Doorgaan
Citroën CXperience conceptcar

CITROËN CXPERIENCE CONCEPT

Op de Mondial de l'Automobile 2016 in Parijs onthult CITROËN de concept car CXPERIENCE CONCEPT, de nieuwste uiting van de "Be different, Feel good"-filosofie van het merk. Met zijn bijzondere silhouet en aerodynamische lijnen doorbreekt deze auto de conventies van het luxesegment. En het interieur is al even baanbrekend dankzij de nadruk op comfort in al zijn facetten!

HORIZONTALE LIJNEN

Met de CXPERIENCE CONCEPT geeft CITROËN een krachtige invulling aan de "Be different, Feel good"-filosofie van het merk. Zijn bijzondere silhouet - lengte van 4,85 m, breedte van 2 m en hoogte van slechts 1,37 m - is tekenend voor de wens van het merk om in het luxesegment een onderscheidende auto neer te zetten.

 

De verchroomde strips van de Double Chevron lopen tot aan de koplampen door en accentueren zo de breedte van de carrosserie. De opvallende V-vormige dagrijverlichting is opgebouwd uit 3 mm smalle plaatjes waartussen op elegante wijze de richtingaanwijzers zijn aangebracht.

EIGENTIJDS INTERIEUR

Voor het interieur van de CXPERIENCE CONCEPT hebben de ontwerpers zich laten inspireren door de hedendaagse architectuur en woningdecoratie. Een innovatief design dat van de stoelen tot het dashboard gekenmerkt wordt door fraaie vormen en horizontale lijnen. De hoogwaardige materialen hebben een bijzonder energieke limekleur.

De stoelen van de CXPERIENCE CONCEPT vallen op door hun prettig aanvoelende bekleding en gecapitonneerde uiterlijk. Net als het dashboard zijn de rugleuningen voorzien van elegante notenhouten panelen die het interieur een architectonische uitstraling geven.

ONTSPANNEND VOOR LICHAAM EN GEEST

Notenhout, geometrische stoffen bekleding "vert d'eau", donkerkleurig glad leder, frisse limekleuren, een rustgevende hoeveelheid licht... Bij het interieur van de CXPERIENCE CONCEPT is bijzonder veel aandacht besteed aan het ruimtegebruik en de materialen om zo een typische Citroën-invulling te geven aan het luxesegment, waarbij comfort voorop staat.

 

Sinds jaar en dag staat Citroën synoniem voor comfort: het Citroën-comfort is dan ook legendarisch. Nu geeft het merk een bredere invulling aan het begrip "comfort" met criteria zoals licht, ruimte, ergonomie en connectiviteit.

HET CITROËN ADVANCED COMFORT-PROGRAMMA

De uitdaging van het Citroën Advanced Comfort®-programma is gelegen in het feit dat gedurende het volledige ontwerpproces bij elk onderdeel van de auto het comfort en de ontspanning van de inzittenden centraal moet staan.

 

Geluidscomfort en visueel comfort, topklasse-stoelen, huiskamereffect, sfeer, rijcomfort... Het interieur van de CXPERIENCE CONCEPT is een ultiem comfortabele plek, voor alle inzittenden! Deze concept car onderscheidt zich ook door zijn intuïtieve gebruikersinterface waarbij bestuurder en passagiers via hun eigen digitale omgeving met elkaar verbonden zijn.

MEER COMMUNICATIE, MEER INTERACTIE

De CXPERIENCE CONCEPT is gezellig, comfortabel en 100% connected... Hij beschikt over een intuïtieve gebruikersinterface waarbij bestuurder en passagiers digitaal met elkaar zijn verbonden via een scala van digitale systemen. Een 19 inch panoramisch scherm in 16/3 formaat, online services, connectiviteit met smartphones en tablets en de nieuwe deel-app "Share with U" waarmee allerlei soorten bestanden (muziek, games, video's enz.) met de reisgenoten kunnen worden gedeeld.

 

PLUG-IN HYBRID-TECHNOLOGIE VOOR MEER RIJPLEZIER

Omdat in een auto ontspanning en rijplezier onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, staat bij de CXPERIENCE CONCEPT de technologie ten dienste van de bestuurder. De Plug-in Hybrid-aandrijflijn combineert efficiency met uithoudingsvermogen dankzij de indrukwekkende prestaties van de benzinemotor met een vermogen van 150 - 200 pk en de elektromotor van 80 kW.

 

De CXPERIENCE CONCEPT kan in stadsverkeer gedurende 60 km 100% elektrisch rijden. Buiten de bebouwde kom worden beide motoren afwisselend gebruikt, wat resulteert in een bijzonder laag brandstofverbruik. Op de snelweg werkt de verbrandingsmotor altijd mee. De bestuurder beschikt dan over een totaal vermogen van 300 pk voor prestaties die niet onder doen voor die van de chicste limousines.