via een pictogram in de buitenspiegels aan of er zich een voertuig in de dode hoek bevindt. Dit systeem, dat volgens hetzelfde principe werkt als de parkeerhulp, vormt een belangrijk pluspunt voor uw veiligheid, bijvoorbeeld op drukke snelwegen.

Samen met de Citroën C3 wordt een nieuw, eenvoudiger en overzichtelijker aanbod van Connected Services geïntroduceerd: Connect Assist (veiligheid en assistentie), Connect Nav (navigatie) en Connect Play (infotainment). Dit aan het Citroën Advanced Comfort®-programma gekoppelde aanbod is bedoeld om de toegang tot de Connected Services gemakkelijker en intuïtiever te maken, voor een optimale veiligheid, een gemakkelijkere navigatie en meer connectiviteit.

 

CONNECT ASSIST

SOS & ASSISTANCE

Connect Assist

Voor de veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers is de Citroën C3 voorzien van de twee diensten SOS en Assistance, waarmee een noodoproep of pechhulpoproep met lokalisatie kan worden verstuurd. Deze twee gratis diensten die 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar zijn, zorgen ervoor dat bij pech, bij onwel worden van een van de inzittenden of bij een ongeval de hulpdiensten zo snel mogelijk ter plaatse zijn.

CONNECT NAV

Connect Nav

Het intuïtief te bedienen en moderne 7 inch touchscreen van de Citroën C3, dat in het midden van het dashboard is geplaatst, biedt toegang tot het Connect-navigatiesysteem van de nieuwe generatie. Dit touchscreen kan ook via spraakherkenning worden bediend en werkt interactief met de volgende functies: navigatie, telefoon en radio. Met het Connect-navigatiesysteem beschikt u over Connected Services zoals TomTom Traffic voor verkeersinformatie in real time en een service die u onderweg met visuele waarschuwingen en geluidssignalen op de hoogte houdt van gevarenzones.

 

CONNECT PLAY

Mirror Screen

Connect Play

Met de Mirror Screen-technologie, die compatibel is met Apple CarPlay™, kan een smartphone aan de auto worden gekoppeld en het scherm ervan worden weergegeven op het touchscreen van de auto. Zo heeft de bestuurder via het touchscreen gemakkelijk en rechtstreeks toegang tot de multimediabestanden en compatibele apps van zijn smartphone.

 

CONNECTEDCAM CITROËN®

CONNECTEDCAM CITROËN®

De Citroën C3 is voorzien van de technologie ConnectedCAM Citroën®. Met deze connectieve camera kunt u foto's of video's (van maximaal 20 seconden) van gebeurtenissen onderweg maken die u vervolgens via de gratis app ConnectedCAM Citroën kunt delen via de sociale media of voor uzelf kunt houden.

 

MyCitroën App

MyCitroën App

ALTIJD VERBONDEN MET UW CITROËN C3

Met de My Citroën-app bent u altijd verbonden met uw Citroën C3.

 • Vind de plaats waar u uw auto hebt geparkeerd terug
 • Bekijk handige informatie zoals brandstofverbruik, de gereden routes en huidige locatie
 • Bekijk tips over het periodieke onderhoud
 • Maak een afspraak bij de Citroën-dealer van uw keuze
 • Raadpleeg eenvoudig de boorddocumentatie

 • Zo stapt u altijd zorgeloos in uw auto!

  MOTOREN VAN DE NIEUWSTE GENERATIE

  EN DE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE EAT6

  Citroën C3: motoren

  De Citroën C3 wordt geleverd met krachtige en efficiënte motoren van de nieuwste generatie die aan de Euro 6-emissienorm voldoen:

  • De driecilinderbenzinemotoren PureTech 83 S&S BVM5 en PureTech 110 S&S BVM6
  • De dieselmotor BlueHDi 100 S&S BVM.

  Voor nog meer souplesse en comfort is de Citroën C3 ook leverbaar met de automatische transmissie EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6).

  Nieuwe Citroën C3

  CITROËN C3 REVIEW

  “Eigenzinnig design en comfort zijn van oudsher belangrijke pluspunten van de Citroën C3. Maar kan de huidige, vier jaar oude generatie de concurrentie nog wel aan?” Vraagt het AD zich af. En concludeert: “…zijn comfort is nog altijd uitzonderlijk.”

  MINIATUURVERSIES CITROËN C3

  Breid je miniatuurcollectie uit met de Citroën C3. Ontdek de Citroën C3 in een schaal van 1:64 of in 1:43.

  Nieuwe Citroën C3: Miniatuurauto's
  Top