Verwijzing in seconden
Revue

"ONDER DE STRAATSTENEN LIGT HET STRAND"

Open dak, surfplanken en pootjebaden... Meer was er niet nodig om in de autowereld de geest van de iconische Citroën Méhari weer op de voorgrond te brengen. En deze geest van mooie herinneringen, design en innovatie viel in de smaak bij de wereldpers. Een overzicht.

We beginnen goed gehumeurd met het blad Télé Matin: Lifestyle, surf en stuifwater staan op 3 november op het programma van televisiezender France 2. Een uitgebreide reportage over de strandavonturen van de Cactus M.

"Cool attitude" kopt het blad l'Automobile Magazine waarin het woord wordt gegeven aan Hélène Veilleux en Frédéric Duvernier, respectievelijk de verantwoordelijke Kleuren en Materialen en het hoofd van de design-afdeling van Citroën. Stoelen van neopreen, cactushout, hawaï-motieven en een turquoise carrosserie... Deze vakantieauto is perfect geschikt voor het strand.

Groot artikel in de Moniteur Automobiles van 10 november met als kop "Geest, ben je daar?" en waarin de lezer wordt ondergedompeld in het Saint-Tropez van de zomer van 1968.Onder de straatstenen ligt het strand zeiden de studenten toen...

Maar de Cactus M is vooral een auto die zich niets gelegen laat aan de regels en conventies van de autowereld. Deze vrolijke auto kreeg daarom ook in de internationale pers veel aandacht. The Sun (Verenigd Koninkrijk) van 29 oktober schrijft: "Oi !! That’s my car !", het blad Auto Bild (Duitsland) van 6 november kopt: "CITROËN erobert den strand zurück" (Citroën wint het strand terug), en in het oktobernummer van Motor Mundial (Spanje): "CITROËN CACTUS M : el Mehari del siglo XXI" (de Méhari van de 21e eeuw).

Kortom, de concept car Cactus M geeft het leven een vrolijke turquoise blauwe kleur en nodigt uit om op vakantie te gaan.

Top