Verwijzing in seconden
wk1521_C1_Millenium-743x495

Millenium is nieuwste uitvoering van Citroën C1

Citroën introduceert de avontuurlijk aangeklede C1 Millenium – een uitvoering voor leeftijdloze millennials met pit. Het betreft een speciale serie op basis van de C1 Feel met een aantal populaire opties en een klantvoordeel van 450 euro. De Citroën C1 Millenium staat vanaf juni bij de dealers voor 16.090 euro.

 

De veelzijdige maar speelse Citroën C1 is een groot succes. Sinds 2005 zijn in Nederland bijna 100.000 stuks verkocht. Compacte, aantrekkelijke en voordelige modellen zitten verweven in het DNA van Citroën, denk maar aan de geliefde Citroën 2 CV (de klassieke ‘Eend’), de Visa en de AX – allemaal succesvolle modellen met nog altijd veel liefhebbers. In juni arriveert de Citroën C1 Millenium bij de dealers. Deze dynamische uitvoering met de VTi 72 S&S-motor en vijf portieren kost 16.090 euro. De C1 Millenium is ook beschikbaar via private lease vanaf 260 euro per maand, op basis van een contract van 60 maanden en 10.000 km/jaar.

SPECIALE SERIE
De Citroën C1 Millenium is een speciale serie gebaseerd op de toch al rijk uitgeruste C1 Feel. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer airconditioning, elektrisch bedienbare ruiten , LED-dagrijverlichting, zes airbags, DAB+ digitale radio met vier speakers en stuurwielbediening, Bluetooth®-telefoonconnectie, USB- aansluiting, Hill Start Assist en een instelbare snelheidsbegrenzer.

De avontuurlijk aangeklede Millenium-uitvoering is nog eens extra uitgerust met enkele van de populairste opties, zoals een 7-inch touchscreen, Apple CarPlay, Android Auto en elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels. Het interieur is uitgevoerd in ‘Ambiance Metropolitan Grey’ en wordt gesierd door een met leder bekleed stuurwiel. Het uiterlijk is verfraaid met ‘Urban Ride’-wielkastverbreders, 15-inchvelgen en donker getinte ruiten. De meeruitrusting van de Millenium vertegenwoordigt een waarde van 1.000 euro, terwijl slechts 550 euro in rekening wordt gebracht. Het voordeel voor de klant is dus 450 euro.

WIJZIGINGEN IN HET MODELLENGAMMA
Het nieuwe modeljaar brengt ook enkele wijzigingen in het modellengamma van de Citroën C1 met zich mee. In mei gaat het driedeursmodel van de compacte stadsauto (lengte 3,46 m, draaicirkel slechts 9,60 m) uit productie, net als de speciale serie JCC+. Daarvoor komt de C1 Millenium in de plaats. De Citroën C1 is er al voor prijzen vanaf 13.740 euro. Hij voldoet aan de emissienorm Euro 6d en heeft een energielabel B.

 

Top