Verwijzing in seconden

ALLE RESULTATEN VAN CITROËN IN HET WRC 2019

Volg al het nieuws over Citroën in het WRC via onze sociale-mediapagina's en ontdek de resultaten van onze twee equipes Sébastien Ogier/Julien Ingrassia en Esapekka Lappi/Janne Ferm in hun C3 WRC.

39E RALLY VAN ARGENTINIË39E RALLY VAN ARGENTINIË
25 - 28 APRIL

VIJFDE PODIUM OP RIJ VOOR C3 WRC DANKZIJ DE DERDE PLAATS VAN OGIER-INGRASSIA

Na opnieuw een heroïsch gevecht behaalden Sébastien Ogier en Julien Ingrassia hun vierde podiumplaats van het seizoen en de vijfde van het Citroën Total World Rally Team in 2019, mede dankzij een bijzonder sterk gereden laatste klassementsproef!
Voorlopig eindklassement

VOORLOPIG EINDKLASSEMENT

1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3h15’53’’8
2. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +23’’1
6. Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +3’45’’4

Wereldkampioenschap rijders

WERELDKAMPIOENSCHAP RIJDERS

1. Sébastien Ogier – 122 punten
2. Ott Tänak – 112 punten
8. Esapekka Lappi – 34 punten

Wereldkampioenschap constructeurs

WERELDKAMPIOENSCHAP CONSTRUCTEURS

1. Hyundai WRT – 178 punten
2. Toyota Gazoo Racing – 149 punten
3. Citroën Total WRT – 143 punten

VERLOOP VAN DE RALLY VAN ARGENTINIË

Nadat een van hun directe concurrenten voor een podiumplaats pas in een laat stadium een tijdstraf had gekregen omdat hij van de wedstrijdroute was afgeweken, startten Sébastien Ogier en Julien Ingrassia als derden met de laatste etappe. Met een minimaal verschil van 6,0 seconden begonnen ze aan de altijd loodzware klassementsproeven El Condor en Giulio Cesare. Met hun legendarische vechtlust boden de zesvoudige wereldkampioenen aan boord van hun C3 WRC uitstekend tegenspel, zonder uit het oog te verliezen hoe belangrijk het was om kostbare punten voor het kampioenschap te scoren. Hun inspanningen werden beloond: dankzij de snelste tijd in de Power Stage, hun derde van het weekend, behielden ze hun podiumplaats met een marge van 1,4 seconde!

 

Dankzij de derde plaats in de eindstand en de vijf in de Power Stage verdiende bonuspunten verstevigden Sébastien en Julien hun tweede plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap, op tien punten van de leider. Het was hun vierde podium dit jaar, na de overwinningen in Monte Carlo en Mexico en de tweede plaats op Corsica. Voor het Citroën Total World Rally Team was het de vijfde topdrieplaats in de vijf dit seizoen verreden rally's.

 

Ondanks de sterk variërende gripcondities op de eerste dag, door de zware regenval de dagen voor de rally, begon het zeer stabiel presterende Franse duo de rally uitstekend met aan het eind van de eerste dag een tweede plek op slechts 11,9 seconden van de leider. Maar de tweede etappe bleek lastiger: na een fout 's morgens (SS 11) door een openstaand hek dat volgens het roadbook gesloten zou moeten zijn, beschadigden Sébastien en Julien de stuurbekrachtiging van hun C3 WRC en vielen ze terug naar de zesde plaats, op 21,8 seconden van het podium. Hun reactie in de tweede omloop was er een van grote klasse: met onder andere twee snelste tijden bleven ze voor de slotdag uitzicht houden op een podiumplaats.

 

Na een goed begin met een vijfde tijd tijdens de eerste echte proef van de rally (SS 2) liepen Esapekka Lappi en Janne Ferm in SS 4 na contact met het talud helaas tijdverlies op door een lekke band. Hun veelbelovende tussentijden bewezen dat de equipe, die pas voor de tweede keer aan deze rally meedeed, steeds beter in het ritme kwam. Helaas raakte een band, na te zijn lek geraakt, plotseling los van de velg (SS 8) waardoor hun auto meerdere keren over de kop sloeg en ze voortijdig, al tijdens de eerste rallydag, de strijd moesten staken.

 

Mads Ostberg en Torstein Eriksen deden in het WRC2 Pro mee met een C3 R5 en behaalden hun tweede opeenvolgende overwinning in deze categorie, na die in Zweden. Bovendien wisten ze 10 van de 17 proeven te winnen. Een bewijs dat de meest geavanceerde klantenauto van Citroën Racing zeer competitief is op dit veeleisende terrein waar C3 R5 voor de eerste keer werd ingezet.

