Verwijzing in seconden
700x467-Gerry-Ellen-01

CITROËN 100 JAAR - CITROËN DS 23 PALLAS & GERRY ELLEN

Gerry Ellen heeft zich goed voorbereid op deze fotoshoot die we laten maken in het kader van 100 jaar Citroën. Als we hem vragen naar zijn historie met Citroën, weet hij moeiteloos het aantal en de volgordes van zijn Citroëns te noemen. Sinds 1968 rijdt hij al Citroën, hij is begonnen met een 2CV, waarna er zo’n 10 Citroëns volgden door de jaren heen. 

 

Over die eerste 2CV kan Gerry nog een mooie anekdote vertellen: ‘De auto was gemakkelijk te starten met de slinger of door een eindje met de auto te lopen, snel erin springen en schakelen naar de 2e versnelling. Dit ging gemakkelijk omdat de voorportieren naar voren opengingen’.  

 

Gerry maakte destijds vanwege gezinsuitbreiding kort een uitstapje met het Franse merk Renault, waarvan hij 2 modellen reed, maar keerde weer terug bij Citroën met de aanschaf van een BX Break. Nu rijdt hij dagelijks een Grand C4 Picasso. Laadruimte, extra stoelen, dat is voor hem belangrijk. De hoge zit is een mooie bijkomstigheid. Ook de historie van Citroën is goed vertegenwoordigd in huize Ellen, want Gerry beschikt ook over een Méhari en een DS. En deze DS speelt in de fotoserie de hoofdrol; een DS 23 Pallas in een fraaie bruine kleur. Deze voiture wordt met name in de zomer gebruikt om ritten te maken.

 

Wat deze Citrofiel nog zou aanschaffen als geld geen rol speelde? ‘Een HY natuurlijk! De simpelheid die deze auto uitstraalt is onovertroffen. En als nieuwe auto graag de Citroën C5Aircross: comfort class SUV spreekt me zeker aan’!

 

700x467-Gerry-Ellen-03

 

700x467-Gerry-Ellen-05

 

700x467-Gerry-Ellen-07

 

700x467-Gerry-Ellen-08

Top