[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:NL] [cle1: SECONDES Lang:NL]
Sluiten
Sluiten
Sluiten
1
2
3
4
5

.

ONTDEK DE C4 PICASSO

 

 

Bij de ontwikkeling van de C4 Picasso heeft Citroën al zijn knowhow en creativiteit ingezet, met als resultaat een moderne en innovatieve MPV die nu nog verder is geoptimaliseerd. Intelligente rijhulpsystemen, de rijsensaties, de filosofie achter het comfort (het Citroën Advanced Comfort®-programma) en de efficiency: ontdek in vijf video's alle noviteiten!

DESIGN

1500x500_C4_Picasso_Design.jpg

Ruimte voor het hele gezin combineren met rijplezier: Daarin slaagt de C4 Picasso met glans! De vernieuwde en gemoderniseerde C4 Picasso (5 zitplaatsen) bouwt voort op het unieke en onmiskenbare design van zijn voorganger. Het geslaagde uiterlijk van de oorspronkelijke versie van deze MPV is verder verfraaid dankzij de nieuwe chevrons op de achterklep, de nieuwe dynamische en krachtige voorzijde en twee nieuwe kleuren: Gris Acier en Lazuli Blue.

VOORZIJDE

747x322_C4_Picasso_face_Avant.jpg

De C4 Picasso heeft een nieuwe voorzijde die niet alleen dynamisch is maar ook klasse uitstraalt. Hij behoudt zijn voor hedendaagse Citroën-modellen kenmerkende drielaags lichtsignatuur. De grille bestaat uit twee delen met daar tussenin de bumper in carrosseriekleur. De zeer scherp getekende koplampen zijn voorzien van een nieuwe omlijsting waarmee ze naar de buitenzijde worden doorgetrokken.

TWEEKLEURIGE COMBINATIE MET ZWART

747x322_C4_Picasso_bi-ton2.jpg

Het in een andere kleur uitgevoerde dak accentueert het karakter en de dynamiek van de C4 Picasso. Deze optie, die met alle carrosseriekleuren kan worden gecombineerd, biedt een nieuwe personalisatiemogelijkheid om het uiterlijk van de MPV te verfraaien. De buitenspiegelkappen zijn daarbij glanzend zwart uitgevoerd.

Afmetingen van de Citroën C4 Picasso

Afmetingen van de Nieuwe Citroën C4 Picasso

Met zijn compacte buitenmaten biedt de Citroën C4 Picasso met 5 zitplaatsen een toonaangevende binnenruimte en flexibiliteit.

 • Lengte: 4,44 m
 • Breedte: 1,83 m (inclusief spiegels)
 • Hoogte: 1,61 m
 • Wielbasis: 2,78 m

ACHTERLICHTEN MET 3D-EFFECT

747x322_C4_Picasso_feux-3D.jpg

.

Achterlichten die nog meer de aandacht trekken! De C4 Picasso is standaard uitgerust met nieuwe achterlichten met 3D-effect. Dit nieuwe, moderne en hightech ontwerp geeft een eindeloos diepte-effect aan de verlichting.

17 INCH-VELGEN

Tranche-3_2.jpg

.

De nieuwe gepolijste zwarte 17 inch-velgen met vijf spaken vormen een perfecte combinatie met de nieuwe carrosseriekleur Lazuli Blue van de Citroën C4 Picasso. De gepolijste delen van de bestaande velgen zijn nu ook in het zwart uitgevoerd.

CHEVRONS ACHTER

747x322_chevrons.jpg

.

De nieuwe glanzend zwarte chevrons met een verchroomde rand borduren voort op de nieuwe positionering van het merk (sinds de Citroën C4 Cactus) en versterken de moderne uitstraling van de MPV.

1 MPV, 4 THEMA'S

STANDAARDTHEMA

AMBIANCE WILD BLUE

AMBIANCE DUNE BEIGE

AMBIANCE HYPE GREY

.

Deze functionele ambiance legt de nadruk op de praktische aspecten en de kwaliteit van de in het interieur van de C4 Picasso gebruikte materialen, zoals de stoffen bekleding Milazzo Grey die perfect harmonieert met het dashboard. 

