Verwijzing in seconden

DE HATCHBACKS VAN CITROËN

Wist u dat Citroën eigenlijk de uitvinder is van de hatchback? De Traction Avant Commerciale was namelijk in 1938 de eerste hatchback ooit. En in de jaren 90 was de Citroën Saxo VTS ook een beroemd model dat zeer goede beoordelingen kreeg. Tegenwoordig zijn de hatchback-modellen niet meer weg te denken uit het assortiment van Citroën.  Zo is er de compacte Citroën C1, de ruime Citroën C3 en de comfortabele Citroën C4 Cactus.

Benzine of diesel, automaat of handgeschakeld?

Als u uw oog laat vallen op één van onze modellen, heeft u nog steeds de mogelijkheid om verschillende opties te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een BlueHDi Dieselmotor of een PureTech benzinemotor. En bepaal of uw droomauto handgeschakeld of een automaat is. Tevens komen veel van onze hatchback-modellen in veel verschillende kleur-uitvoeringen.

 

Makkelijk te beladen dankzij grote achterklep

Een hatchback is een auto waarbij de cabine van de auto in directe verbinding staat met de bagageruimte. Kenmerkend bij deze carrosserievorm is de grote achterklep, waardoor de bagageruimte gemakkelijk te beladen is. Deze achterklep is zó groot dat hij wordt meegeteld als extra deur. Daarom heeft een hatchback altijd een oneven aantal deuren. Er zijn 3-deurs en 5-deurs hatchbacks.

Hatchbacks vs hot hatchbacks

Behalve de 'gewone' versie van de hatchback, zijn er ook zogenaamde 'hot hatchbacks' op de markt. Dit is het sportieve en krachtige broertje van de gewone hatchback. Dit houdt in dat er een krachtigere motor in zit, en soms ook dat bepaalde details zorgen voor hogere prestaties. Denk aan aerodynamische elementen en een aangepaste wielophanging.

Flexibele achterbank

De hatchbacks van Citroën hebben stuk voor stuk een flexibele achterbank. Deze kan in delen of in zijn geheel worden neergeklapt. Hierdoor beschikt u over een nog grotere bagageruimte. Handig bij een verhuizing, of als u grote spullen moet vervoeren. En bent u klaar, dan klapt u de bank met een simpele handbeweging weer omhoog.

 

U kunt onze hatchbacks ook leasen via Citroën Private Lease. Met deze leasevorm speciaal voor particulieren rijdt u een nieuwe Citroën voor een vast, laag maandbedrag.

 

Uw huidige auto inruilen voor een hatchback van Citroën? Bereken online de inruilwaarde met de taxatietool. U ontvangt direct per e-mail een offerte.

 

De Hatchbacks van Citroën

Citroën C1

Citroën C1
  • Lage gebruikskosten: vanaf 3,8 l/100 km
  • Nuttige technologie, zoals een achteruitrijcamera
  • Leverbaar als 3- en 5-deurs, ook met vouwdak

Citroën C3

Citroën C3
  • Praktische hatchback met 5 deuren en 5 zitplaatsen 
  • ConnectedCAM Citroën™: film uw rijbelevenissen
  • Volop ruimte met een inhoud van bijna 300 liter

Citroën C4 Cactus

Citroën C4 Cactus
  • Uitgesproken design o.a. dankzij de unieke airbumps
  • 100% digitaal en 100% intuïtief dankzij touchscreen tablet
  • Lager gewicht, lagere gebruikskosten en brandstofverbruik
Top