Verwijzing in seconden

C3 WRC 2019

DE NIEUWSTE BOLIDE VAN CITROËN RACING IN DE LIVERY VAN HET HONDERDJARIG BESTAAN VAN HET MERK

 

C3 WRC: Krachtig design

KRACHTIG DESIGN

EVENWICHTIG, STOER EN KARAKTERISTIEK

Voor nog betere prestaties en nog meer stabiliteit op hoge snelheden is er veel zorg besteed aan de aerodynamica. De taillelijn loopt door tot in de neus wat het geheel een evenwichtige en robuuste uitstraling geeft. De sierstrips in het verlengde van de Double Chevron die doorlopen tot aan de led-lampen en de dubbele lichtsignatuur accentueren de Citroën-identiteit van de auto.

PRESTATIES OP ELKE ONDERGROND

Aerodynamica

De achterbumper is zo ontworpen dat modder en sneeuw gemakkelijk kunnen worden afgevoerd. De spectaculaire achterspoiler completeert de aerodynamische "package" van de auto. Deze spoiler is opgebouwd uit twee bladen, een onderste blad en een bovenste blad met een complexe vorm. De efficiency ervan draagt bij aan de algehele prestaties van Citroën C3 WRC.
C3 WRC: Prestaties

TECHNOLOGISCHE INNOVATIES

Technologische innovaties

...

 

BESTE MOTOR OOIT DOOR CITROËN ONTWIKKELD

"Naar mijn overtuiging is de Citroën C3 WRC voorzien van de beste motor die we ooit hebben ontwikkeld. Door onze deelname aan het WTCC hebben we afstand kunnen nemen van de rallysport zodat we nu met een frisse blik deze nieuwe uitdaging konden aangaan. Het GRE-reglement is streng, maar biedt voldoende vrijheid om nieuwe oplossingen te bedenken. Op meerdere gebieden zijn technologische innovaties doorgevoerd, maar daarover kan ik natuurlijk niet in detail treden! Het resultaat mag gezien worden, met name op het gebied van de afname van wrijving. Het maakt ons extra trots te weten dat deze innovaties in de toekomst hun weg zullen vinden naar de productiemodellen van Citroën."

Patrice Davesne, hoofd motorafdeling

VAN STADSAUTO NAAR ULTIEME SPORTAUTO

C3 WRC is de sportieve rally-uitvoering van Citroën C3. Hij heeft dezelfde unieke vorm, dezelfde aantrekkelijke voorzijde, dezelfde blik, dezelfde welvingen en dezelfde stoere uitstraling. Waaruit maar blijkt dat met de juiste, doelgerichte aanpassingen een stadsauto een ultieme sportauto kan worden!
C3 WRC

C3 WRC is de race- en sportversie van Citroën C3. Het erft zijn unieke morfologie, zijn lichten, zijn ontwerp, zijn charisma en zijn onmiskenbare stabiliteit. Het bewijs dat met een beetje oefening een kleine stadsauto een geweldige sportieve kan worden!

MODELAUTO'S C3 WRC

Laat jouw rallydromen tot leven komen met de modelauto's van Citroën Racing! Met onder andere modellen als Citroën C3 WRC 2017, Citroën C-Elysée WTCC 2015 en Citroën DS3 WRC 2011 kan de sportieve historie van het merk in schaal worden uitgebeeld.

Opwindauto (pull back) in de schaal 1:64

Modelauto voor verzamelaars, in de schaal 1:43

  • Prijs 1:64: € 6,-
  • Prijs 1:43: € 39,-
Modelauto's C3 WRC
Top