Verwijzing in seconden

CITROËN C1 ORIGINS COLLECTOR'S EDITION

 Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van het merk lanceert Citroën de Collector's Edition "Origins", verwijzend naar het rijke automobiele erfgoed van Citroën.

Citroën viert deze link tussen het verleden en het heden met een unieke uitvoering van Citroën C1.

Dynamische en praktische Citroën C1 voelt zich in de stad als een vis in het water, dankzij zijn compacte afmetingen en bijzonder wendbare rijkarakter.

Met zijn vrolijke karakter laat Citroën C1 zich als unieke Collectors Edition ‘Origins’ in stijl door de stad sturen.

De introductie van onze jubileum modellen vieren we natuurlijk met een mooie actie! Tijdelijk profiteert u bij aankoop van een C1 Origins van € 1.000 jubileum voordeel. Dit jubileum voordeel bestaat uit € 500 Origins uitrustingsvoordeel, daarbovenop trakteren wij op € 500 bonus.

 

Actievoorwaarden

100 JAAR WENDBAARHEID

Als we kijken naar onze historie, ligt het dus voor de hand om de vergelijking te maken met een ander iconisch model dat even praktisch is! De 2CV natuurlijk, die vanaf de jaren 50 de vrijheid van het autorijden symboliseerde. Een "Toute Petite Voiture" waarmee "een mand eieren over een veld gereden kon worden zonder ook maar één ei te breken". Dat was in 1936 het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de veelzijdige kleine auto die in 1948 op de Salon van Parijs in zijn definitieve vorm als 2CV (Deux Chevaux) werd gepresenteerd.

De legendarische Eend, zoals we hem nu beter kennen, kende een bijzonder lange carrière met een productie van meer dan 5 miljoen exemplaren tot juli 1990. Vorig jaar werd op feestelijke wijze zijn 70-jarig jubileum gevierd.

1500x646-C1-Origins-DaD-2CV
1500x646-C1-Origins-DaD-2CV

DESIGN

VERGEET DE DAGELIJKSE SLEUR

Aan de buitenzijde onderscheidt deze 5-deurs stadsauto zich door bronskleurige grafische elementen in de stijl van een tandwieloverbrenging beter bekend als de “double chevrons”, een speciale striping op de buitenspiegelkappen, achterstijlen en achterklep. De extra getinte achterruiten en de 15 inch lichtmetalen velgen Planet Black geven het stijlvolle uiterlijk van deze Collector's Edition extra cachet. De badge "Origins since 1919" op de voorportieren verwijst naar het 100-jarig jubileum van het merk.

Deze Collector's Edition is leverbaar in de chique en ingetogen kleuren Lipizan White, Gallium Grey, Carlinite Grey en Caldera Black en in verschillende tweekleurencombinaties met een dak in de kleur Caldera Black.


Citroën C1 Collector's Edition
Citroën C1 Origins: speciale striping

Een speciale striping in discrete en elegante kleuren op de buitenspiegels en een badge "Origins since 1919" op de voorportieren.

Citroën C1 Origins: aerodynamische achterspoiler

Een aerodynamische achterspoiler, geaccentueerd door een bronskleurige striping.

Citroën C1 Origins: accentuering van het C1-embleem

Accentuering van het C1-embleem op de achterklep in de Origins-kleuren.

Citroën C1 Origins: interieur

COMFORT

Citroën C1 Origins is een compacte ideale stadsauto die is uitgevoerd met een fraai ogende grijze stoelbekleding met goudkleurige sierstiksels, een “Origins”-badge, speciale vloermatten en bronskleurige interieuraccenten.


TECHNOLOGIEËN

1500x500-C1-Origins-TdB

Citroën C1 is met zijn praktische uitrusting geknipt voor de stad.

De Collector's Edition* is extra rijk uitgerust met onder meer automatisch airconditioning en een lichtsensor voor extra comfort en veiligheid, zowel in de stad als op buitenwegen.

* Gebaseerd op de uitvoering Shine

Citroën C1 Origins: Motoren

MOTOREN

Citroën C1 Origins is even doordacht als zuinig dankzij het lage gewicht (840 kg), de banden met een bijzonder lage rolweerstand en de efficiënte motoren van de nieuwste generatie. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van Citroën C1 met de VTi 72-motor behoren tot de laagste van zijn segment.


Top