Verwijzing in seconden

2017, HET JAAR VAN DE GROTE COMEBACK!

Tijdens de Rally van Monte Carlo, de eerste wedstrijd van het FIA-wereldkampioenschap Rally 2017, viert het team van CITROËN Racing zijn grote comeback in de rallysport.

De C3 WRC voldoet aan de nieuwe reglementen van de FIA waarmee een nieuwe generatie World Rally Cars is ontstaan die garant staan voor meer spektakel. Met deze auto keert Citroën officieel terug in de rallysport, waarin het merk al historie schreef met 96 overwinningen en acht wereldtitels in het WRC.

2017 begint met een grote uitdaging voor het gehele team van CITROËN Racing: met de C3 WRC de Double Chevron weer laten schitteren op het hoogste niveau van de internationale rallysport!
1500x646_New_Visual

HET SEIZOEN 2017 GAAT VAN START!

Calendar.jpg

-

HET TEAM

Tijdens het seizoen 2017 zet het CITROËN Total Abu Dhabi WRT-team twee tot maximaal vier C3's WRC in.

Kris Meeke / Paul Nagle

Craig Breen / Scott Martin

Stéphane Lefebvre / Gabin Moreau

Khalid Al Qassimi / C.Patterson

Kris-&-Paul.jpg

Kris Meeke/Paul Nagle

In 2000 rijdt de Engelsman Kris Meeke voor het eerst een aantal rally's. In zijn tweede seizoen wordt hij direct al junior-kampioen van Groot-Brittannië. Deze titel opent voor hem de deur naar het JWRC, waaraan hij in 2003 en 2004 met een Opel meedoet.

Kris stapt vervolgens over naar CITROËN Sport. Hij begint zijn carrière bij dit team met een overwinning in de Rally van Monte Carlo (3e plaats in het kampioenschap), samen met zijn navigator Paul Nagle. In 2009 wordt Kris door het Team Peugeot UK gevraagd deel te nemen aan het IRC. Hij wint vier rally's en de kampioensbeker. Dankzij deze prestaties krijgt hij voor 2014 een plaats aangeboden in het CITROËN Total Abu Dhabi World Rally Team. Dat jaar weet hij vier podiumplaatsen te behalen.

Bij de aankondiging van de terugkeer van het merk in het WRC werd Kris Meeke als eerste fabrieksrijder gepresenteerd. Kris presteert op elke ondergrond uitstekend en heeft de ervaring en het niveau om wereldkampioen te worden.
• Eerste WRC-rally: Groot-Brittannië 2002
• 73 deelnames aan WRC-rally's
• Overwinningen in Argentinië in 2015, en in Portugal en Finland in 2016


Paul Nagle in het kort

• Eerste WRC-rally in 2004
• 63 deelnames aan WRC-rally's
• Overwinningen in Argentinië in 2015, en in Portugal en Finland in 2016
Craig-&-Scott.jpg

CRAIG BREEN / SCOTT MARTIN

De carrière van Craig Breen komt op stoom tijdens de WRC Academy 2011. Hij verovert deze titel tijdens de laatste proef van de Rally van Wales.

Het seizoen 2012 begint met een overwinning in de S-WRC-klasse tijdens de Rally van Monte Carlo. Hij behaalt nog drie andere overwinningen in het S-WRC en verovert samen met navigator Paul Nagle de titel.

Dankzij zijn prestaties en doorzettingsvermogen krijgt hij een rijdersplaats aangeboden in het Abu Dhabi Total WRT-team waarvoor hij in 2016 zes rally's rijdt. Hij wordt achtste in Zweden en zevende in Polen, en hij behaalt in Finland een podiumplaats, waarmee hij zijn klasse bewijst. Deze progressie wordt beloond met een aanstelling als fabrieksrijder in het Citroën Total Abu Dhabi WRT-team voor 2017.

