Verwijzing in seconden
Ogier

SÉBASTIEN OGIER WEER TERUG BIJ ZIJN EERSTE TEAM!

Het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team, dat vastberaden is het komende seizoen voor de zeges te gaan, is er bijzonder trots op te kunnen melden dat voor het seizoen 2019 Sébastien Ogier en Julien Ingrassia, vijfvoudig wereldkampioenen rally, weer voor het team zullen aantreden.

Tien jaar geleden, bij de Wales Rally GB van 2008, maakten Sébastien Ogier en Julien Ingrassia, toen kersvers wereldkampioen in het Junior World Rally Championship, hun spectaculaire debuut voor het merk met de C4 WRC door meteen de snelste tijd neer te zetten (wat ook voor hun de eerste snelste tijd was in dit kampioenschap) en de leiding in de rally te behouden tot en met SS 5. De 2018-editie van deze rally is dan ook bij uitstek het moment om aan te kondigen dat de vijfvoudige wereldkampioenen (2013 t/m 2017) terugkeren naar het Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team, het team van hun beginjaren! In hun overall met de double chevron veroverden de twee Fransen niet alleen hun eerste wereldtitel in het Junior WRC met de C2 Super 1600, maar ook hun eerste snelste tijd op een proef, hun eerste podiumplaats in het WRC (2e in de Acropolis Rally van 2009 met de C4 WRC) en de eerste zege op dit niveau (Rally van Portugal van 2010 met de C4 WRC). Nadat ze hun talent al hadden laten zien in het Junior Team konden ze al heel snel hun kwaliteiten bewijzen in het officiële fabrieksteam (Finland 2010), waarbij ze direct al konden bijdragen aan de constructeurstitel die het team in 2010 en 2011 in de wacht sleepte. Door vanaf 2019 in zee te gaan met een equipe die dit jaar hard op weg is naar de zesde titel op rij, bevestigt het team onder leiding van Pierre Budar zijn vastberadenheid om in de toekomst nog hoger in te zetten met de C3 WRC, die al goed is geweest voor twee zeges en zes podiumplaatsen. Sébastien gaat de uitdaging aan om wereldkampioen te worden met een derde merk, dat bovendien een iconische en toonaangevende reputatie heeft in deze discipline. Daarnaast is hij overtuigd van het potentieel van de auto en van het doorzettingsvermogen van een team dat hij al goed kent. Beide partijen kijken ernaar uit om weer met elkaar samen te werken en hun gemeenschappelijke palmares, dat al zeven successen rijk is, nog verder te vergroten. Aan de vooravond van de Autosalon van Parijs (4 t/m 14 oktober), waar de C3 WRC is te zien, is deze nieuwe samenwerking groot nieuws voor de fans die ongetwijfeld nu al uitkijken naar de start van het volgende rallyseizoen met de Rally van Monte Carlo 2019 (22 t/m 27 januari)!

Bekijk de video op: https://youtu.be/Urp4BWIgU_IGa voor meer informatie naar het CITROËN MEDIA CENTER: https://fr-media.citroen.com/fr

Top