.

Kleuren, moderniteit, binnenruimte: het thema Wild Blue heeft een sportieve sfeer dankzij de bekleding Levanzo Blue, het dashboard in de kleur Délice Nacré met chroomaccenten en de blauwe lasergravering op de portiergrepen.

Bij dit thema beschikken de voorstoelen over een massagefunctie en zijn de ventilatieroosters van het dashboard en de dorpellijsten vóór verchroomd uitgevoerd.

.

Staat voor u comfort voorop?  Het thema Dune Beige legt de nadruk op licht en welzijn. Dit interieurthema biedt volop comfort dankzij de onderbeensteun, de voorstoelen met massagefunctie, de luxe matten en de parfumeur. Dit thema wordt gecombineerd met de stoffen bekleding Yatago Grey.

.

Het bijzonder stijlvolle thema Hype Grey combineert het raffinement van de stoffen bekleding Finn Black of lederen bekleding Grey met de functies van het Pack Lounge, zodat u beschikt over alle exclusieve comfortvoorzieningen voor uw C4 Picasso.

COMFORT

1500x500_C4_Picasso_Bien-etre-v2.jpg

In het interieur van de C4 Picasso merkt u direct waaraan Citroën zijn comfortabele imago te danken heeft. Een uitnodiging om op reis te gaan, met familie of vrienden, dankzij het unieke rijplezier waaraan niet alleen het onberispelijke rijgedrag maar ook de rijke uitrusting ten grondslag ligt.

" PACK LOUNGE: HET COMFORT VAN EEN LOFT "

747x322_sièges-confort.jpg

In de Citroën C4 Picasso reizen alle inzittenden eersteklas. Met het Pack Lounge stapt u in een wereld waarin alles draait om uw comfort. Dit warme loft-effect komt in het bijzonder tot uiting in:

 • de voorstoelen met massagefunctie
 • een Relax-stoel waarop de voorpassagier zijn benen kan uitstrekken
 • extra steun gevende, comfortabele Relax-hoofdsteunen op de stoelen van de eerste en tweede zitrij

MATERIALEN MET EEN WARME AMBIANCE

747x322_matières.jpg

In het interieur wordt u verwelkomd door zachte materialen die voor een warme ambiance zorgen. De Citroën C4 Picasso heeft een zacht bekleed dashboard en ook de met speciaal materiaal beklede portierpanelen voelen zacht en prettig aan. Daarnaast is de auto leverbaar met een ruime keuze aan hoogwaardige stoffen en lederen bekledingen.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

De Citroën C4 Picasso past naadloos in het Citroën Advanced Comfort®-programma. Licht, een flexibel interieur, het cocon-effect dankzij het Pack Lounge, connectiviteit en een uniek veercomfort: de beide versies van deze MPV doen er alles aan om zowel korte als lange ritten ongekend comfortabel en ontspannen te maken. Stap in en ervaar het CITROËN ADVANCED COMFORT®-effect!
Tranche-5.jpg
Habitabilité-Nouveau-C4_Picasso.jpg

MAXIMALE BINNENRUIMTE

Hebt u veel ruimte nodig? De Citroën C4 Picasso kan aan al uw wensen voor wat betreft de indeling en vervoersmogelijkheden van het interieur voldoen.

Door de stoelen van de tweede zitrij neer te klappen ontstaat een volledig vlakke laadvloer. En wanneer u de voorpassagiersstoel in de tafelstand zet, kunt u lange voorwerpen (met een lengte van meer dan 2,5 m) vervoeren. En bij gezinsuitbreiding kunt u de onder de laadvloer opgeborgen stoelen opklappen.

INHOUD BAGAGERUIMTE

Het andere sterke punt van de C4 Picasso is de bagageruimte. De achterklep die de volledige achterzijde van de auto bedekt, geeft het design een krachtige en stoere uitstraling. Hij biedt royaal toegang tot een grote bagageruimte van 537 liter, die tot 630 liter kan worden uitgebreid als de stoelen van de tweede zitrij naar voren zijn geschoven.

