Ontvang de brochure en prijslijst van de Citroën van uw keuze per post of e-mail of bekijk ze direct online.

Sluiten

Wilt u graag de Citroën van uw keuze ervaren? Maak dan een vrijblijvende proefrit.

Sluiten

Citroën C3

Een nieuwe rijervaring

Met zijn strakke en pure lijnen behoort de Citroën C3 tot de meest compacte modellen in zijn segment. Toch biedt hij, dankzij het doordachte ontwerp, verrassend veel ruimte. Dit gevoel van vrijheid en ruimte wordt versterkt door het grote glasoppervlak.

citroen-C3

Sterke punten

 • De Zenith-voorruit, een zee van licht en een technologisch hoogstandje.
 • CO2-uitstoot vanaf 79 g/km.
 • Een enorme bagageruimte (300 liter).
 • Opvallend comfortabele vering en perfecte wegligging.

Een uitzonderlijk goed zicht

De Zenith-voorruit van de Citroën C3 zorgt voor een ongekende rijervaring. Door de uitzonderlijke lengte van de voorruit, 1350 mm, biedt dit technologische hoogstandje de inzittenden voorin een verticale zichthoek van 80°. Bovendien profiteren ze van een uitstekend zicht schuin naar voren.


Een uniek uitzicht

747x322_citroen-c3-panorama-unique

De welving van het glas en de slanke voorruitstijlen zorgen ervoor dat alle inzittenden optimaal van het landschap kunnen genieten: comfort in optima forma! Het rijden in de Citroën C3 wordt zo een unieke ervaring.

Bescherming tegen zonlicht

747x322_citroen-c3-protection-solaire

In de Citroën C3 lijkt het alsof u in een glazen koepel zit. De lichtval is absoluut fenomenaal. Om te voorkomen dat het weldadige licht u op wat voor manier dan ook kan hinderen, is het bovenste deel van de Zenith-voorruit extra getint. Bovendien is de compacte auto voorzien van een stevig zonnescherm met twee zonnekleppen.

Een licht interieur

747x322_citroen-c3-ambiance-lumineuse

Inzittenden genieten zowel in het donker als overdag van weldadig veel licht:

 • veel daglicht dankzij het grote glasoppervlak;
 • veel lichtpunten in het interieur met regelbare lichtsterkte.

De Citroën C3 kan ook worden uitgerust met een rij van drie witte led's op het middelste gedeelte van de console.

Een overtuigend exterieur

1500x646_citroen-c3-design-exterieur-affirme

Met zijn pure, strakke lijnen is de Citroën C3 een schoolvoorbeeld van vooruitstrevendheid. De dynamische neus, met de geïntegreerde double chevrons en de unieke led-dagrijverlichting dragen bij aan het elegante design en de karaktervolle persoonlijkheid.

Een doordacht ontwerp

747x322_citroen-c3-architecture-intellligente

De Citroën C3 vormt het bewijs dat groter niet altijd beter is. Ondanks de compacte buitenmaten (lengte 3,94 m, breedte 1,73 m en hoogte 1,52 m) behoren de binnenruimte en bagageruimte tot de grootste van het segment. Daarnaast is de Citroën C3 met zijn draaicirkel van 10,2 m perfect geschikt voor stadsverkeer.

Kwaliteit van het hoogste niveau

747x322_citroen-c3-qualite-au-meilleur-niveau

De Citroën C3 vormt de maatstaf in zijn segment op het gebied van kwaliteit.
Dit blijkt onder andere uit de gebruikte materialen, de strakke carrosserienaden, de chroomaccenten op de portierhandgrepen en de sierlijsten onder de zijruiten.

Een vernieuwend interieur

1500x646_citroen-c3-design-style-interieur-avant-gardiste

Net als het exterieur is ook het interieur van de Citroën C3 elegant en sportief vormgegeven. Zo is het thermisch gecoate dashboard voorzien van een sierpaneel in de kleur Tungstène of Noir Brilliant. De verchroomde en gelakte accenten en de subtiele, harmonieuze inrichting geeft de Citroën C3 een unieke en elegante uitstraling.

Bestuurdersplaats

747x322_citroen-c3-poste-de-conduite

Het interieur van de Citroën C3 is volledig gericht op rijplezier. Met de "zwevende" kap van het instrumentenpaneel, het fraai gevormde stuurwiel en het digitale display nodigt de bestuurdersplaats uit tot lange reizen.

