Verwijzing in seconden
AUTOBEST_DSK_747x400

NIEUWE CITROËN BERLINGO EN NIEUWE CITROËN C4 CACTUS GENOMINEERD VOOR DE AUTOBEST AWARD 2019

De jury van de Autobest Award, een belangrijke Europese prijs, heeft uit meer dan 20 kandidaten 6 modellen genomineerd die het in de finale van de verkiezing tegen elkaar op zullen nemen. Tot de finalisten van deze prestigieuze verkiezing behoren twee modellen van Citroën: Nieuwe Citroën Berlingo en Nieuwe Citroën C4 Cactus. Het is voor het eerst in de 18 jaar dat deze prijs bestaat dat twee modellen van één merk de finale halen. De winnaar van de Autobest Award 2019 voor de "Best Buy Car of Europe", oftewel de beste nieuwe auto die je in 2019 kunt kopen, wordt op 15 december a.s. bekendgemaakt.

Sinds 2001, de eerste keer dat de award werd uitgereikt, houdt de Europese associatie Autobest elk jaar een verkiezing voor de "Best Buy Car of Europe", oftewel de beste nieuwe auto die je dat jaar kunt kopen.

Nieuwe Citroën Berlingo en Nieuwe Citroën C4 Cactus behoren ditmaal tot de 6 finalisten voor de award voor de "Best Buy" van 2019. Citroën is sinds 2001, het eerste jaar dat de award werd uitgereikt, hiermee het eerste merk dat met twee modellen de finale van de verkiezing heeft gehaald!

De Berlingo, in 2017 de best verkochte Citroën in zo'n 17 landen, is wereldwijd na de C3 het best verkochte model van Citroën. In Europa is het de op één na best verkochte Leisure Activity Vehicle en behoort hij nog altijd tot de drie best verkochte lichte bedrijfswagens. Sinds de introductie van de eerste Berlingo in 1996 zijn er al meer dan 3,3 miljoen exemplaren van geproduceerd. Voor deze nieuwe generatie stonden de verwachtingen van de klanten centraal. Het resultaat is een auto die de nieuwe slogan "Inspired by you" perfect illustreert. De veelzijdige Nieuwe Citroën Berlingo is een doordachte keuze voor gezinnen of ouderen voor wie Berlingo de ideale metgezel is bij al hun activiteiten, waarbij vooral prijs wordt gesteld op de ruimte en praktische eigenschappen van de auto.

Nieuwe C4 Cactus is een ultracomfortabele hatchback met een unieke persoonlijkheid. Deze ten opzichte van de bestaande C4 Cactus sterk geëvolueerde nieuwe compacte hatchback heeft een flinke upgrade ondergaan qua technologieën en motoren en onderscheidt zich door zijn unieke karakter en comfort. Zijn design is nog altijd gedurfd en modern, maar wordt nu sterker dan ooit gekenmerkt door een hoogwaardige uitstraling. Voor de inzittenden onderscheidt Nieuwe Citroën C4 Cactus zich met zijn comfort en biedt hij de geborgenheid van een cocon. In het kader van het Citroën Advanced Comfort®-programma is Nieuwe C4 Cactus de eerste auto in Europa die is voorzien van een veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions® (PHC) waarmee het vliegend tapijt-effect bereikbaar wordt voor een groter publiek. Het is ook de eerste auto ter wereld met Advanced Comfort Seats.

De jury, die bestaat uit 31 autojournalisten uit 31 Europese landen, zal de auto's binnenkort beoordelen op 13 criteria waaronder de prijs-kwaliteitverhouding, het design, het comfort en de technologieën. Daarnaast wordt ook rekening gehouden met de servicekwaliteit van het dealernetwerk en de verkrijgbaarheid van onderdelen bij de distributienetwerken.
Na de vergelijkingstests van de 6 finalisten die op 27 en 28 november 2018 plaatsvinden, zal het model dat de meeste stemmen van de jury scoort worden bekroond met de titel van deze prestigieuze verkiezing.

De winnaar wordt op 15 december a.s. bekendgemaakt!

Top