Verwijzing in seconden
rijderstitel-citroen

José María López pakt ook rijderstitel WTCC voor Citroën

Twee weken na de wereldtitel voor constructeurs in het WTCC kan Citroën nu ook de rijderstitel in de prijzenkast zetten. Op het Japanse circuit van Suzuka noteerde José María  López zijn negende overwinning van het seizoen. Sébastien Loeb pakte in Race 1 eveneens een podiumplaats. José María López is de eerste Argentijn die in de autosport een wereldkampioenschap wint sinds Juan Manuel Fangio 57 jaar geleden.

Yves Matton, hoofd van Citroën Racing: "José María López is een fantastische Wereldkampioen, voor Citroën, Argentinië en het FIA WTCC! We zijn blij en verheugd hem aan de titel te kunnen helpen. Het is een coureur die zich zowel onderscheidt door zijn prestaties als door zijn persoonlijkheid. Deze rijderstitel is opnieuw een belangrijk succes voor ons team, na twee weken geleden ook al de constructeurstitel te hebben gewonnen. Gedurende de afgelopen kwart eeuw heeft Citroën unieke knowhow opgedaan waarmee het merk in de rally-raid, het WRC en nu het FIA WTCC heeft getriomfeerd."

José-María López: "Het is een geweldig gevoel. Als eerste denk ik aan al die mensen die ik wil bedanken. Mijn familie, aan iedereen die me door moeilijke momenten heeft gesleept, en aan Citroën dat me de kans heeft gegeven om in een C-Elysee te rijden. Eveneens dank aan alle engineers en monteurs. Niet alleen de mensen die mijn auto hebben geprepareerd, maar het complete team. Het voelt heel speciaal om op één van Ayrton Senna's meest favoriete circuits te winnen. Hij won hier twee titels en ik ben er trots op om hier ook te kunnen zegevieren. Bovendien is het een eer om Juan Manuel Fangio als Argentijns Wereldkampioen op te kunnen volgen. Dankzij hem is ons land zo gek van autosport en ik ben er trots op voor mijn land uit te kunnen komen in het FIA WTCC."

STAND RIJDERSKAMPIOENSCHAP

1. José-María López: 422 pnt (kampioen)

2. Yvan Muller: 305 ptn

3. Sébastien Loeb: 275 ptn

4. Tiago Monteiro: 174 ptn

5. Norbert Michelisz: 169 ptn


STAND CONSTRUCTEURS

1. Citroën Total: 927 ptn (kampioen)

2. Honda: 649 ptn

3. Lada: 371 ptn

Top