Verwijzing in seconden

DESIGN

EEN SCALA AAN KLEUREN

De Citroën C4 Cactus is leverbaar in een groot aantal kleurencombinaties voor de carrosserie en de Airbumps®. De Airbumps® zijn er in 4 kleuren (Dune, Chocolate, Black en Grey) terwijl u voor de carrosserie uit 11 kleuren kunt kiezen.

KIES VOOR EEN GEDURFD "TON-SUR-TON"! !

CACTUS-ONE_TONE_DESKTOP

Deze speciale uitvoering van de C4 Cactus beschikt over voorzieningen die de auto nog meer karakter geven en die het comfort verder verbeteren. De uitrusting van de Shine-uitvoering, waarop deze speciale uitvoering is gebaseerd, is onder andere uitgebreid met:

 • "OneTone"-sticker met zwarte achtergrond op de achterstijlen,
 • Lichtmetalen 17 inch-velgen Cross, (met de kleur Gris Platinum)
 • Lichtmetalen 17 inch-velgen Cross Black, (met de kleur Noir Obsidien)
 • Airbump® Grey (met de kleur Gris Platinum)
 • Airbump® Black (met de kleur Noir Obsidien)

Details van het exterieurdesign

LICHTSIGNATUUR

C4 Cactus - Signature lumineuse

De Citroën C4 Cactus is met zijn optimistisch design en vloeiende lijnen een crossover van de nieuwe generatie. De voorzijde kenmerkt zich door de hightech koplampen en de hoog geplaatste led-dagrijverlichting. Deze lichtsignatuur verdeeld over twee niveaus is kenmerkend voor de huidige modellen van Citroën.

DAKRELINGEN

747x322-Barres-toit.jpg

De gedurfde persoonlijkheid van de Citroën C4 Cactus komt tot uiting in designelementen zoals de Airbumps® en de dakrelingen, die altijd stijl en gebruiksgemak combineren.

AFMETINGEN VAN DE CITROËN C4 CACTUS

mesures_CACTUS_1500x344.jpg

Met een lengte van 4,16 m en een wielbasis van 2,60 m (vergelijkbaar met die van de Citroën C4) is de Citroën C4 Cactus een compacte crossover met een reusachtige binnenruimte en een onovertroffen rijcomfort dankzij:

 • een comfortabel en ruim interieur,
 • een grote bagageruimte met een inhoud van 358 liter,
 • een in twee delen (2/3 - 1/3) neerklapbare achterbank*,
 • een hoogte van slechts 1,48 m, gunstig voor de aerodynamica, met een korte overbouw voor en achter dankzij de op de hoeken geplaatste wielen.

* Niet leverbaar op de Live, standaard op de andere uitvoeringen.

COMFORT

1500x646_Bien_Etre_C4_Cactus.jpg

Alles aanwezig voor een optimaal comfort. Royale voorstoelen als een sofa, handige opbergruimtes voor alle inzittenden, een licht en gezellig interieur. In de C4 Cactus genieten alle inzittenden van de reis.

597x400_effet_sofa-v2.jpg

SOFA STYLE

De voorstoelen van de Citroën C4 Cactus zijn ontworpen als een sofa, voor een gezellige en ontspannen sfeer. Met als enige doel: uw comfort.

Deze royale stoelen zijn, afhankelijk van de uitvoering, bekleed met stof of stof / nerfleder. De voorstoelen van de Citroën C4 Cactus zijn ontworpen als een sofa, voor een gezellige en ontspannen sfeer. Met als enige doel: uw comfort.

Dus relax, rij en geniet!

REVIEWS CITROËN ADVANCED COMFORT

ANWB

anwb-logo_review

“Wat vormgeving betreft, is Citroën terug van weggeweest. Er wordt echter minstens zo hard gewerkt aan een comeback op comfortgebied.”

AutoWeek

autoweek-logo.jpg

“Citroën-liefhebbers kijken al reikhalzend uit naar het nieuwe dempersysteem, de Progressive Hydraulic Cushions, die het klassieke gevoel van comfort moeten terugbrengen.”

Citroën Forum

review_citroen_logo

“Vele bezoekers van CitroMobile zal het niet ontgaan zijn: de Citroën C4 Cactus Advanced Comfort was dé aandachtstrekker op de stand van Citroën.”

TOP BOX: EEN DASHBOARDKASTJE ALS EEN HUTKOFFER

 

Een ruim dashboardkastje dat als een hutkoffer aan de bovenzijde te openen is. Dat is de Top Box! Dankzij de grote inhoud (8,2 liter) hebt u al uw spulletjes direct onder handbereik.

Toit pano-v3.jpg

PANORAMADAK:
VOLOP LICHT

Dankzij het glazen panoramadak van de Citroën C4 Cactus kunt u zonder uit te stappen zien of het goed weer is!

