Verwijzing in seconden
Nouvelle C1

Nieuwe Citroën C1 te koop in Nederland

De nieuwe Citroën C1 is vanaf vandaag te zien op de Nederlandse wegen. Het is een nieuwe versie van de bestseller waarvan er sinds de introductie in 2005 meer dan 760.000 exemplaren zijn verkocht. De nieuwe C1 is een sprankelende en ongecompliceerde stadsauto in een 3- en 5-deurs versie en in een versie met open dak: de Airscape. De vanafprijs van de C1 is €9.490 (incl BTW/BPM).

De nieuwe Citroën C1 biedt:

  • meer design, met dynamische lijnen en een front met een guitige blik, die ontstaat door de positie van de koplampen. De tweekleurige versies en het gekleurde interieur geven de auto karakter en een uitnodigende uitstraling.
  •  meer comfort in dagelijks gebruik, dankzij zijn compacte afmetingen (slechts 3,46 m) en zijn wendbaarheid (met een draaicirkel van 9,6 m). Bovendien zijn de vering en de wegligging van deze auto uitstekend.
  • meer gebruiksvriendelijke technologie, zoals een 7 inch touchscreen tablet, of de Mirror Screen technologie, waarmee de apps van de smartphone kunnen worden gekopieerd en bediend via de tablet. Voor de klant die nog meer comfort wil, kan de nieuwe CITROËN C1 bovendien worden uitgerust met een systeem voor Keyless entry & start, een achteruitrijcamera en Hill-start assist.
  • lagere kosten, want het lage gewicht (840 kg) zorgt in combinatie met de nieuwste benzinemotoren voor een minimaal verbruik* en een minimale CO2-uitstoot*. De nieuwe C1 is bovendien leverbaar met14% bijtelling.

MEER DESIGN

Een uitgesproken design en aantrekkelijke kleuren
De nieuwe Citroën C1 is leverbaar in een 3-deurs en een 5-deurs versie, als hatchback of open dak (Airscape). Het front heeft de kenmerken van de nieuwe modellen van Citroën, met de koplampen in twee delen die hem, in combinatie met de ronde units, een guitige blik geven. De kenmerkende verticale led-dagrijverlichting benadrukken zijn lachende blik en sterke karakter. De achterkant is dynamischer geworden door een glazen achterklep en de vierkante achterlichten met 3D-effect.

De vrolijke, sprankelende nieuwe Citroën C1 is leverbaar in acht trendy carrosseriekleuren. Van het elegante Caldéra zwart, Gallium grijs, Carlinite grijs en Olive Brown tot het heldere Lipizan wit, Smalt Blue, Scarlet rood en Sunrise Red. Ook combinaties van twee kleuren zijn mogelijk. Er zijn twee speciale introductieversies, waarbij het dak een andere kleur heeft dan de carrosserie (dak Olive Brown en carrosseriekleur Lipizan wit).Bij de versie met open dak Airscape kan er voor het linnen dak gekozen worden uit Sunrise Red, Black en Grey, die in dat geval ook anders zijn dan de carrosseriekleur.

MEER COMFORT

Airscape: een uitnodiging om van elk moment te genieten

De nieuwe Citroën C1 zorgt elke dag voor rijplezier en heerlijke rijsensaties. De Airscape versie met open dak is verkrijgbaar in een 3-, maar ook in een5-deurs versie, en dat is exclusief in dit segment. Het soepele linnen schuifdak heeft uitzonderlijke afmetingen (800 mm x 760 mm), is eenvoudig in gebruik en elektrisch bedienbaar.

Compacte afmetingen voor meer wendbaarheid

Er passen 4 volwassenen in de nieuwe Citroën C1, die zowel voor- als achterin voldoende ruimte hebben. Beide versies (3- en 5-deurs) hebben compacte afmetingen (l 3,46 m / b 1,62 m / h 1,45 m). Daarmee blijft het een veelzijdige stadsauto, een van de meest compacte op de markt. De beperkte afmetingen zorgen voor een grote wendbaarheid, dus makkelijk manoeuvreren. Aan dit laatste dragen ook de efficiënte draaicirkel van 9,6 m en de elektrische stuurbekrachtiging bij.

