Doorgaan
Citroën oli [all-ë] Concept Car

Citroën oli [all-ë]

Een nieuwe richting voor de elektrische auto
Elektrisch auto's bouwen is prima. Maar voor ons is dat niet genoeg. We hebben geprobeerd de Citroën Oli [all-ë] zo licht mogelijk te maken, zodat hij zo min mogelijk energie verbruikt en een bereik van 400 kilometer biedt. De meeste onderdelen zijn gerecycled en recyclebaar en kunnen eenvoudig worden gerepareerd en vervangen, waardoor de auto langer meegaat. Zo simpel is het.

MINDER GEWICHT = MINDER ENERGIEVERBRUIK

Bij het ontwerpen van de Citroën Oli [all-ë] hebben we er alles aan gedaan om hem zo licht mogelijk te maken. 
Het dak en de motorkap zijn vervaardigd van lichtgewicht karton dat dankzij zijn honingraatstructuur sterker is dan staal.
De stoelen bestaan uit slechts drie onderdelen, vervaardigd van ultralichte materialen.
Het dashboard is zo basic en functioneel mogelijk gehouden.

WEG MET ALLES WAT OVERBODIG IS

De Citroën Oli [all-ë] rekent af met alles wat overbodig is zonder in te leveren op comfort.
De verticale voorruit en de gebolde zijruiten weerkaatsen het zonlicht om oplopen van de temperatuur aan boord tegen te gaan. Daardoor kon worden volstaan met een lichter aircosysteem. En dat verbruikt minder energie.
Een eigen telefoon en twee losse speakers die simpel in het dashboard kunnen worden geschoven: meer is er niet nodig voor een goed werkend infotainmentsysteem aan boord.

OP WEG NAAR EEN MOOIE TOEKOMST

De gerecyclede en recyclebare onderdelen van de Citroën Oli [all-ë] kunnen eenvoudig worden gerepareerd en vervangen, waardoor de auto langer meegaat.

De toepassing van identieke en onderling verwisselbare carrosseriedelen bespaart kosten en grondstoffen: de voorportieren, voorste zijruiten en wielkastranden zijn links en rechts hetzelfde en passen dus aan beide zijden van de auto. Ook de voor- en achterbumper zijn uitwisselbaar.

Met de Citroën Oli [all-ë] willen we inspiratie bieden voor de bouw van betaalbare, duurzame en leuke gezinsauto's voor de toekomst.

Als meer dan gewoon een auto biedt de Citroën Oli [all-ë] een concept voor een veelzijdige mobiliteitsoplossing die het dagelijks leven leuker en makkelijker maakt. Ook als hij stil staat.

BETAALBAAR, BETER LEVEN, DURF

Een gedurfde stap voor de toekomst van Citroën

Citroën streeft van oudsher naar het bieden van individuele mobiliteitsoplossingen die voor iedereen bereikbaar zijn. Met de Citroën Oli [all-ë] heeft dit vorm gekregen in een verrassende conceptauto die vol zit met slimme ideeën om de autowereld op te schudden. Hiermee willen we een optimistisch en functioneel alternatief voor elektrische mobiliteit bieden om het dagelijks leven van onze klanten in de nabije toekomst leuker en makkelijker te maken.

De Ami doet dingen anders.

Met de uiterst innovatieve Ami wil Citroën elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk maken. Het AMI-project stimuleerde de creatievelingen binnen het merk om de CV21 te ontwikkelen als tegenwicht voor de huidige trend in de auto-industrie om steeds zwaardere, complexere en duurdere elektrische auto's te bouwen.