Verwijzing in seconden

JOSÉ MARIA LOPEZ: TWEEVOUDIG WERELDKAMPIOEN!

José Maria Lopez heeft de 11e wedstrijd van het FIA WTCC-wereldkampioenschap op zijn naam geschreven en behoudt daarmee zijn kampioenstitel.

Met zijn Citroën C-Elysée heeft de Argentijn in de 11e wedstrijd van het wereldkampioenschap voor toerwagens (WTCC) een voortreffelijke prestatie geleverd. Pechito Lopez vertrok op het natte circuit van Buriram (Thailand) vanaf poleposition en wist ook naar de eerste plaats op het podium te rijden, vóór zijn teammaten Sébatien Loeb en Ma Qing Hua. De viervoudig wereldkampioen Yvan Muller, de laatste rivaal voor de titel, raakte bij de start al betrokken bij een botsing.

Het is de 9e overwinning voor de Argentijn en zijn tweede wereldtitel op rij in het WTCC. Na de constructeurs- en rijderstitel te hebben veroverd blijft Citroën de spanning erin houden: met slechts twee puntjes verschil zullen Yvan Muller en Sébastien Loeb in Qatar nog strijden om de tweede plaats in het kampioenschap.

José María López: "Ik ben ontzettend blij met mijn tweede wereldkampioenstitel [...]. Voor mijn gevoel was het niveau dit jaar een stuk hoger dan vorig jaar. Het is absoluut vooral daaraan te danken dat ik er nu nog blijer mee ben dan in 2014. Ik ga met volle teugen genieten van deze momenten.

"Bravo, Pechito!

Top