Verwijzing in seconden

DE ZUINIGE AUTO'S VAN CITROËN

Bent u op zoek naar een zuinige auto? Binnen het gamma van Citroën vindt u verschillende modellen met een bijzonder laag brandstofverbruik en een even lage CO2-uitstoot. Dankzij slimme technologieën en moderne benzine- en dieselmotoren zijn deze zuinige auto's leverbaar met energielabel A, en zijn dus meer dan 20% zuiniger als het gaat om brandstofverbruik dan het gemiddelde in hun klasse. Zo is er de Citroën C1, Citroën C3, en Citroën C4 Cactus. Citroën heeft ook een volledig elektrische stadsauto met een actieradius van tussen de 100 en 120 km*: C-Zero. Zuiniger autorijden wil niet zeggen dat u in hoeft te leveren op luxe of rijgedrag, bekijk onze modellen onderaan deze pagina.

*Gemeten door NEDC, New European Driving Cycle. Deze kan afwijken door de rijstijl, wegomstandigheden en het gebruik van de kachel/airconditioning etc.

De zuinige auto’s van Citroën


Citroën steekt een groot deel van het onderzoeksbudget in de zoektocht naar nóg zuinigere auto’s en nieuwe technologieën om effecten op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Het resultaat spreekt voor zich: PSA Citroën Peugeot behaalde in 2014 de laagste gemiddelde CO2-uitstoot per auto in Europa. Een prestatie om trots op te zijn!

 

Voor zuinige auto’s zet Citroën sterk in op:

 • schonere en zuinige motoren als de PureTech benzinemotoren en BlueHDi dieselmotoren.
 • het verlagen van de CO2-uitstoot en het behalen/behouden van het beste energielabel.
 • verlaging van het gewicht en een betere aerodynamica, zoals bij Citroën C3 en Citroën C4 Cactus;
 • downsizing (kleinere en efficiëntere motoren);
 • alternatieve brandstoffen en alternatieve manieren om zuinig te rijden.

Zuinige auto goedkoper in gebruik


Zuinige auto’s produceren minder uitstoot van CO2 en andere schadelijke deeltjes. Bovendien verbruiken deze schonere auto’s minder brandstof, waardoor ze goedkoper in het gebruik zijn. Citroën heeft een breed assortiment aan zuinige auto's. Een greep uit het assortiment is bijvoorbeeld de zuinige sportieve auto's en de zuinige auto's met hoge instap.

 

U kunt onze zuinige auto's ook leasen via Citroën Private Lease. Met deze leasevorm, speciaal voor particulieren, rijdt u een nieuwe Citroën voor een vast, laag maandbedrag op basis van 48 maanden en 10.000 kilometer per jaar. Het aantal kilometers kunt u opgeven in de tool op de Citroën Private Lease pagina.

 

Uw huidige auto inruilen voor een zuinige auto van Citroën? Bereken de Autotelex inruilwaarde met de taxatietool. U ontvangt direct per e-mail een offerte.

Citroën C1

Citroën C1
 • Lage gebruikskosten: vanaf 3,8 l/100 km
 • Uitstoot vanaf 88 g/km
 • Leverbaar als 3- en 5-deurs, ook met vouwdak

 

Citroën C3

Citroën C3
 • Uitstoot vanaf 83 gr/km
 • Zuinige motoren met Stop & Startsysteem 
 • Comfortabele vering en perfecte wegligging

 

Top