Verwijzing in seconden

CITROËN EN DE AUTOSPORT, BIJNA EEN EEUW INNOVATIE

Al bijna een eeuw lang schittert CITROËN op circuits en rallypaden overal ter wereld. CITROËN wist in de jaren 50 zijn eerste grote successen te boeken en in de jaren 80 nestelde de rallysport zich definitief in het DNA van het merk met de Double Chevron. 30 jaar en 11 wereldtitels later keert het merk terug in de rallysport met de CITROËN C3 WRC, de nieuwste telg van CITROËN Racing.

 

 

597x597_avant.jpg

EEN KRACHTIG DESIGN

Met zijn unieke design, dynamische karakter en frisse uiterlijk maakt de CITROËN C3 WRC zijn bedoelingen direct duidelijk.

Voor nog betere prestaties en nog meer stabiliteit op hoge snelheden is er veel zorg besteed aan de aerodynamica. De taillelijn loopt door tot in de neus wat het geheel een evenwichtige en robuuste uitstraling geeft. De verchroomde sierstrips in het verlengde van de Double Chevron, die doorlopen tot aan de LED-lampen, en de dubbele lichtsignatuur accentueren de CITROËN-identiteit van de auto.

De achterbumper is zo ontworpen dat opspattende aarde en sneeuw gemakkelijk kan worden afgevoerd. De spectaculaire achterspoiler completeert de aerodynamische "package" van de auto. Deze spoiler is opgebouwd uit twee bladen, een onderste blad en een bovenste blad met een complexe vorm. De efficiency ervan draagt bij aan de prestaties van de Nieuwe CITROËN C3 WRC.VAN STADSAUTO
NAAR ULTIEME SPORTAUTO

De CITROËN C3 WRC is de sportieve rally-uitvoering van de Nieuwe CITROËN C3. Hij heeft dezelfde unieke vorm, dezelfde aantrekkelijke voorzijde, dezelfde blik, dezelfde welvingen en dezelfde stoere uitstraling. Waaruit maar blijkt dat met de juiste, doelgerichte aanpassingen een stadsauto een ultieme sportauto kan worden!

De achterbumper is zo ontworpen dat modder en sneeuw gemakkelijk kunnen worden afgevoerd. De spectaculaire achterspoiler completeert de aerodynamische "package" van de auto. Deze spoiler is opgebouwd uit twee bladen, een onderste blad en een bovenste blad met een complexe vorm. De efficiency ervan zorgt voor optimale prestaties van de Nieuwe CITROËN C3 WRC.

De Nieuwe Citroën C3 is ook technisch gezien vooruitstrevend. Zo is hij voorzien van de ConnectedCAM Citroën™ (optioneel), een Full HD-camera die aan een smartphone kan worden gekoppeld en die alle gebeurtenissen vóór de auto filmt.
Citroen_c3_wrc_particulier.jpg

Miniatuurversie Citroën C3 WRC

597X330-C3WRC_miniature

Speel zelf een WRC-race na met de miniatuurversie van onze fantastische Citroën C3 WRC! Dit Citroën Racing-model is verkrijgbaar op een 1:64-schaal.

 

DE BESTE MOTOR DIE OOIT DOOR CITROËN IS ONTWIKKELD

520x293_2.jpg"Naar mijn overtuiging is de CITROËN C3 WRC voorzien van de beste motor die we ooit hebben ontwikkeld. Door onze deelname aan het WTCC hebben we afstand kunnen nemen van de rallysport zodat we nu met een frisse blik deze nieuwe uitdaging konden aangaan. Het GRE-reglement is streng, maar biedt voldoende vrijheid om nieuwe oplossingen te bedenken. Op meerdere gebieden zijn technologische innovaties doorgevoerd, maar daarover kan ik natuurlijk niet in detail treden! Het resultaat mag gezien worden, met name op het gebied van de afname van wrijving. Het maakt ons extra trots te weten dat deze innovaties in de toekomst hun weg zullen vinden naar de productiemodellen van CITROËN."


Patrice Davesne, hoofd motorafdeling

Top