[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:NL] [cle1: SECONDES Lang:NL]

Citroën onthult de Nieuwe C4 Cactus, de nieuwe compacte hatchback van het merk. De vernieuwde C4 Cactus is met zijn moderne technologieën en motoren een sterke aanbieding in zijn segment en onderscheidt zich bovendien door zijn unieke karakter en comfort.


Uitgerust met een veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC) en Advanced Comfort Seats, is de Nieuwe C4 Cactus een uiterst comfortabele hatchback die de markt vanaf het eerste kwartaal van 2018 flink zal opschudden.

BEKIJK DE EERSTE BEELDEN VAN DE NIEUWE CITROËN C4 CACTUS

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

EXTERIEURDESIGN

Een uniek karakter en een gedurfd design

De originele Nieuwe Citroën C4 Cactus laat een frisse wind waaien door het segment van compacte hatchbacks. Hij is direct herkenbaar aan zijn pure vorm met typische Citroën-stijlkenmerken die de vloeiende lijnen accentueren: de Airbumps® aan de onderzijde van de portieren, de doorlopende lijn van de zijruiten, het zwevende dak, de voorzijde met een over twee niveaus verdeelde lichtsignatuur en de brede led 3D-achterlichten.

De Nieuwe C4 Cactus biedt keuze uit 31 kleurcombinaties voor het exterieur, met 9 carrosseriekleuren en 4 Color Packs* met geraffineerde kleuraccenten.


*Afhankelijk van de uitvoering

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

De nieuwe voorzijde oogt breder door de in de flanken doorlopende nieuwe led-dagrijverlichting, smallere koplampen die worden geaccentueerd door glanzend zwarte sierlijsten en een in carrosseriekleur uitgevoerde bumper die is voorzien van luchtinlaten aan de flanken die de dynamiek versterken.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

Aan de achterzijde wordt het hatchback-karakter benadrukt door de gladde en puur vormgegeven achterklep en de nieuwe geraffineerde LED 3D-achterlichten die de auto breder doen ogen en een moderner karakter geven.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

COMFORT IN ALLE OPZICHTEN

De Nieuwe Citroën C4 Cactus markeert een belangrijk nieuw hoofdstuk in het Citroën Advanced Comfort®-programma. Het is de eerste auto in Europa die is voorzien van een veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC) en de eerste auto ter wereld met Advanced Comfort Seats. Het resultaat is een onovertroffen rijcomfort, typisch Citroën.
Nouvelle Berline C4 Cactus Sièges Ambiance Métropolitan Grey

ADVANCED COMFORT SEATS

Nouvelle Berline C4 Cactus Sièges Ambiance Urban Red

De stoelen zijn op innovatieve wijze vervaardigd met een structuur die bestaat uit schuimmateriaal met een hoge dichtheid in de kern en een extra toplaag getextureerd schuimmateriaal aan het oppervlak, waardoor ze een zacht comfort en een optimale steun bieden.

747x322_New_C4_Cactus_Femme_Confort

Deze royale en zichtbaar comfortabele stoelen staan garant voor een ongeëvenaard zitcomfort, zowel bij korte als lange ritten.

 

Veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC)

Trouw aan het DNA van het merk, blijft Citroën innoveren op het gebied van comfort. Het veersysteem met Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC) is uniek in de wereld en strijkt zowel kleine als grotere oneffenheden in het wegdek moeiteloos glad. U krijgt het te zweven over de weg, terwijl de wegligging en de stabiliteit van de carrosserie onder alle omstandigheden perfect onder controle blijven.


Het werkingsprincipe is eenvoudig. Een conventioneel veersysteem bestaat uit een schokdemper, een veer en een mechanische aanslag. Als het veersysteem bij grote oneffenheden maximaal in- of uitveert, veroorzaakt de mechanische aanslag een verminderd comfort. Het door Citroën ontwikkelde veersysteem beschikt over twee additionele hydraulische aanslagen, één voor de ingaande slag en één voor de uitgaande slag van de vering. Bij grote oneffenheden dempen de hydraulische aanslagen op progressieve wijze de bewegingen zonder harde schokken aan het einde van de veerweg en zonder nadeinen. Kleine oneffenheden worden volledig gladgestreken, wat zorgt voor een "vliegend tapijt"-effect. Het resultaat: een onovertroffen comfort.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue
Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue
Nouvelle Berline C4 Cactus Couple au volant

TECHNOLOGIEËN

VOOR ZORGELOOS AUTORIJDEN

De Nieuwe Citroën C4 Cactus staat met 12 rijhulpsystemen garant voor zorgeloos en veilig autorijden. U wordt bijvoorbeeld gewaarschuwd als u indommelt of eenvoudigweg even niet oplet, zodat een ongeval kan worden voorkomen.

De passagiers beschikken over 3 connectiviteitstechnologieën waarmee ze van de auto het verlengstuk van hun digitale wereld kunnen maken. Met Citroën Connect Nav, Mirror Screen met Android Auto, Apple Car Play™ of MirrorLink® en Citroën Connect Box bent u altijd verbonden met de buitenwereld en profiteert u onderweg van vele praktische functies die garant staan voor ontspannen rijden.
Nouvelle Berline C4 Cactus Blanc Nacré

MOTOREN

Efficiëntie en rijplezier

De Nieuwe Citroën C4 Cactus biedt volop dynamiek en rijplezier dankzij het lichte en efficiënte platform en de motoren van de nieuwste generatie. De tot Engine of the Year verkozen PureTech-benzinemotoren en de BlueHDi-dieselmotoren voldoen aan de Euro 6-normen die zijn bedoeld om de NOx-uitstoot te verminderen.

De automatische transmissie EAT6, die wordt geleverd in combinatie met de PureTech 110 S&S-motor, staat garant voor snel en soepel schakelen en een ongekend gebruikscomfort. De Nieuwe Citroën C4 Cactus is ook leverbaar met de PureTech 130 S&S-motor in combinatie met een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

Miniatuurversie Nieuwe Citroën C4 Cactus

Breid uw miniatuurcollectie uit met de fantastische schaalmodellen (1:43 of 1:64) van de Nieuwe Citroën C4 Cactus. De nieuwste aanwinst van de Citroën-familie is een combinatie van durf en elegantie, die wordt gekenmerkt door een uniek ontwerp. Dit ontwerp is zeer nauwkeurig gereproduceerd op deze replica’s.

Top