Verwijzing in seconden
C1 mijlpaal

Eerste mijlpaal verkopen nieuwe Citroën C1 bereikt

De nieuwe Citroën C1 noteert de eerste mijlpaal: maar liefst 1.250 exemplaren werden er verkocht sinds de introductie eind juni. De meest verkochte versie is een 5-deurs VTi 68 Stop en Start in Feel uitvoering. Maar liefst één op de vijf klanten kiest voor een Airscape open dak. De C1 kent een vanafprijs van €9.490 [incl. BTW/ BPM] en is beschikbaar met 14% bijtelling.

De introductie van de nieuwe Citroën C1 verloopt goed: inmiddels weet dit nieuwe model 1.250 verkopen te noteren. Daarbij is de 5-deurs VTi 68 Stop en Start Feel met 56% de meest populaire variant, gevolgd door diezelfde motorisatie in Shine uitvoering [11%] en Airscape Feel Edition [9%]. De meest gekozen opties hierbij zijn: Airconditioning en het Pack Comfort (Airco + Bluetooth handsfree & streaming audio). Ruim 90% van de klanten kiest voor een van beide opties. Maar liefst 20% van de klanten kiest -helemaal passend bij het mooie weer- voor een Airscape versie, dus met open dak.

De top drie van gekozen kleuren luidt als volgt:

  • Gris Gallium (41%)
  • Blanc Lipizan (21%)
  • Noir Caldera (14%)

Standaard beschikt de nieuwe Citroën C1 [niveau Live] onder andere over 6 airbags, ESP & ASR, Hill start assist, LED dagrijverlichting en stuurbekrachtiging. Het niveau Feel voegt daaraan toe: radio/MP3 speler met USB en Jack aansluiting, elektrisch bedienbare ramen voor, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en een snelheidsbegrenzer [niet in combinatie met ETG versnellingsbak].

De nieuwe Citroën C1 biedt:

- meer design, met dynamische lijnen en een front met een guitige blik, die ontstaat door de positie van de koplampen. De versies met contrasterende dak en/of interieurkleuren geven de auto karakter en een uitnodigende uitstraling.

- meer comfort in dagelijks gebruik, dankzij zijn compacte afmetingen (slechts 3,46 m) en zijn wendbaarheid (met een draaicirkel van 9,6 m), waardoor hij overal tussendoor weet te glippen. Bovendien zijn de vering en de wegligging uitstekend.

- meer handige technieken, zoals een 7” Touch Drive interface met Mirror Screen technologie, waarmee geselecteerde apps van de smartphone kunnen worden bediend via het touch screen. Voor de klant die nog meer comfort wil, kan de nieuwe Citroën C1 bovendien worden uitgerust met Keyless entry & start, een achteruitrijcamera en automatische airconditioning.

- lagere kosten, want het lage gewicht (815 kg) zorgt in combinatie met de nieuwste benzinemotoren voor een minimaal verbruik en een minimale CO2-uitstoot.

Top