De achterklep van de Citroën C4 Picasso is niet alleen elektrisch bedienbaar, maar biedt ook een noviteit met de handsfree-functie. Deze functie zorgt ervoor dat u de achterklep gemakkelijk met uw handen vol kunt openen dankzij een sensor aan de onderzijde van de achterbumper. Een voetbeweging is voldoende om de achterklep te openen of sluiten.
c4_picasso_bagageruimte.jpg
C4-&-Grand-C4-Pic_.gif

Maak kennis met de Grand C4 Picasso met 7 zitplaatsen

Hebt u niet enorm veel ruimte nodig in uw MPV? Dan is de C4 Picasso met 5 zitplaatsen voor u gemaakt! Met zijn 5 zitplaatsen en 537 l grote bagageruimte kunt u in deze compactere uitvoering uw hele gezin comfortabel vervoeren.

INTELLIGENTE TECHNOLOGIE

Navigation-connectée-Nouveau-C4-Picasso.jpg

De CITROËN C4 Picasso is voorzien van een nieuw 7 inch touchscreen. Het scherm is capacitief (net als bij de modernste smartphones) en voorzien van een verbeterde interface. Bij deze nieuwe uitvoering van onze MPV kan het 12 inch scherm onafhankelijk van het touchscreen worden aangestuurd. Bovendien beschikt het over een volledig nieuwe navigatie-interface: Connect Nav.

Citroën Connect Nav met Connected Services

Dit model is uit te rusten met het geavanceerde Citroën Connect Nav-systeem, voorzien van een 7 inch touchscreen, spraakherkenning, 3D kaartweergave en de nuttige Connected Services als:

 • Realtime verkeersinformatie
 • Tankstations
 • Parkeren
 • Weer
 • Lokaal zoeken

Daarnaast kunt u het Connect Nav-systeem optioneel laten uitrusten met de service Gevarenzones voor € 99 per jaar of € 199 voor drie jaar.

 

Klik hier voor meer informatie over het Citroën Connect-programma.

RIJHULPSYSTEMEN

ADAPTIEVE CRUISE CONTROL MET STOP-FUNCTIE

747x322_C4_Picasso_régulateur-vitesse-adaptatif.jpg

Dit systeem detecteert met een radarsensor uw voorligger en zorgt door automatisch afremmen en gas terugnemen voor een van tevoren door de bestuurder ingestelde veilige afstand, waarbij de auto desnoods ook tot stilstand kan worden gebracht. De cruise control werkt bij een snelheid van 30 km/h tot 180 km/h. 

DRIVER ATTENTION ALERT

747x322_C4_Picasso_alerte-attention-conducteur.jpg

Dit systeem waarschuwt de bestuurder in twee stappen: bij de eerste keer dat slingeren wordt gedetecteerd met een melding "Let op!" in combinatie met een geluidssignaal. Bij de vierde keer slingeren wordt het geluidssignaal sterker en verschijnt de melding "Neem een pauze!". Het systeem grijpt niet in op de koers van de auto; u behoudt dus de controle over de auto. 

LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Tranche-9_3.jpg

Het Lane Departure Warning System is een hulpsysteem voor situaties waarbij de bestuurder indommelt of gewoon even niet oplet. Met behulp van een camera die de wegmarkeringen herkent, corrigeert dit systeem de koers van de auto door u te waarschuwen wanneer de auto de rijstrook dreigt te verlaten zonder dat de richtingaanwijzer is ingeschakeld. 

ACTIEF DODEHOEK-DETECTIESYSTEEM

747x322_SAM.jpg

Dit systeem laat een pictogram branden in het buitenspiegelglas als er zich een voertuig in de dode hoek bevindt. Als het systeem is ingeschakeld, werkt het automatisch vanaf een snelheid van 12 km/h. Als u bij een uitvoering met het Lane Departure Warning System toch een stuurbeweging naar de desbetreffende zijde maakt terwijl de richtingaanwijzer is ingeschakeld, dan wordt er, om een aanrijding te voorkomen, een rukje aan het stuurwiel gegeven om u ervan te weerhouden de manoeuvre voort te zetten. 

