Verwijzing in seconden

WEGWIJS IN CORONAMAATREGELEN

WIJ LEGGEN HET U GRAAG UIT

WAT MAG WEL    
Proefrit maken Toegestaan vanaf het buitenterrein van uw dealer of bij u aan huis. Maak een proefritafspraak
Werkplaatsafspraak maken Toegestaan in de werkplaats van de dealer. Maak een werkplaatsafspraak
Citroën online bestellen Altijd mogelijk. Naar Private Lease
Een elektrische ë-C4 of ë-Berlingo reserveren om vervolgens subsidie aan te kunnen vragen. Dit is mogelijk. Naar het reserveringsformulier
WAT MAG NIET
Showroom bezoeken De showrooms zijn gesloten voor vrije inloop. Neem contact op met uw dealer

 

PLAN VEILIG UW SERVICEAFSPRAAK

REGEL HET VANUIT HUIS

VEELGESTELDE VRAGEN

PLAN VEILIG UW SERVICEAFSPRAAK

 

U bent altijd van harte welkom bij uw Citroën-dealer voor een serviceafspraak. Met de hygiënerichtlijnen in acht nemend, gaat onze dienstverlening gewoon door. Uw auto wordt tijdens een service afspraak onder meer voorzien van een stuur-, stoel- en pookhoes. Door onze strenge hygiëne maatregelen, kan onze dienstverlening onverminderd doorgang vinden.

 

REGEL HET VANUIT HUIS

 

Vanuit het comfort van uw eigen huis bieden wij u de mogelijkheid online een Citroën samen te stellen, te bestellen in onze carstore of met Private Lease en uw nieuwe Citroën thuis bij u te laten afleveren voor een proefrit.

Als u een proefrit aan huis wenst, neem dan contact op met uw Citroën-dealer zodat u kunt kennismaken met de Citroën van uw keuze bij u thuis.

 

DE ANTWOORDEN OP DE VRAGEN DIE U MOGELIJK HEEFT

Is levering aan huis mogelijk?

Jazeker. Als u een nieuwe auto besteld heeft die binnenkort afgeleverd gaat worden, neem contact op met uw dealer voor de levering aan huis.

  

Ik heb niet-dringende werkzaamheden om uit te laten uitvoeren aan mijn auto. Ondanks alle getroffen maatregelen bij de erkend reparateur wil ik mijn afspraak wijzigen. Hoe kan ik dit doen?

  • Neem rechtstreeks contact op met uw Citroën Erkend Reparateur.
  • Wijzig uw afspraak direct online vanuit de bevestigingsmail die u heeft ontvangen.

 

Welke soorten werkzaamheden kunnen in de werkplaats worden uitgevoerd tijdens de komende periode?

Ons netwerk heeft alle maatregelen getroffen om u op een veilige manier te ontvangen. Dat betekent dat alle gebruikelijke werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd; onderhoud, reparatie en APK. Het is echter mogelijk dat we in sommige gevallen voorrang moeten geven aan urgente werkzaamheden. Neem gerust contact op met uw dealer om te informeren naar de planning.

 

Zijn de werkplaatsen open voor alle klanten?

Ja. Ongeacht of u uw auto zakelijk of privé gebruikt, wij zorgen ervoor dat u op een veilige manier uw auto aan ons kunt toevertrouwen.

 

Mijn auto maakt deel uit van een terugroepcampagne. Moet ik een afspraak maken?

Ja. Dit raden wij u ten zeerste aan, zeker in het geval dit een veiligheidsactie betreft. Uw veiligheid is onze prioriteit.

 

Is Pechhulp nog actief?

Ja, we houden deze service actief. Heeft u pech en wilt u contact met ons opnemen, bel ons dan via het nummer 0800 022 22 44. Let op, de voorwaarden voor Citroën Assistance blijven ongewijzigd. Zo blijft Citroën Assistance geldig tot maximaal 12 maanden na het vorige onderhoud. Het volledige overzicht van de voorwaarden vindt u hier.

 

Wanneer ik te laat ben voor het fabrieksvoorgeschreven onderhoud, zal ik dan ook mijn fabrieksgarantie verliezen?

