Verwijzing in seconden
750x423_CXPERIENCE_News_Image_Principale.jpg

ONTHULLING VAN DE CITROËN CXPERIENCE CONCEPT

Op de Mondial de l'Automobile 2016 in Parijs onthult CITROËN de CXPERIENCE CONCEPT, de nieuwste uiting van de "Be different, Feel good"-filosofie van het merk. Met zijn bijzondere silhouet en aerodynamische lijnen doorbreekt deze auto de conventies van het luxesegment. En het interieur is al even baanbrekend!


Voor het interieur van de CXPERIENCE hebben de ontwerpers zich laten inspireren door hedendaagse architectuur en woningdecoratie. Een innovatief design dat van de stoelen tot het dashboard gekenmerkt wordt door fraaie vormen en horizontale lijnen.

Conform de doelstellingen van het CITROËN ADVANCED COMFORT-programma staat het interieur van de CXPERIENCE CONCEPT in het teken van ontspanning voor lichaam en geest: notenhout, geometrische stoffen bekleding "vert d'eau", donkerkleurig glad leder, frisse limekleuren, een rustgevende hoeveelheid licht... Een ultiem comfortabele plek, voor alle inzittenden.

750x423_CXPERIENCE_News_2_Advanced_Comfort.jpg


Omdat in een auto ontspanning en rijplezier onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, staat bij de CXPERIENCE CONCEPT de technologie ten dienste van de bestuurder. De plug-in hybride-aandrijflijn combineert efficiency met uithoudingsvermogen dankzij de indrukwekkende prestaties van de benzinemotor met een vermogen van 150 - 200 pk en de elektromotor van 80 kW. 

750x423_CXPERIENCE_News_Image_3_hybride.jpg

De CXPERIENCE CONCEPT kan in stadsverkeer gedurende 60 km 100% elektrisch rijden. Buiten de bebouwde kom worden beide motoren afwisselend gebruikt, wat resulteert in een bijzonder laag brandstofverbruik. Op de snelweg werkt de verbrandingsmotor altijd mee. De bestuurder beschikt dan over een totaal vermogen van 300 pk voor prestaties die niet onder doen voor die van de chicste limousines. 

Met de citroën CXPERIENCE CONCEPT wordt de "Be different, feel good"-filosofie voor het eerst toegepast op een auto uit het luxesegment

Top