Verwijzing in seconden
1440x545_intro_SpaceTourer_RipCurl

Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept

Citroën en Rip Curl zetten hun samenwerking voort en presenteren een auto die ultieme mobiliteit biedt. Een unieke, speciaal voor de buitensporter ontwikkelde SpaceTourer: de SpaceTourer Rip Curl Concept. De door Automobiles Dangel uitgevoerde 4x4-ombouw verbetert de terreincapaciteiten van deze moderne minibus. En voor optimale vrijheid is de auto door Pössl omgebouwd tot kampeerauto. Bekijk de video van de Citroën SpaceTourer Rip Curl Concept.

 

CITROËN EN RIP CURL: EEN GEDEELDE PASSIE VOOR AVONTUUR

747x400_SpaceTourer_RipCurl_partenariat

Deze twee merken, die waarden als creativiteit en innovatie delen, verbeelden met deze concept car hun passie voor avontuur en hun zoektocht naar nieuwe uitdagingen, wat door Rip Curl "The Search" wordt genoemd. Met dit concept van een compacte kampeerauto die stijl, gebruiksgemak en functionaliteit combineert, krijgt deze samenwerking op de fraaist mogelijke wijze vorm. De SpaceTourer Rip Curl Concept nodigt uit om eropuit te trekken en in alle vrijheid avonturen te beleven.

EEN EUROPESE TOURNEE: DE RIP CURL TOUR BY CITROËN!

747x400_SpaceTourer_RipCurl_Tour

Van oktober 2017 tot en met januari 2018 gaat de SpaceTourer Rip Curl Concept op tournee door Europa, met aan boord het Rip Curl-team. 22 van de mooiste Europese surf- en skispots, in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Zwitserland en Oostenrijk, zullen worden aangedaan. Het publiek kan dan gratis de nieuwste innovaties van dit beroemde merk testen in aanwezigheid van de surfers en snowboarders van het Professional Team.

GEÏNSPIREERD OP DE SURFER VANS

De SpaceTourer Rip Curl Concept heeft een aantal kenmerkende aspecten van de legendarische "surfer vans" overgenomen, zoals een in twee kleuren gespoten carrosserie. De gekozen kleuren geven de auto een robuuste uitstraling, in harmonie met de natuur: een donkere kakikleur voor het bovenste deel en een lichte tint beige voor het onderste deel. De fluorescerend gele bies accentueert de horizontaal lopende taillelijn van de auto en geeft een felgekleurd accent tussen de twee kleuren. Het hefdak, waarvan de bovenkant de donkere kakikleur heeft, is van materialen gemaakt die perfect matchen met de carrosserie: kaki stof en een grote canvas insectenhor met fluorescerend gele stoffen biezen die fraai aansluiten op de in dezelfde kleur uitgevoerde bies op de carrosserie.
1500x646_exterieur_SpaceTourer_RipCurl

VAN EEN MODERNE MINIBUS
NAAR EEN FLEXIBELE KAMPEERAUTO

De door Pössl op basis van de SpaceTourer ontwikkelde Campster is een perfecte combinatie van een personenauto en een vrijetijdsvoertuig. Er is alles aan gedaan om van deze kampeerauto op SpaceTourer-basis de automobiele variant van het Zwitsers zakmes te maken, waarin het na de buitenactiviteiten goed toeven is.

De SpaceTourer in de lengte M (middelste lengte) wordt zo een multifunctionele minibus met hefdak en verschillende specifieke, functionele en praktische interieurvoorzieningen om de beschikbare ruimte optimaal te gebruiken.

