Verwijzing in seconden
757x426_Racing_Rallye_Allemagne_visuel_principal

CITROËN HEEFT ZIJN DOEL BEREIKT IN DUITSLAND

Citroën Total Abu Dhabi WRT in Duitsland: Een podiumplaats voor Andreas Mikkelsen/Anders Jæger en een tweede C3 WRC in de top 5 dankzij Craig Breen/Scott Martin 


Donderdagavond begon de ADAC Rallye Deutschland met een Super Special in de straten van Saarbrücken. Op een parcours dat eigenlijk niet geschikt was voor de brede World Rally Cars werd Kris Meeke het belangrijkste slachtoffer van de avond. De Brit raakte een muur en moest daardoor opgeven met een beschadigde stuurinrichting. Hij kon een dag later de rally vervolgen via het Rally2-systeem maar kreeg daarbij 10 minuten straftijd aan zijn broek.

De eerste etappe van vrijdag werd voor het grootste deel verreden op de steile weggetjes in het wijnbouwgebied langs de Moezel. Ondanks een ongunstige startvolgorde nam Andreas Mikkelsen onmiddellijk deel aan de strijd om de koppositie. Met de beste tijd in ES4 nam de Noor de leiding in het algemeen klassement.

 

757x426_Racing_Rallye_Allemagne_visuel2

 

Op zaterdag leidde het parcours van de rally de deelnemers door het hart van het militaire oefenterrein van Baumholder. Bij de eerste klassementsproef op de beroemde Panzerplatte verloor Mikkelsen terrein op Tänak door een te voorzichtige bandenkeuze. Andreas maakte vervolgens een paar kleine foutjes met zijn C3 WRC waardoor Sébastien Ogier een deel van zijn achterstand kon inlopen!

Bij de volgende proef op de Panzerplatte ging Andreas in de aanval en zette hij de tweede tijd neer om druk op Tänak te blijven uitoefenen en de afstand op Ogier weer iets te vergroten...

Op zondag stonden nog vier klassementsproeven op het programma om het eindklassement te bezegelen. Mikkelsen zette zijn aanvallende tactiek voort en wist daarmee Ogier van zich af te houden terwijl hij dichter in de buurt van Tänak begon te komen. Van een positiewisseling is het echter niet meer gekomen en de C3 WRC met startnummer 9 eindigde dus op de tweede plaats in de rally.

Tegelijkertijd ging Craig Breen vol in de aanval zodat hij met rasse schreden kon inlopen op Elfyn Evans. Hij klopte zijn rivaal met een neuslengte aan de finish van de Power Stage, zodat hij zijn collectie van vijfde plaatsen verder kon uitbreiden!

Top