De middenconsole is direct onder handbereik. De rijpositie is weergaloos. U wilt nog maar één ding: rijden!

Ruim interieur

747x322_citroen-c3-habitabilite

Ondanks de compacte buitenmaten is het interieur opvallend ruim: de Citroën C3 biedt meer dan voldoende ruimte voor vijf volwassenen. Om dit te bereiken werd veel van de creativiteit van de ontwerpers gevraagd:

 • een dashboardkastje dat weinig plaats inneemt en voor extra beenruimte zorgt;
 • "slanke" voorstoelen die de knieruimte achterin vergroten;
 • een verhoogde zitpositie waardoor onder de stoelen ruimte vrijkomt voor de voeten van de achterpassagiers.

Bagageruimte en opbergmogelijkheden

747x322_citroen-c3-coffre

De multifunctionele C3 heeft een bijzonder grote bagageruimte van 300 liter en een achterbank die in delen (2/3 - 1/3) kan worden neergeklapt. Als de rugleuningen zijn neergeklapt, ontstaat een bagageruimte met een lengte van 1,19 m.

Daarnaast heeft de C3 tal van praktische opbergmogelijkheden in het interieur (dashboardkastje, portiervakken, middenconsole, opbergruimte in het dashboardpaneel...). De auto kan ook worden uitgerust met een middenarmsteun vóór plus een lade onder de bestuurdersstoel.

Een voortreffelijk rijgedrag

De Citroën C3 profiteert optimaal van de knowhow van het merk, wat resulteert in een uitstekend veercomfort en een perfecte wegligging. Dit is vooral te danken aan:

 • de McPherson-voorvering,
 • de achtervering met torsieas,
 • een snelheidsafhankelijke elektrische stuurbekrachtiging.

Deze bewezen oplossingen zijn perfect afgestemd op de kenmerken van de auto. Het ESP kan op alle uitvoeringen van het gamma geleverd worden: een garantie voor een onberispelijk rijgedrag.

EEN MINIMALE ECOLOGISCHE FOOTPRINT

BlueHDi technologie

PureTech motoren

Roetfilter

Gewichtsbesparing

Energy Saver banden

De Citroën C3 is leverbaar met een dieselmotor die is voorzien van een Stop & Start-systeem, roetfilter en SCR technologie: de BlueHDi 100 S&S. Met een CO2-uitstoot vanaf 79 g/km behoort de Citroën C3 tot de zuinigste en milieuvriendelijkste auto's binnen zijn segment.

De PureTech 68, PureTech 82 en de PureTech 110 S&S van de Citroën C3 zijn benzinemotoren voorzien van de modernste technologieën. Deze staan garant voor goede prestaties en een laag brandstofverbruik. Vergeleken met de vorige motorengeneratie liggen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot (vanaf 97 g/km) van deze motoren ongeveer 25% lager, terwijl ze nog alerter reageren op het gaspedaal!

De dieselmotoren van deze milieuvriendelijke auto zijn voorzien van een roetfilter (FAP) dat de uitstoot van schadelijke stoffen sterk vermindert. Onverbrande deeltjes worden in het filter tegengehouden en vervolgens verbrand.De uitstoot van vervuilende deeltjes (die dankzij de BlueHDi motor al buitengewoon laag was) bereikt dankzij het roetfilter een nauwelijks meetbaar niveau.

De Citroën C3 is weliswaar gegroeid, maar niet zwaarder geworden. Dit is het resultaat van uitgebreide studies, waarbij de ontwerpers er alles aan hebben gedaan om de auto zo licht mogelijk te maken.Dankzij dit lage gewicht en de optimale stroomlijn gaat de Citroën C3 efficiënt met brandstof om en wordt de CO2-uitstoot dus zoveel mogelijk beperkt.

De Citroën C3 kan (afhankelijk van de motoruitvoering) worden voorzien van Michelin Energy Saver banden. Deze TBRR- (zeer lage rolweerstand) of UBRR-banden (ultralage rolweerstand) zorgen voor een merkbaar lager brandstofverbruik en dus voor minder CO2-uitstoot. Gemiddeld daalt de CO2-uitstoot met 4 g per kilometer.

VEILIGHEID ZONDER COMPROMISSEN

Versterkte carrosseriestructuur

747x322_citroen-c3-structure-renforcee

Bij een onverhoopte aanrijding worden de inzittenden van de C3 optimaal beschermd. De carrosseriestructuur is versterkt, zodat het passagierscompartiment een veiligheidskooi vormt. De andere delen van de auto vervormen bij een aanrijding op geprogrammeerde wijze.