Systemen die het leven vereenvoudigen

De nieuwe Citroën C1 heeft een dynamisch, energiek design, maar  biedt ook gebruiksgemak met essentiële uitrustingen voor dagelijks gebruik.De C1 heeft verdeeld over het interieur een heleboel handige en slimme opbergruimtes, met onder meer bekerhouders en een dashboardkastje met klep waarin een literfles past.

De nieuwe Citroën C1 is ook een ergonomische auto. De praktische bagageruimte van 196 liter is goed toegankelijk doordat de hoedenplank wegklapt als de achterklep wordt geopend. Als de achterbank is neergeklapt, wordt de bagageruimte vergroot tot 780 liter. Uiteraard is ook gedacht aan uitrustingen die zorgen voor meer comfort in de auto. Zo is er bijvoorbeeld automatische airconditioning, stoelverwarming en, voor de 3-deurs versie, een geheugenfunctie voor de positie van de voorstoelen leverbaar.

MEER GEBRUIKSVRIENDELIJKE TECHNOLOGIE

Een touchscreen tablet en internet

De nieuwe Citroën C1 beschikt over intuïtieve en gebruiksvriendelijke technieken. Zo kan hij worden uitgerust met een 7 inch touchscreen tablet, waarmee alle mediafuncties kunnen worden bediend (radio, telefoon, afspelen van video's, boordcomputer). De nieuwe C1 biedt nog meer connectiviteit dankzij Mirror Screen. Met deze technologie kan de inhoud van een smartphone worden gekopieerd en bediend via het 7 inch touch screen. Hiervoor hoef je alleen te controleren of je smartphone hiervoor geschikt is, de app voor het uitwisselen van gegevens te installeren en de telefoon aan te sluiten op de usb-poort van de auto.

Techniek ten dienste van gebruiksgemak

In de nieuwe Citroën C1 is het ontspannen rijden. Parkeren in een krappe plek wordt kinderspel met de achteruitrijcamera die zijn beelden weergeeft op het 7 inch touchscreen tablet. De nieuwe Citroën C1 is nu ook uitgerust met een systeem voor handsfree toegang en starten. Met deze functie kan de bestuurder de auto instappen en de motor starten zonder de sleutel uit zijn zak te halen. Dit systeem was al aanwezig op auto's uit het hogere segment en maakt het leven van de gebruikers een stuk gemakkelijker.Een andere handige technologie de Hill-start assist, voor makkelijk wegrijden op een helling. Het wordt standaard aangeboden en kan zeer handig zijn in de stad, bijvoorbeeld bij het uitrijden van een ondergrondse parkeergarage. Deze functie houdt de auto automatisch twee seconden op zijn plaats en zorgt er zo voor dat de bestuurder moeiteloos kan wegrijden op hellingen van meer dan 3%.

VOOR EEN LAGERE PRIJS

De nieuwe Citroën C1 is ook prijstechnisch slim, met een betaalbare aankoopprijs en een beperkte kilometerkostprijs. Het gewicht van slechts 840 kg, de banden met zeer lage rolweerstand en de efficiënte nieuwste motoren komen het brandstofverbruik en de onderhoudskosten ten goede.

Efficiënte motoren
De nieuwe Citroën C1 is leverbaar met twee benzinemotoren van de laatste generatie.

  • Met de e-VTi 68 Airdream gekoppeld aan een 5-versnellingsbak, met Stop&Start technologie en een speciaal 'aero pack', behoort de nieuwe Citroën C1 tot de zuinigste (3,8 l/100 km) en milieuvriendelijkste (CO2-uitstoot van 88 g/km) auto's van het segment. Deze VTi 68 motor wordt ook aangeboden met een elektronisch bediende versnellingsbak: ETG (Efficient Tronic Gearbox). Deze 5-versnellingsbak beschikt over een kruipfunctie en verbeterde pedaalafstellingen, zodat de auto rustig weg kan rijden en meer rijcomfort biedt.
  • De nieuwe Citroën C1 is ook leverbaar met de nieuwe VTi 82 motor van de PureTech-familie. Deze 1.2 3-cilinder benzinemotor met 82 pk wordt geproduceerd in Frankrijk en maakt gebruik van innovatieve, efficiënte en zuinige technologieën voor een verbruik van 4,3 l/100 km en een CO2-uitstoot van 99 g/km, terwijl hij tegelijkertijd een pittig en comfortabel rijgedrag biedt. De nieuwe Citroën C1 heeft een koppel van 118 Nm en een acceleratievermogen van 0 tot 100 km/h in 11 seconden.
Top