Het uitzonderlijk grote, warmtewerende panoramadak laat altijd een gefilterde en aangename hoeveelheid licht toe in het interieur. En zorgt ervoor dat de temperatuur in het interieur niet te hoog oploopt.

De hoeveelheid licht in het interieur van de C4 Cactus maakt het verblijf in de auto voor alle inzittenden nog prettiger.

DE WERELD VAN REISTASSEN EN KOFFERS

202126.jpg

De sfeer in het interieur?  Elegant en ontspannen. Met subtiele verwijzingen naar de wereld van reistassen en koffers roept de Citroën C4 Cactus beelden op van verre reizen. 

INTERIEURTHEMA'S

747x322-citroen-c4-cactus-confort-suspension.202128.jpg

U kunt kiezen uit drie interieurthema's: Ambiance Stone Grey, Pack Purple Inside en Pack Habana Inside. Deze thema's worden gekenmerkt door bijpassende kleuren die het interieur een harmonieuze uitstraling geven.

NUTTIGE TECHNOLOGIE

Tableau de bord C4 cactus inside

De Citroën C4 Cactus zit boordevol technologie die extra comfort en veiligheid biedt. Technologie die dagelijks van pas komt, zoals rijhulpsystemen. 

597x457_tablette_tactile_2.jpg

ALLE FUNCTIES
MET ÉÉN DRUK
OP HET TOUCHSCREEN TOEGANKELIJK

100% digitaal en 100% intuïtief. Alle functies van de Citroën C4 Cactus kunnen via één scherm worden bediend.

De auto is standaard uitgerust met een 7 inch touchscreen dat via de 7 aanraaktoetsen met één druk toegang biedt tot alle functies:

het multimediasysteem, de navigatie (kaartweergave in perspectief, routebepaling op basis van de actuele verkeerssituatie (TMC), de automatische airconditioning en de telefoonfuncties (handsfree bellen via Bluetooth, toegang tot het telefoonboek, weergave van foto's van contacten).

NIEUWE AUTOMATISCHE TRANSMISSIE EAT6

Bijzonder soepel en schokvrij! De EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6) is een automatische transmissie van de nieuwe generatie met 6 versnellingen. Hij biedt nog meer rijplezier.


De EAT6 is niet alleen zuinig, hij staat ook garant voor een ongeëvenaard comfort. Dankzij het unieke, aan de automatische transmissie aangepaste Stop and Start-systeem voelt u, als de auto stilstaat, nauwelijks trillingen en profiteert u van een laag geluidsniveau. En de motor wordt razendsnel opnieuw gestart als u weg wilt rijden. Autorijden wordt kinderspel!
1500x646_C4_Cactus_EAT6

TECHNOLOGIE VOOR MEER GEBRUIKSGEMAK

300x395_DNR_Easy_Push_C4_Cactus.jpg

EASY PUSH

Bij uitvoeringen met de elektronisch gestuurde versnellingsbak ETG is de conventionele selectiehendel vervangen door de Easy Push. Dit eenvoudige systeem bestaat uit drie knoppen: D om vooruit te rijden, N voor de neutraalstand en R om achteruit te rijden

2017_magic_washC4 Cactus

AIRBAG IN ROOF

De Airbag in Roof, een wereldprimeur en een innovatie van Citroën, is een in het dak geplaatste passagiersairbag die dezelfde bescherming biedt als een traditionele airbag. Hierdoor is er ruimte voor een royaal dashboardkastje: de Top Box.

300x395_Magic_Wash_C4_Cactus.jpg

MAGIC WASH

Bij de Magic Wash zijn de ruitensproeiers op de uiteinden van de ruitenwisserbladen aangebracht. Zo blijft het zicht tijdens het sproeien goed, blijft de motorkap schoon en neemt het verbruik van ruitensproeiervloeistof met meer dan de helft af.

597x544_gripcontrol_2.jpg

DE 5 STANDEN
VAN DE GRIP CONTROL

 • STANDAARD: Voor zonovergoten kustwegen, bochtige bergwegen, snelwegen of trendy winkelstraten in binnensteden. Deze stand is bestemd voor normale wegomstandigheden waarbij nauwelijks gripverlies optreedt.

 • ZAND: Om nog dichter bij de mooiste surfspots te komen. In deze stand kunnen beide voorwielen tegelijkertijd gecontroleerd spinnen.

 • OFFROAD: Om zorgeloos te rijden op een gladde ondergrond (modder, nat gras, onverharde wegen). Deze stand, die als een differentieel met beperkte slip werkt, zorgt ervoor dat de auto ook onder deze moeilijke omstandigheden weg kan rijden.

 • SNEEUW: Om de mooiste wintersportgebieden te bereiken. In deze stand wordt het spinnen van elk voorwiel afzonderlijk aan de omstandigheden aangepast, zodat u zorgeloos en veilig kunt rijden op besneeuwde wegen.