Nee, indien u door de coronacrisis niet in de gelegenheid bent om de Erkend Reparateur te bezoeken, zal er een tolerantie voorzien worden van 3 maanden OF 3000 kilometer (wat als eerste voorkomt). Let op, dit geldt niet voor APK. Hiervoor blijven de voorschriften vanuit het RDW leidend. Ook voor Pechhulp blijven de voorwaarden ongewijzigd. Zo blijft Citroën Assistance geldig tot maximaal 12 maanden na het vorige onderhoud. Het volledige overzicht van de voorwaarden voor Citroën Assistance vindt u hier.

 

 

Ik heb een nieuwe auto besteld, hoe zit het met levering?

Aangezien de levering van uw nieuwe Citroën afhankelijk is van het moment waarop en het type auto dat u besteld heeft, willen we u vragen contact op te nemen met uw Citroën-dealer; deze kan u hier meer informatie over verstrekken. Uw Citroën-dealer kan u vervolgens op de hoogte brengen omtrent de details van uw bestelling.

 

Mijn auto heeft reparatie / een servicebeurt nodig, kan ik gewoon langskomen?

Onze Citroën-dealers en erkende reparateurs zijn vooralsnog gewoon geopend. Wij adviseren uw bezoek telefonisch even aan te kondigen, zodat u er zeker van kunt zijn dat onze medewerkers direct voor u klaar staan.

Mocht u na de reparatie of servicebeurt de auto graag thuis willen laten afleveren, dan kan dat ook. Geef dit dan aan als u de afspraak maakt.

 

 

HOE ZORG IK VOOR MIJN AUTO ALS DEZE LANG STILSTAAT?

Zelfs als uw auto lang heeft stilgestaan, heeft deze speciale aandacht nodig om u een soepele herstart te kunnen garanderen.

 

Wenst u een gezond interieur?

Geef de voorkeur aan zeepwater boven hydroalcoholische gel. Maar laat voor een oplossing die echt ontsmettend is, uw auto over aan Citroën Service. Wij gebruiken producten die aangepast zijn aan de materialen in uw auto en waarvan de schimmel- en bacteriedodende werking door onze technische en medische experts is goedgekeurd. Voor meer informatie kunt u ons Veiligheid & Hygiëne aanbod raadplegen.

 

Wenst u een goede werking van uw accu te behouden?

Voor voertuigen met een benzine-, diesel- of hybridemotor raden wij u aan om minstens iedere twee weken 30 of 2x 15 minuten te rijden. U kunt ook uw motor stationair laten draaien met minimaal stroomverbruik en enkel de dimlichten aan, minstens 2x 15 minuten per 2 weken. De uitlaatgassen van de diesel- en benzinemotoren bevatten koolmonoxideconcentraties. Laat daarom de motor op een goed geventileerde plaats draaien!

 

Maakt u zich zorgen over uw banden?

Als uw auto voor een langere periode stilstaat, kan dit leiden tot vervorming van uw banden. Door regelmatig met de auto te rijden kan dit worden voorkomen. We raden u ook aan om de druk van uw banden, inclusief reservewiel, regelmatig te controleren.

 

Is uw auto bedekt met stof?

Gebruik niet direct uw ruitenwissers om uw voorruit te ontdoen van stof, maar reinig het voorruit eerst met water. Onze werkplaatsen staan uiteraard tot uw beschikking om de staat van uw ruitenwissers te controleren.

 

Heeft u een elektrische auto?

Laat deze niet continu aangesloten. Houd het niveau van de accu tussen 25% en 50%. Om het niveau van de accu te controleren, raadpleegt u uw MyCitroën-app of het dashboard van uw auto.

 

Vraagt u zich nog steeds af waarom u uw auto in deze periode van stilstand regelmatig moet starten?

Naast de eerder genoemde punten kunt u door uw auto te starten ook het niveau van de olie, de koel- en de remvloeistof controleren en uw airco enkele minuten laten draaien om de ontwikkeling van bacteriën te voorkomen.

 

Moet u uw auto buiten parkeren tijdens stilstand?

Laat hem niet onder bomen staan waar deeltjes, takken en vogeluitwerpselen op uw auto kunnen vallen. De uitwerpselen zijn zeer corrosief en kunnen na verloop van tijd uw lakwerk onherstelbaar aantasten. Laat ze niet drogen en was uw auto regelmatig.

Na een periode van stilstand kunt u het beste contact opnemen met uw Citroën Erkend Reparateur. Deze kan u adviseren en uw auto reinigen en beschermen.

 

Top