Verwijzing in seconden
In het mekka van de snelheid!

IN HET MEKKA VAN DE SNELHEID!

45e Rally van Finland van 26 tot 29 juli 2018

De achtste race van het seizoen, één van de beroemdste, belooft voor het Citroën Total Abu Dhabi WRT-team één van de pittigste te worden. Voor het Franse team zullen Craig Breen - Scott Martin, Mads Ostberg - Torstein Eriksen en Khalid Al Qassimi - Chris Patterson van start gaan in de C3 WRC, die opnieuw modificaties heeft ondergaan.
 

C3 WRC VERDER GEOPTIMALISEERD

Eenheid man-machine In Finland is dat meer dan elders een basisvoorwaarde om de strijd aan te gaan in enkele van de snelste proeven van het seizoen te midden van de dichte bossen. Met vier overwinningen (2008, 2011, 2012 en 2016) in het land van de 1000 meren, heeft Citroën Total Abu Dhabi WRT al bewezen de auto perfect te kunnen afstellen voor dit atypische terrein. Daarbij is, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, het zoeken naar precisie net iets belangrijker dan grip. Met de introductie van een nieuwe geometrie van de voortrein, al getest tijdens de recente rally van Estland met Craig Breen aan het stuur, als voorbereiding, heeft the Red Army in ieder geval de balans van de C3 WRC verder verfijnd. De Franse auto is opnieuw toevertrouwd aan Craig Breen en Mads Ostberg, voor wie dit één van het favoriete races van het jaar is. De Ier en de Noor beschikken beiden over veel ervaring in deze race met respectievelijk acht en twaalf deelnames en beiden hebben ze er al eens een derde plaats behaald. Ze zullen allebei proberen hiermee hun voordeel te doen. Voor Khalid Al Qassimi, weer terug na zijn optreden in Argentinië, zal de aanpak anders zijn: ook hij kent deze uitdagende rally goed, maar de coureur uit de Verenigde Arabische Emiraten wil vooral een goed gevoel overhouden aan de race en deze tot een goed einde brengen.
 

NIEUWE KLASSEMENTSPROEVEN

Bij de snelheden die worden bereikt in de klassementsproeven is kennis van het parcours essentieel, om te weten hoe de talloze hobbels van verschillende moeilijkheidsgraad, die bijdragen aan de reputatie van deze rally, genomen moeten worden. Meer dan 20 procent van het parcours zal dit jaar echter nieuw zijn: naast de Vesala-shakedown zijn sommige klassementsproeven zoals Ässämäki (4 en 9) of Äänekoski (5 en 10) op vrijdag volledig nieuw, net als Laukaa (20 en 22) op zondag, terwijl andere slechts deels gewijzigd zijn. Dit zal de equipes dwingen tot het zoeken van het juiste evenwicht, vooral bij de eerste passages, waarbij de aantekeningen die gemaakt zijn tijdens de verkenning op lagere snelheid getoetst zullen worden. Dit niet te missen zomerevenement, bekend om de kleine verschillen die er opgetekend worden, belooft een waar spektakel te worden!

Top