Verwijzing in seconden
1440x545_SpaceTourer_Ë_cinemascope

SpaceTourer 4x4 Ë Concept

Deze concept car op basis van de nieuwe Citroën SpaceTourer is uitgevoerd in de stijl van de collectie "Ë", een uniek assortiment moderne en hightech lifestyleproducten. Met zijn 4x4-ombouw, beschermplaten, grafische elementen op de carrosserie en speciaal uitgevoerde interieur is deze minibus een stijlvolle, praktische en moderne alleskunner. Comfortabel op avontuur!

 

597x500_SpaceTourer_Ë_Design

GRAFISCH EN ENERGIEK

Het design van deze concept car, die de voordelen van een minibus met die van een SUV combineert, legt de nadruk op de terreincapaciteiten.

Zo is onder de buitenspiegels en op de achterklep een "4X4"-logo aangebracht en is de SpaceTourer 4X4 Ë Concept aan de voor- en achterzijde voorzien van speciale beschermplaten. Ook de in matte aluminiumlook uitgevoerde dakrelingen vallen direct op. Ten slotte is de SpaceTourer 4X4 Ë Concept voorzien van banden met sneeuwkettingen.

De vloeiende, vriendelijke lijnen geven de SpaceTourer 4X4 Ë Concept een dynamisch en evenwichtig uiterlijk. De originele grafische elementen accentueren het oorspronkelijke design van deze minibus. De witte motorkap en achterklep versterken de persoonlijkheid van de SpaceTourer 4X4 Ë Concept.

De flanken zijn voorzien van modieuze motieven: een originele camouflage-uitmonstering in verschillende grijstinten met opvallende rode accenten. Het rood komt ook terug op de wielen met in Dark Chrome uitgevoerde 19 inch-velgen.

Ë-COLLECTIE

1500x500_collection_Ë


Met alle sterke eigenschappen van de productieversie staat de SpaceTourer 4x4 Ë Concept klaar om liefhebbers van stijl, comfort en technologie over elk terrein te vervoeren. Zijn exclusieve en stijlvolle design kenmerkt zich door het gebruik van dezelfde kleuren en materialen als de lifestylecollectie met dezelfde naam, "Ë". Deze minibus is een nieuw voorbeeld van de unieke knowhow van Citroën op het gebied van comfort.

De Ë-collectie is een assortiment moderne en hightech lifestyleproducten die in beperkte oplage worden geproduceerd. De collectie is genoemd naar de schrijfwijze van de letter "e" in de naam van Citroën en moet worden uitgesproken als "e-trema".

4X4-OMBOUW

De Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept wordt aangedreven door een BlueHDi 150 S&S-dieselmotor die is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Een combinatie die ideale terreincapaciteiten en een optimaal rijcomfort garandeert, ongeacht de ondergrond.

Om ook de moeilijkste omstandigheden de baas te kunnen, is de concept car uitgerust met een uitschakelbare vierwielaandrijving. Deze ombouw (vanaf heden op speciale bestelling leverbaar bij de Citroën-dealer) wordt verzorgd door Automobiles Dangel, partner van Citroën en een bekende Franse specialist op het gebied van vierwielaandrijving.

Deze aandrijflijn biedt dezelfde rijdynamiek, prestaties en veiligheid als elke andere SpaceTourer, maar voegt daar de extra gebruiksmogelijkheden van vierwielaandrijving aan toe. De vierwielaandrijving zorgt voor extra tractie in situaties met weinig grip.

Dankzij het achterdifferentieelslot, dat met een knop op het dashboard kan worden bediend, kunnen ook de lastigste situaties worden overwonnen. In deze XS-uitvoering is de 4x4-ombouw nog doeltreffender. Dankzij de compacte afmetingen is de terreinvaardigheid nog beter.

transfo-4x4_SpaceTourer_Ë-1
520x293_interieur

Via de schuifdeuren van de SpaceTourer 4X4 Ë Concept hebben de passagiers toegang tot een ruim en gezellig interieur waarin elke decoratie met zorg is uitgekozen.

Met name het dashboard en de bekleding profiteren van de specifieke uitvoering van dit interieur dat dankzij het panoramadak met twee afzonderlijk te bedienen zonneschermen extra fraai tot zijn recht komt.

De kleuren blauw, wit en rood zijn een knipoog naar de grafische huisstijl van de Ë-collectie. Ze komen op verrassende wijze in het interieur terug in de stoffen boorden of siernaden en geven subtiel de Franse afkomst van de auto aan.

De stoelen zijn uitgevoerd met zachte en prettig aanvoelende materialen. Het bovenste deel van de rugleuningen en de hoofdsteunen zijn bekleed met wit leder.  Het overige deel van de stoelen is bekleed met een grijs gechineerd alcantara, wat een bijzonder fraai visueel contrast oplevert.


 

RUIMTE VOOR IEDEREEN

De Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept is met zijn hoge zitpositie, gezellige sfeer en geweldige comfort de ideale auto om met het gezin of vrienden op avontuur te gaan. De bagageruimte van de praktische en comfortabele SpaceTourer is gemakkelijk bereikbaar via de te openen achterruit. En de twee handsfree te openen en sluiten schuifdeuren staan garant voor een gemakkelijke instap.
De inzittenden beschikken over meer dan voldoende ruimte, ook achterin. De 74 liter aan opbergruimte, verdeeld over bergvakken met (dashboardkastje) en zonder deksel (portiervakken), is handig over het gehele interieur verdeeld.
In deze configuratie met 4 zitplaatsen heeft de Citroën SpaceTourer 4X4 Ë Concept een bagageruimte van maximaal 2 m3.
1500x646_SpaceTourer_Ë_Performance
Top