Verwijzing in seconden
1800x681_concept-car-citroen-tubik

TUBIK concept car


TUBIK

EEN NIEUWE KIJK OP REIZEN

Tegenwoordig zijn reistijden belangrijker dan reisafstanden. In antwoord daarop is de Tubik een concept car die is ontworpen om reizen weer zinvol te maken.

DESIGN MET EEN KNIPOOG NAAR HET VERLEDEN...

TUBIK concept car

De Citroën-ontwerpers hebben zich laten inspireren door de beroemde Citroën HY, die de koosnaam “TUB” kreeg. Ze combineerden een karakteristiek design met kleuren en materialen die garant staan voor verfijning en comfort.
De Tubik heeft de afmetingen van zijn illustere voorganger (2,08 m breed, 2,05 m hoog, 4,80 m lang) en biedt ruimte aan maar liefst negen inzittenden.

...UITNODIGEND

Citroën Tubik concept car - … Uitnodigend

In het simpele, aantrekkelijke exterieur is de grote panoramische ruit haast onzichtbaar.
Het bestuurdersportier gaat naar achteren open. Het portier aan passagierszijde gaat als een vlinderdeur open en biedt toegang tot het volledige rechterdeel van de auto.

CREATIVE …

De bestuurder van de Tubik bevindt in een zeer technologische omgeving. Deze ruimte wordt gekenmerkt door wat de Citroën-ontwerpers de “cyclotron” noemen: een cirkel waarin de stoel, de pedalen, het stuurwiel en het ronde scherm van het head-up display zijn opgenomen.

Citroën Tubik concept car - Créative…

…TECHNOLOGIE

Citroën Tubik concept car - … Technologie

De bestuurder wordt herkend aan zijn vingerafdruk zodra hij achter het stuur plaatsneemt. In één oogopslag beschikt hij over alle informatie die hij nodig heeft tijdens het rijden: op het head-up display en op het scherm in het midden van het stuurwiel.
Op een ander scherm worden de beelden van de achteruitrij- en achteruitkijkcamera's getoond zodat de bestuurder ziet wat er achter de auto gebeurt.

Door de toepassing van Hybrid4-technologie wijkt de CO2-uitstoot niet veel af van die van een conventionele berline.
De full-hybrid-aandrijflijn met dieselmotor zorgt voor een grotere actieradius en optimale tractie dankzij de 4WD-modus.

Citroën Tubik concept car - Hybrid4-technologie

De Tubik is voorzien van 22-inch velgen met lage, brede banden met een zeer lage rolweerstand om het brandstofverbruik zo veel mogelijk te beperken.

Citroën Tubik concept car - 22 inch-velgen

De Tubik is uitgerust met het Hydractive-veersysteem, een technologie die voor een constante wagenhoogte zorgt onder alle omstandigheden.
Bij hoge snelheden wordt de wagenhoogte automatisch verlaagd om de luchtweerstand te verbeteren en het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verlagen.

Citroën Tubik concept car - Hydractive-veersysteem
Top