• Eerste WRC-rally: Portugal 2009
• 37 WRC-rally's verreden
• Derde in de WRC-rally van Finland 2016

Scott Martin in het kort

• Eerste WRC-rally in 2004
• 98 deelnames aan WRC-rally's
• Derde in de WRC-rally van Finland 2016

STÉPHANE LEFEBVRE / GABIN MOREAU


Stéphane Lefebvre doet ervaring op in de promotieformules van het Franse rallykampioenschap. Na in 2012 te zijn uitgeroepen tot beste junior van de formule "Volant 207", neemt hij in 2013 deel aan zijn eerste internationale rally's van het Europese kampioenschap. Zijn enorme talent blijkt wel uit het feit dat hij in 2014 de titels FIA Junior WRC, WRC3 en ERC Junior weet te veroveren!

Het jaar daarop neemt Stéphane deel aan dertien wereldkamioenschapsrally's. Na een overwinning in het WRC2 tijdens de Rally van Monte Carlo, doet hij meer ervaring op tijdens de vijf laatste WRC-rally's van 2015. Hij eindigt het seizoen met een achtste plaats in Groot-Brittannië..

In 2016 trad Stéphane samen met navigator Gabin Moreau toe tot het Abu Dhabi Total WRT-team. Het seizoen begon met een fraaie vijfde plaats. In Portugal en Polen laat Stéphane veel progressie zien, maar de rest van het seizoen wordt helaas overschaduwd door een zware crash.

Aan het einde van het seizoen, tijdens de Rally van Groot-Brittannië, maakt hij zijn rentree. Hij wordt samen met Gabin negende in de Rallye du Var, een voorproefje voor het seizoen 2017 met het Citroën Total Abu Dhabi WRT-team.

• Eerste WRC-rally: Frankrijk 2013
• 26 WRC-rally's verreden
• Vijfde in de WRC-rally van Monte Carlo 2016

Gabin Moreau

• Eerste WRC-rally: Rally van Portugal 2013
• Deelnames aan WRC-rally's: 12
• Beste resultaat in het WRC: 5e (Monte Carlo 2016)
Stephane-&-Gabin.jpg
Khalid-&-Chris.jpg

SJEIK KHALID AL QASSIMI / CHRIS PATTERSON

Sjeik Khalid Al Qassimi doet rijervaring op achter het stuur van een terreinwagen in de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn rallycarrière begint in 2002 met de deelname aan het FIA-kampioenschap voor het Midden-Oosten (MERC), dat hij in zijn klasse wint, en het kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten. Na een blessure keert hij in 2004 terug in de wedstrijdsport. Hij wint het MERC met twee overwinningen in Bahrein en Syrië. Van 2004 tot en met 2006 neemt sjeik Khalid deel aan het MERC (tweede in 2005 en derde in 2006) en het P-WRC. Vervolgens doet hij in 2007 mee op het hoogste internationale niveau met het Ford Abu Dhabi WRT-team. Zijn vijfde plaats in de Rally van Australië in 2011 is zijn beste resultaat.

Na een onderbreking in 2012 is hij actief betrokken bij de oprichting van het partnership tussen Abu Dhabi, Abu Dhabi Racing en CITROËN Racing. In 2013, 2014 en 2015 neemt hij deel aan een aantal WRC- en MERC-wedstrijden. Hij wordt drie keer vicekampioen van het Midden-Oosten.

Sjeik Khalid rijdt sinds 2014 met Chris Patterson als navigator.

Na een overwinning in de Rally van Dubai 2015 neemt sjeik Khalid dat jaar deel aan vier wereldkamioenschapsrally's. Daarnaast volgt hij van nabij de prestaties van Kris Meeke, Craig Breen en Stéphane Lefebvre in het Abu Dhabi Total WRT-team.

Sjeik Khalid neemt ook deel aan rally-raids, zo stond hij recent aan de start van de Dakar 2017. Hij rijdt dit jaar een aantal WRC-rally's met de CITROËN C3 WRC.