 • ESP OFF: In deze stand is het ESP uitgeschakeld (tot een snelheid van 50 km/uur).
 • RIJHULPSYSTEMEN: BEKIJK DE VIDEO'S MET UITLEG OVER HUN WERKING

  PARK ASSIST

  ACHTERUITKIJKCAMERA

  HILL START ASSIST

  STATISCHE BOCHTVERLICHTING

   

   

  Alle functies van de Citroën C4 Cactus kunnen via één scherm worden bediend. De auto is standaard uitgerust met een 7 inch touchscreen dat via de 7 aanraaktoetsen met één druk toegang biedt tot alle functies. Met dit eenvoudige, intuïtieve en volledig digitale touchscreen kunt u het volgende bedienen: 

   

  Dankzij de achteruitrijcamera, waarvan de beelden worden weergegeven op het 7 inch touchscreen, kunt u zorgeloos inparkeren. Bekijk de video met uitleg over de werking.

  1500x646_Camera_de_recul_C4Cactus

  Op hellingen van meer dan 3% houdt de Hill Start Assist de auto gedurende 2 seconden op zijn plaats, zodat u rustig weg kunt rijden.

  demarrage-en-pente_C4_Cactus

  De statische bochtverlichting zorgt voor een extra lichtbundel aan de binnenzijde van de bocht en verbetert zo het zicht en de veiligheid.

  MOTOREN

  DIESEL BLUEHDI

  PURETECH

  .

  .

   

  De BlueHDi 100-motor vormt een nieuwe stap op weg naar een nog schonere (bijzonder lage CO2-uitstoot vanaf 82 g/km) en zuinigere (vanaf 3,1 l/100 km (BlueHDi 100 S&S BVM 82g Business)) dieselmotor.

   

  Omdat Citroën zijn klanten duidelijkheid wil geven, heeft het merk het brandstofverbruik van veel modellen onder praktijkomstandigheden laten testen. Tijdens deze tests wordt zowel binnen de bebouwde kom, op buitenwegen als op snelwegen gereden.

   

  De gemeten auto's rijden op de openbare weg in de gebruikelijke verkeerssituaties. Er bevinden zich passagiers en bagage aan boord.

   

  Ook wordt de airconditioning of de verwarming gebruikt. Het gekozen traject kent een reliëf dat representatief is voor normale gebruiksomstandigheden.

   

  Hier vindt u de resultaten van deze tests.

  .

  .

  U kunt ook kiezen voor de 3-cilinderbenzinemotor PureTech 82 met een cilinderinhoud van 1,2 l en de turbobenzinemotor PureTech 110 (Engine of the Year 2015) met directe injectie en dubbele variabele kleptiming (VVT).


  Omdat Citroën zijn klanten duidelijkheid wil geven, heeft het merk het brandstofverbruik van veel modellen onder praktijkomstandigheden laten testen. Tijdens deze tests wordt zowel binnen de bebouwde kom, op buitenwegen als op snelwegen gereden.

  De gemeten auto's rijden op de openbare weg in de gebruikelijke verkeerssituaties. Er bevinden zich passagiers en bagage aan boord. Ook wordt de airconditioning of de verwarming gebruikt. Het gekozen traject kent een reliëf dat representatief is voor normale gebruiksomstandigheden.

   

  Hier vindt u de resultaten van deze tests.

   

   

  Het gemiddelde verbruik(1) van een Citroën C4 Cactus

  Om haar klanten beter te informeren stelt de PSA Groep voor om toegang te hebben tot een onafhankelijke en gecertificeerde meting van het verbruik in praktijkomstandigheden. Meer weten

  • Bereken uw verbruik
  (1) Gemiddeld geschat werkelijk verbruik op basis van het gebruik van het voertuig in de praktijk, afkomstig van de gegevens verkregen in het meetprotocol of berekend uit deze gegevens. Deze schatting wordt ter indicatie gegeven en kan variëren naargelang de feitelijke gebruiksomstandigheden. De schatting moet onderscheiden worden van de meer algemene/theoretische verbruiksweergave gemeten aan de hand van de EU-typegoedkeuring (de enige officiële waarden), en hangt af van de hypotheses en voorwaarden van het meetprotocol. De schatting van het werkelijk verbruik heeft dus geen algemene waarde. Het meetprotocol is beschikbaar op de website van de PSA Groep, www.groupe-psa.com

  Miniatuurversie Citroën C4 Cactus

  De Citroën C4 Cactus is ook verkrijgbaar als modelauto, op een 1:43-schaal.

  Deze modelauto geeft de 1:1-versie heel natuurgetrouw weer en is fraai afgewerkt met voor verzamelaars interessante details zoals de Airbumps aan de zijkant, die het design van de Citroën C4 Cactus zo innovatief en gedurfd maken.


  Prijs: € 36,-

  miniaturec4cactus.258307
  Top