Verwijzing in seconden
Top verkopen C4 Cactus

Nederland in Europese top 3 met Citroën C4 Cactus verkopen

Nederland raakt steeds meer in de ban van de Citroën C4 Cactus. Inmiddels is ons land met Frankrijk en Spanje koploper meer dan 2.500 verkochte C4’s Cactus. De fabriek in Madrid heeft de productie opgeschroefd om aan de grote vraag te voldoen. De meest populaire versie is een witte C4 Cactus met Airbump® Chocolat met BlueHDi 100 motor voorzien van het thermische panoramische dak en 17” lichtmetalen wielen.

BlueHDi 100 met 14% bijtelling in Nederland het populairst

In totaal zijn er sinds juni van dit jaar 27.500 exemplaren verkocht in Europa. De koper kiest het meest voor het rijkste uitrustingsniveau Shine. Qua motorisatie is de verdeling tussen benzine en diesel in de rest van Europa 50/50. In ons land ligt de verdeling anders, aangezien de BlueHDi 100 met 14% bijtelling  hier het meest populair is.

Populaire kleuren carrosserie & Airbump®

De best verkochte kleuren zijn Blanc Perle Nacré [20%], Gris Shark [17%] en Olive Brown [15%]. Ook de kleuren van de Airbump® kunnen worden gekozen, waarbij Airbump ® Black [75%], Chocolat [13%] en Grey [6%] de 3 meest populaire kleuren zijn.

Populaire uitrustingsniveaus

Nederland zet de Europese trend met het uitrustingsniveau Shine dat het meest verkocht wordt, meer dan de helft [52%] van de klanten kiest hiervoor. Ook de Business versie is populair met 33% verkochte exemplaren.

Populaire motorisaties

De BlueHDi 100 motor met 14% bijtelling is erg populair, ruim een derde van de klanten kiest hiervoor [35%]. Kort hierop volgt de 3 cilinder PureTech 82 ETG motor met 34%, en de PureTech 82 motor met 17% verkochte exemplaren.

Populaire opties

De opties die het meest gekozen worden zijn het panoramisch glazen dak, de 17” lichtmetalen wielen en Airbump® in de kleur Chocolat.

Innovatie, comfort en design tegen een lage kilometerkostprijs

Citroën kiest met de C4 Cactus voor originaliteit die praktisch blijft. De C4 Cactus kenmerkt zich door technologische innovaties en sterke stijlelementen die ten dienste staan van het design, het comfort, het gebruiksgemak en de kilometerkostprijs. Bijzonder aan de C4 Cactus zijn onder andere:

  • Airbump®, een innovatie van Citroën. Dit grafische element is nuttig, mooi en te personaliseren, en versterkt het design terwijl het tegelijkertijd de carrosserie beschermt.
  • Een volledig digitale, intuïtieve rij-interface waarvan de bedieningen rond een standaard 7 inch touchscreen tablet zijn geplaatst.
  • Brede voorstoelen gebaseerd op een sofa (in geval van een ETG versnellingsbak).
  • De passagiersairbag is in het dak geplaatst (Airbag In Roof technologie), een wereldpremière die de voorste passagier meer [opberg]ruimte biedt.
  • Een glazen panoramadak met hoge thermische bescherming, zodat het interieur erg licht is en de inzittenden geen last hebben van de warmte.
  • Magic Wash in de ruitenwissers vóór, wat zorgt voor een beter zicht tijdens het sproeien van de voorruit met de helft van de ruitenwisservloeistof.
Top