Citroën Racing: 62e Tour De Corse62E TOUR DE CORSE
28-31 MAART

DE VIERDE PODIUMPLAATS OP RIJ VOOR C3 WRC, MET DE TWEEDE PLAATS VOOR OGIER-INGRASSIA!

Een bijzonder verbeten strijd leverde Sébastien Ogier en Julien Ingrassia op Corsica hun derde podiumplaats van het seizoen op, terwijl het Citroën Total World Rally Team hiermee al de vierde podiumplaats in evenveel wedstrijden op zijn naam heeft geschreven. Daarmee heeft het duo nog maar twee punten achterstand op de leider in het rijdersklassement van het wereldkampioenschap.

Esapekka Lappi en Janne Ferm eindigden als zevende en hebben daarmee de tweede plaats van Les Rouges in het constructeursklassement verstevigd en belangrijke ervaringen met C3 WRC opgedaan op het asfalt.

Voorlopig eindklassement

VOORLOPIG EINDKLASSEMENT

1. Neuville/Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 3h20’54’’6
2. Mikkelsen/Jaeger (Hyundai i20 WRC) +48’’4
3. Ogier/Ingrassia (Citroën C3 WRC) +1’04’’8

Wereldkampioenschap rijders

WERELDKAMPIOENSCHAP RIJDERS

1. Thierry Neuville – 110 punten
2. Sébastien Ogier – 100 punten
8. Esapekka Lappi – 26 punten

Wereldkampioenschap constructeurs

WERELDKAMPIOENSCHAP CONSTRUCTEURS

1. Hyundai WRT – 157 punten
2. Toyota Gazoo Racing – 120 punten
3. Citroën Total WRT – 117 punten

Citroën Racing: 19e Rally van Mexico19E RALLY VAN MEXICO
7-10 MAART

CITROËN WINT VOOR DE TWEEDE KEER DIT SEIZOEN MET HET DUO OGIER/INGRASSIA!

Met een indrukwekkende scherpte behaalden Sébastien Ogier en Julien Ingrassia afgelopen zondag met hun C3 WRC op meesterlijke wijze hun tweede overwinning in het drie wedstrijden oude seizoen. Sinds de Rally van Monte Carlo begin dit jaar is er bij elke rally een equipe met een C3 WRC op het podium geëindigd! Met nu acht zeges is Citroën Racing meer dan ooit de recordhouder van het aantal zeges in Mexico.
Citroën Racing: Voorlopig Eindklassement

VOORLOPIG EINDKLASSEMENT
1. Neuville/Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 3h22’59’’0
2. Ogier/Ingrassia +40’’3
7. Lappi/Ferm +2’09’’1

Citroën Racing: Wereldkampioenschap rijders

WERELDKAMPIOENSCHAP RIJDERS
1. Thierry Neuville – 82 punten
2. Sébastien Ogier – 80 punten
6. Esapekka Lappi – 26 punten

 

Citroën Racing: Wereldkampioenschap constructeurs

WERELDKAMPIOENSCHAP CONSTRUCTEURS
1. Hyundai WRT – 114 punten
2. Citroën Total WRT – 102 punten
3. Toyota Gazoo Racing – 98 punten

Citroën Racing: 67e Rally van Zweden67E RALLY VAN ZWEDEN
14 - 17 FEBRUARI

TWEEDE PLAATS VAN LAPPI EN FERM!

Esapekka Lappi en Janne Ferm wisten de laatste rallydag in hun C3 WRC strijdvaardig de concurrentie achter zich te houden en met de tweede plaats in de eindrangschikking hun eerste podiumplek met het Citroën Total World Rally Team te behalen. Sébastien Ogier en Julien Ingrassia, de recente winnaars van de Rally van Monte Carlo, spraken al hun talent en wilskracht aan om, na de pech aan het begin, toch nog twee punten voor het wereldkampioenschap binnen te slepen tijdens de Power Stage.

Citroën Racing: 87e Rally van Monte Carlo87E RALLY VAN MONTE CARLO
22-27 JANUARI

100E OVERWINNING VAN CITROËN BEHAALD DOOR
SÉBASTIEN OGIER EN JULIEN INGRASSIA

Sébastien Ogier en Julien Ingrassia kwamen na een heroïsche laatste etappe van deze Rally van Monte Carlo in hun C3 WRC als winnaar over de finish met de kleinste voorsprong ooit in de geschiedenis van deze befaamde rally. Een marge die de intensiteit van de strijd, maar ook de kwaliteit van de geleverde prestatie weerspiegelt! Een overwinning die voor Citroën Racing de honderdste overwinning in het WRC betekent, in het jaar dat het merk zijn honderdjarig bestaan viert.

Top