Verwijzing in seconden
Citroen 100 jaar_Onno Draaisma_010

AUTORIJDEN MOET AVONTUURLIJK ZIJN!

Bij Onno Draaisma spat het enthousiasme voor zijn Citroën klassiekers ervan af, en dat terwijl hij per toeval in een Citroën HY belandde. Een van zijn vrienden was een HY aan het opknappen, en deelde toen mee: ‘Ik heb er ook een voor jou gekocht’. Daarmee heeft Onno vervolgens 10 jaar rondgereden alvorens hij een Eend erbij kocht.

 

‘Een auto staat synoniem voor avontuur’, aldus Onno, die met zijn 2CV door Noord-Afrika en de Sahara rondreed. Ook Libië werd bezocht, en daarover vermeldt hij nog een bijzondere anekdote. De Belgische groep met Eendjes waarvan Onno deel uitmaakte, wilde vanuit Libië naar Niger gaan om de reis te eindigen in Benin, maar naar verluidt vond Kadhafi het te gevaarlijk om de oversteek naar Niger te maken vanuit zijn land…. De groep heeft toen een militair vliegtuig gehuurd in Tripoli, de 2CV’s erin geplaatst en ze zijn illegaal in Niger gedropt. Onnodig te zeggen dat Onno met de mensen uit die expeditie een band voor het leven heeft opgebouwd!

Onno rijdt zomer en winter en beschouwt zijn klassieke Citroëns als gebruiksvoorwerp: ‘Zomer en winter rijd ik en van een deukje schrik ik niet zo snel’. In zijn 2CV zit een deukje dat van ver komt: ‘Opgelopen in Burkina Faso’ vertelt Onno trots.

 

 

747x498-Citroen-Portretten-Onno-Draaisma-2

747x498-Citroen-Portretten-Onno-Draaisma-3

747x498-Citroen-Portretten-Onno-Draaisma-4

Top