Verwijzing in seconden

HET SEIZOEN 2019 IS GESTART

Volg al het nieuws over Citroën in het WRC via onze sociale-mediapagina's en ontdek de resultaten van onze twee equipes Sébastien Ogier/Julien Ingrassia en Esapekka Lappi/Janne Ferm in hun C3 WRC.

Citroën Racing: 62e Tour De Corse62E TOUR DE CORSE
28-31 MAART

DE VIERDE PODIUMPLAATS OP RIJ VOOR C3 WRC, MET DE TWEEDE PLAATS VOOR OGIER-INGRASSIA!

Een bijzonder verbeten strijd leverde Sébastien Ogier en Julien Ingrassia op Corsica hun derde podiumplaats van het seizoen op, terwijl het Citroën Total World Rally Team hiermee al de vierde podiumplaats in evenveel wedstrijden op zijn naam heeft geschreven. Daarmee heeft het duo nog maar twee punten achterstand op de leider in het rijdersklassement van het wereldkampioenschap.

Esapekka Lappi en Janne Ferm eindigden als zevende en hebben daarmee de tweede plaats van Les Rouges in het constructeursklassement verstevigd en belangrijke ervaringen met C3 WRC opgedaan op het asfalt.

Citroën Racing: Voorlopig Eindklassement

VOORLOPIG EINDKLASSEMENT
1. Neuville/Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 3h22’59’’0
2. Ogier/Ingrassia +40’’3
7. Lappi/Ferm +2’09’’1

Citroën Racing: Wereldkampioenschap rijders

WERELDKAMPIOENSCHAP RIJDERS
1. Thierry Neuville – 82 punten
2. Sébastien Ogier – 80 punten
6. Esapekka Lappi – 26 punten

 

Citroën Racing: Wereldkampioenschap constructeurs

WERELDKAMPIOENSCHAP CONSTRUCTEURS
1. Hyundai WRT – 114 punten
2. Citroën Total WRT – 102 punten
3. Toyota Gazoo Racing – 98 punten

Citroën Racing: 19e Rally van Mexico19E RALLY VAN MEXICO
7-10 MAART

CITROËN WINT VOOR DE TWEEDE KEER DIT SEIZOEN MET HET DUO OGIER/INGRASSIA!

Met een indrukwekkende scherpte behaalden Sébastien Ogier en Julien Ingrassia afgelopen zondag met hun C3 WRC op meesterlijke wijze hun tweede overwinning in het drie wedstrijden oude seizoen. Sinds de Rally van Monte Carlo begin dit jaar is er bij elke rally een equipe met een C3 WRC op het podium geëindigd! Met nu acht zeges is Citroën Racing meer dan ooit de recordhouder van het aantal zeges in Mexico.
Citroën Racing: Sébastien Ogier en Julien Ingrassia wisten voor de vijfde keer deze rally te winnen.

Sébastien Ogier en Julien Ingrassia wisten na 2013, 2014, 2015 en 2018 voor de vijfde keer deze rally te winnen.

Citroën Total World Rally Team

Het is ook de derde keer in evenzoveel rally's in 2019 dat het Citroën Total World Rally Team op een van de twee hoogste treden van het podium staat.

C3 WRC

De C3 WRC drukte zijn stempel op deze wedstrijd die door de extreme temperaturen en grote hoogtes als zeer zwaar bekend staat.

Citroën Racing: 67e Rally van Zweden67E RALLY VAN ZWEDEN
14 - 17 FEBRUARI

TWEEDE PLAATS VAN LAPPI EN FERM!

Esapekka Lappi en Janne Ferm wisten de laatste rallydag in hun C3 WRC strijdvaardig de concurrentie achter zich te houden en met de tweede plaats in de eindrangschikking hun eerste podiumplek met het Citroën Total World Rally Team te behalen. Sébastien Ogier en Julien Ingrassia, de recente winnaars van de Rally van Monte Carlo, spraken al hun talent en wilskracht aan om, na de pech aan het begin, toch nog twee punten voor het wereldkampioenschap binnen te slepen tijdens de Power Stage.

Citroën Racing: 87e Rally van Monte Carlo87E RALLY VAN MONTE CARLO
22-27 JANUARI

100E OVERWINNING VAN CITROËN BEHAALD DOOR
SÉBASTIEN OGIER EN JULIEN INGRASSIA

Sébastien Ogier en Julien Ingrassia kwamen na een heroïsche laatste etappe van deze Rally van Monte Carlo in hun C3 WRC als winnaar over de finish met de kleinste voorsprong ooit in de geschiedenis van deze befaamde rally. Een marge die de intensiteit van de strijd, maar ook de kwaliteit van de geleverde prestatie weerspiegelt! Een overwinning die voor Citroën Racing de honderdste overwinning in het WRC betekent, in het jaar dat het merk zijn honderdjarig bestaan viert.

DE WRC-DEELNAME VAN CITROËN OP SOCIALE MEDIA

VAN DONDERDAG T/M ZONDAG IS ER TIJDENS EEN RALLY ELKE DAG EEN UITZENDING VAN #C3WRCLIVE

Top