Verwijzing in seconden
1440x300_1.jpg

CITROËN C3 WRC DE TERUGKEER VAN HET MERK IN DE RALLYSPORT

Nog geen maand voor de start van de Rally van Monte-Carlo, de eerste wedstrijd van het FIA-wereldkampioenschap rally 2017, wordt in Abu Dhabi de C3 WRC officieel door CITROËN Racing onthuld.

Al bijna een eeuw lang schittert CITROËN op circuits en rallypaden overal ter wereld. CITROËN wist in de jaren 50 zijn eerste grote successen te boeken en in de jaren 80 nestelde de rallysport zich definitief in het DNA van het merk met de Double Chevron. 30 jaar en 11 wereldtitels later keert het merk terug in de rallysport met de CITROËN C3 WRC, de nieuwste telg van CITROËN Racing.

EEN KRACHTIG DESIGN

Met zijn unieke design, dynamische karakter en frisse uiterlijk maakt de CITROËN C3 WRC zijn bedoelingen direct duidelijk.

Voor nog betere prestaties en nog meer stabiliteit op hoge snelheden is er veel zorg besteed aan de aerodynamica. De taillelijn loopt door tot in de neus wat het geheel een evenwichtige en robuuste uitstraling geeft. De verchroomde sierstrips in het verlengde van de Double Chevron, die doorlopen door tot aan de LED-lampen, en de dubbele lichtsignatuur accentueren de CITROËN-identiteit van de auto.

520x293_3.jpg

De achterbumper is zo ontworpen dat opspattende aarde en sneeuw gemakkelijk kan worden afgevoerd. De spectaculaire achterspoiler completeert de aerodynamische "package" van de auto. Deze spoiler is opgebouwd uit twee bladen, een onderste blad en een bovenste blad met een complexe vorm. De efficiency ervan draagt bij aan de prestaties van de Nieuwe CITROËN C3 WRC.

520x293_4.jpg


VAN STADSAUTO NAAR ULTIEME SPORTAUTO

De CITROËN C3 WRC is de sportieve rally-uitvoering van de Nieuwe CITROËN C3. Hij heeft dezelfde unieke vorm, dezelfde aantrekkelijke voorzijde, dezelfde blik, dezelfde welvingen en dezelfde stoere uitstraling. Waaruit maar blijkt dat met de juiste, doelgerichte aanpassingen een stadsauto een ultieme sportauto kan worden!

520x293_2.jpg

Top