Zes airbags

747x322_citroen-c3-airbags

De C3 biedt alle inzittenden optimale bescherming. Vanaf het tweede uitrustingsniveau zijn zes airbags standaard: twee frontairbags, twee zijairbags vóór en twee in de hemelbekleding geïntegreerde hoofdairbags. Ook is de Citroën C3 voorzien van een inschuifbare stuurkolom. Dit biedt meer veiligheid bij een frontale aanrijding.

Een krachtig remsysteem

747x322_citroen-c3-freinage-performant

Mede dankzij het krachtige remsysteem is de actieve veiligheid van de Citroën C3 van hoog niveau. Het remsysteem van de Citroën C3 is standaard voorzien van:

 • ABS,
 • EBD,
 • BAS,
 • automatische inschakelende alarmknipperlichten.

Veiligheid voor uw kinderen

747x322_citroen-c3-securite-enfants

Ook kinderen zijn optimaal beschermd in de Citroën C3. De buitenste zitplaatsen achterin zijn bij alle uitvoeringen voorzien van Isofix-bevestigingen. Zo kunt u de kinderzitjes veilig vastzetten.De Citroën C3 kan verder worden voorzien van kindersloten, waarmee de binnenportiergrepen en de ruitbediening achter worden geblokkeerd.

Verkozen tot Engine of the Year 2015!

De zuinige en krachtige PureTech 110 motor van de C3

 

 

Citroën Private Lease

Leasen voor particulieren

Zonder investeren zorgeloos genieten. Wilt u ook onbezorgd rijden in een nieuwe C3 voor een vast en voordelig maandbedrag? Kies dan voor Citroën Private Lease. Heldere afspraken, zonder aanbetaling en geen verrassingen achteraf. Het maandbedrag is o.a. inclusief reparatie en onderhoud, allrisk verzekering, wegenbelasting en pechhulp. U betaalt alleen nog uw brandstofkosten. Gewoon bij de Citroën-dealer.

Denk bij het kopen van een nieuwe auto ook eens aan leasen. Citroën Private Lease is speciaal ontwikkeld voor particulieren. U kunt het zien als een bijzondere vorm van huren. U wordt geen eigenaar van de auto, maar sluit een contract af tegen een vooraf bepaalde looptijd en een verwacht aantal kilometers per jaar. En doordat de auto eigendom blijft van Citroën, loopt u geen enkel risico op restwaardeverlies.

Met Citroën Private lease rijdt u al een Citroën C3 vanaf € 279 maand*:

Bereken uw maandbedrag

DIT MAANDBEDRAG IS INCLUSIEF... 
Citroën Erkend Reparateur
 • Reparatie en onderhoud door Citroën Erkend Reparateur
 • Allrisk verzekering
Citroën Business Assistance
 • 24-uurs, 7 dagen per week, pechhulp met Citroën Business Assistance, ook in het buitenland
Wegenbelasting - Afschrijving en rente - Afleveringskosten
 • Wegenbelasting
 • Afschrijving en rente
 • Afleveringskosten
Banden
 • Banden (winterbanden optioneel)

*Het genoemde Private Lease maandtarief is gebaseerd op een looptijd van 48 maanden en een verwacht kilometrage van 40.000 km. De getoonde vanafprijs is gebaseerd op de C3 VTi 68 Attraction. U kunt ook een contract afsluiten voor 36 maanden met een verwacht kilometrage van 30.000 km, uw Citroën-dealer maakt hiervoor graag een offerte. Bij Private Lease zijn landelijke aanbiedingen niet van toepassing. Een wijziging in wegenbelasting zullen we aan u doorbelasten.

DIRECT RIJDEN

Bekijk de Citroëns C3 die binnen 10 dagen leverbaar zijn.

In de Car Store staan alle Citroëns die op voorraad staan. Vul hieronder een plaats in, selecteer uw dealer en u ziet welke Citroëns C3 er direct beschikbaar zijn.
Ontvang de brochure en prijslijst van de Citroën van uw keuze per post of e-mail of bekijk ze direct online.

Sluiten

Ontvang een vrijblijvende offerte voor de Citroën van uw keuze.

Sluiten

Wilt u graag de Citroën van uw keuze ervaren? Maak dan een vrijblijvende proefrit.

Sluiten
Top