• Eerste WRC-rally: Acropolis 2004
• 65 WRC-rally's verreden
• Vijfde in de WRC-rally van Australië 2011

Chris Patterson

• Eerste WRC-rally: Groot-Brittannië 1993
• 128 deelnames aan WRC-rally's
• Tweede in de WRC-rally's van Japan, Spanje en Groot-Brittannië in 2010

"IN 2017 WILLEN WE RALLY'S WINNEN, IN 2018 DE TITELS"

Yves-Matton.jpg


"We kwamen aan het einde van de driejarige cyclus in het WTCC, toen het merk voorbereidingen aan het treffen was voor de lancering van een strategisch product: de Nieuwe C3. Tegelijkertijd voerde de FIA nieuwe regelgeving in voor de WRC-klasse. De Nieuwe C3 sluit perfect aan bij de nieuwe visie van het WRC. De combinatie van het WRC en de Nieuwe C3 stelt Citroën in staat om het potentieel van haar deelname aan de autosport maximaal te benutten.”

 

                                                               Yves Matton, Directeur CITROËN Racing

CITROËN RACING: SPECIALISTEN WAARVAN DE EXPERTISE WERELDWIJD WORDT ERKEND.

EEN FORMIDABELE TECHNOLOGISCHE PROEFTUIN

total.jpg

Het partnership tussen Total en CITROËN berust al 48 jaar op vier elkaar aanvullende en met elkaar verbonden pijlers: R&D, productie, verkoop en sport. De beroemde slogan "CITROËN prefereert Total" staat model voor deze oersterke band die evengoed in de fabrieken als in de onderzoeksafdelingen van CITROËN Racing zichtbaar is.

ABU DHABI, HOOFDSTAD VAN DE VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

426fd5186b9870d171206f5959fa8f6c.jpg

Abu Dhabi, Arabisch voor "het land van de gazelle", is ontstaan op de plaats waar een jonge antilope een nomadenstam naar zoet water zou hebben geleid. Dit eiland, dat oorspronkelijk uit niet meer dan 300 hutten van palmtakken, enkele gebouwen en het fort van de vorst bestond, is sindsdien veranderd in een moderne en cosmopolitische stad, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

CITROËN EN MICHELIN: HET BESTE PARTNERSHIP IN DE RALLYSPORT

michelin.jpg

CITROËN en Michelin delen een lange industriële en sportieve geschiedenis. De twee merken hebben samen vijf wereldtitels veroverd in het FIA-wereldkampioenschap Rally en vijf titels in de FIA Cross-Country Rally World Cup.

ZWITSERSE KWALITEIT EN EEN SPORTIEF KARAKTER, SINDS 1888

certina.jpg

Certina is een horlogemerk met een bijzonder sportief assortiment. De sporthorloges van Certina zijn niet alleen fraai, maar hebben ook een onberispelijke kwaliteit.

• Eerste WRC-rally: Acropolis 2004
• 65 WRC-rally's verreden
• Vijfde in de WRC-rally van Australië 2011

Sparco

Sparco

Sparco is in 1977 opgericht om klanten producten te leveren die aan de veiligheidseisen in de autosport voldoen. Tegenwoordig levert het bedrijf, met zijn jarenlange ervaring in (de accessoires voor) de autosport, aan grote teams in de Formule 1, het WRC, het rally-raid-kampioenschap, het WEC en vele andere takken van de autosport.  Het merk levert ook carbon stoelen en componenten voor de auto- en vliegtuigindustrie.

Transalliance

Transalliance

Transalliance, een grote speler in het Franse en internationale wegtransport, beheerst ook alle processen van de supply chain. Transalliance is een efficiënte, verstandig opererende organisator die bij al zijn handelen trouw blijft aan zijn waarden: flexibiliteit, klantvriendelijkheid en doeltreffendheid.

Top