In deze minibus met twee elektrisch bedienbare schuifdeuren met handsfree-functie kunnen in de "dagconfiguratie" zeven inzittenden comfortabel reizen. In de "nachtconfiguratie" biedt de Campster plaats aan vier personen, dankzij twee tweepersoonsbedden. Dankzij het hefdak kunnen personen in de auto rechtop staan, wat het verblijf aan boord extra comfortabel maakt.
597x597_SpaceTourer_RipCurl_Transfo_ok

SPELEN MET CONTRASTEN

1500x500_SpaceTourer_Rip_Curl_Inter_Exter

De kleuren van het interieur zijn afgestemd op die van de carrosserie. De stoelbekleding is in twee, op die van de carrosserie aansluitende kleuren uitgevoerd. De scheiding tussen de twee kleuren wordt gevormd door een horizontale lijn, wat het gevoel van ruimte versterkt. Het grootste deel van de stoelen is bekleed met een kakikleurig leder met horizontale motieven die een geribd effect geven.

EEN FLEXIBEL IN TE DELEN KEUKEN- EN EETGEDEELTE

747x400_table_SpaceTourer_RipCurljpg

Met het ingebouwde keukenblok, voorzien van een gasstel, een spoelbak en kastruimte, gaat het koken net zo gemakkelijk als thuis. Tegen het keukenblok aan, tegenover de achterbank, is een brede, wegklapbare en verschuifbare tafel aangebracht. Zodoende kunnen de inzittenden comfortabel van de maaltijd genieten.

TALRIJKE OPBERGMOGELIJKHEDEN

747x400_SpaceTourer_RipCurl

Naast de bagageruimte waarin de grootste voorwerpen veilig kunnen worden opgeborgen, is de SpaceTourer Rip Curl Concept voorzien van talrijke afsluitbare opbergruimtes voor gebruiksvoorwerpen, in de buurt van de zitplaatsen, de slaapplaatsen en de bagageruimte

EEN GEZELLIGE SLAAPRUIMTE

De SpaceTourer Rip Curl Concept biedt twee slaapruimtes voor in totaal vier personen: een knap staaltje flexibiliteit! De achterbank kan worden plat gelegd en vormt samen met een bovenmatras een vlak bed waarop 2 personen comfortabel kunnen slapen in het knusse interieur van deze kampeerauto. Een tweede slaapruimte voor twee personen is weggewerkt in het hefdak. Als het dak is geopend, kan een matras worden bereikt waarop twee personen comfortabel de nacht kunnen doorbrengen.
1500x646_espace_nuit

EEN MINIBUS VOOR ELK WEGTYPE

EEN RIJERVARING DIE NAAR MEER SMAAKT

747x400_SpaceTourer_RipCurl_Techno

De cockpit van de SpaceTourer Rip Curl Concept komt volledig overeen met die van de standaard SpaceTourer, en biedt dus dezelfde voordelen. Dankzij de nieuwste technologieën op het gebied van rijhulpsystemen en connectiviteit liggen de veiligheid en het gebruiksgemak van deze auto op het hoogste niveau, zowel op hoge snelheid als bij het manoeuvreren.

INDRUKWEKKENDE TERREINCAPACITEITEN

747x400_SpaceTourer_RipCurl_tout_terrain

De terreincapaciteiten en het rijcomfort van de SpaceTourer Rip Curl Concept zijn, ongeacht de ondergrond, indrukwekkend. Om ook de moeilijkste omstandigheden de baas te kunnen, is de concept car uitgerust met een uitschakelbare vierwielaandrijving en een grotere bodemvrijheid dan de in serie gebouwde uitvoeringen.

GOEDGEKEURD DOOR EEN SURF-FAMILIE

De Engelse familie Turner is geen doorsneefamilie, met vader Lewis (48) en dochter Ellie (15). Ellie gaf van jongs af aan blijk van een ongekend surftalent. Het was dan ook niet meer dan logisch dat ze met haar vader, die later haar coach werd, en haar broer meeging naar de mooiste surfspots ter wereld. Ze is nu surfkampioen van Groot-Brittannië en tweede in het Europese juniorklassement voor profs. Ellie en Lewis deden aan boord van de SpaceTourer Rip Curl Concept een onvergetelijke ervaring op.

Top