Verwijzing in seconden
citroen_blog_onderhoud.jpg

waarom onderhoud belangrijk is

De belangrijkste eis aan een auto is dat deze veilig is. Het is vervelend en kan zelfs gevaarlijk zijn als je auto je plotseling in de steek laat. Daarom is (preventief) onderhoud van belang. Een 'gezonde' auto is tenslotte een optimaal presterende auto. Tijdens een onderhoudsbeurt worden zaken grondig gecontroleerd en waar nodig onderdelen vervangen. Naast het garanderen van de betrouwbaarheid van de auto zijn er meer redenen waarom onderhoud belangrijk is. 

Periodieke controles beperken kosten
Periodieke controles zorgen ervoor dat je auto vaker compleet wordt geïnspecteerd. Denk daarbij aan een diagnose van de elektrische en elektronische systemen.

Door regelmatige controles wordt het risico verkleind dat een onderdeel te laat vervangen wordt waardoor comfort of veiligheid in gedrag zouden zijn gekomen.

De auto blijft up-to-date
De software van de elektronica in de auto kan vaker worden geüpdatet, waardoor je ervan verzekerd kunt zijn dat je steeds over de meest recente versie beschikt. Dit maakt dat je de mogelijkheden van je auto optimaal kunt benutten.

De kwaliteit van de auto wordt gegarandeerd
Is het tijd om je auto te verkopen? Regelmatig uitgevoerd onderhoud garandeert de kwaliteit van de auto, waardoor deze makkelijker verkoopbaar is. Zowel dealers als particuliere autokopers letten hierop.

Jouw veiligheid en die van anderen blijft behouden
In het onderhoudsboekje wordt aanbevolen om elk jaar een afspraak te maken voor een controle. Zoals eerder aangegeven om de veiligheid van je auto te behouden.. Als je favoriete vervoersmiddel elk jaar in de werkplaats komt, worden beschadigde of versleten remblokken op tijd opgemerkt en vervangen. Ook wordt de staat van de aandrijfriem en de accu vaker gecontroleerd. De kans dat je auto onverwacht stilvalt, wordt hiermee verkleind. Jouw persoonlijke veiligheid en die van andere weggebruikers komt hierdoor minder snel in het geding. En dat is uiteindelijk het meest belangrijk.

Citroën Onderhoudscalculator
Wat er precies moet gebeuren en hoe vaak wordt vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. De Citroen dealer  weet precies welk onderhoud hij uit moet voeren. De Citroën Onderhoudscalculator berekent op basis van je autogegevens welk onderhoud je Citroën nodig heeft. Ook krijg je antwoord op vragen als ‘Wat gaat het kosten?’ en weet je waar je snel terecht kunt voor een werkplaatsafspraak. 

Top