ACTIVE SAFETY BRAKE

Tranche-9_5.jpg

Dit noodremsysteem helpt aanrijdingen te voorkomen. Met een aan de bovenzijde van de voorruit geplaatste camera detecteert het systeem een voertuig dat in dezelfde richting rijdt of een stilstaand voertuig voor de auto. Vanaf 5 km/h tot de topsnelheid stuurt de sensor het automatische remsysteem aan wanneer er een kans op een aanrijding wordt gedetecteerd (behalve als u het systeem handmatig hebt uitgeschakeld). 

SNELHEIDSLIMIETHERKENNING

Tranche-9_4.jpg

Het systeem herkent de borden met de snelheidslimiet en geeft de informatie aan u door door de ter plaatse geldende snelheidslimiet op het instrumentenpaneel weer te geven. Deze snelheid kan worden gebruikt als ingestelde snelheid van de cruise control/snelheidsbegrenzer. Het systeem werkt bij elke snelheid.

WAARSCHUWING DREIGENDE AANRIJDING

Tranche-9_2.jpg

Dit systeem waarschuwt u voor een dreigende aanrijding met uw voorligger. Het systeem werkt vanaf 30 km/h door middel van een radar aan de voorzijde van de auto, die uitsluitend in dezelfde richting rijdende voertuigen en geen vaste objecten detecteert. De waarschuwing dreigende aanrijding kan via het touchscreen worden in- en uitgeschakeld.

DIESEL BlueHDi - BEST IN CLASS!

BlueHDi-Nouveau-C4-Picasso).jpg

Met de BlueHDi-dieselmotoren scoort de C4 Picasso bijzonder goed op het gebied van brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De C4 Picasso is op dit gebied dan ook "Best in Class" (de beste in zijn segment) met een CO2-uitstoot vanaf 94 g/km (brandstofverbruik: 3,6 l/100 km) (BlueHDi 120 S&S BVM6 94g). 

PureTech-BENZINEMOTOREN

747x322_C4_Picasso_PureTech-v2.jpg

Voor 2016 is het gamma uitgebreid met een nieuwe motor, de PureTech 130 S&S EAT6. De Citroën C4 Picasso combineert de uitstekende PureTech 130 S&S-benzinemotor met de efficiency van de automatische transmissie EAT6 voor een ongekend ontspannen rijgedrag. 

Het gemiddelde verbruik(1) van een C4 Picasso

Om haar klanten beter te informeren stelt de PSA Groep voor om toegang te hebben tot een onafhankelijke en gecertificeerde meting van het verbruik in praktijkomstandigheden. Meer weten

 • Bereken uw verbruik
(1) Gemiddeld geschat werkelijk verbruik op basis van het gebruik van het voertuig in de praktijk, afkomstig van de gegevens verkregen in het meetprotocol of berekend uit deze gegevens. Deze schatting wordt ter indicatie gegeven en kan variëren naargelang de feitelijke gebruiksomstandigheden. De schatting moet onderscheiden worden van de meer algemene/theoretische verbruiksweergave gemeten aan de hand van de EU-typegoedkeuring (de enige officiële waarden), en hangt af van de hypotheses en voorwaarden van het meetprotocol. De schatting van het werkelijk verbruik heeft dus geen algemene waarde. Het meetprotocol is beschikbaar op de website van de PSA Groep, www.groupe-psa.com

REVIEWS VAN DE C4 PICASSO

autovisie-logo.jpg

‘C4 Picasso wint Autovisie-test van Renault Scénic. Dankzij de facelift is de C4 Picasso merkbaar verbeterd op de punten die er toe doen in deze klasse; ruimer, praktischer en vooral comfortabeler’

filler_white

.

Miniatuurversies Citroën C4 Picasso

Een modelauto van de Citroën C4 Picasso mag in uw collectie niet ontbreken. Als één van de meest legendarische modellen uit ons huidige gamma verdient ook de Citroën C4 Picasso het om te worden vereeuwigd op een 1:43- en 3 inch-schaal.

Prijs 3 inch: € 4,50
Prijs 1:43: € 36,-

Top