Sluiten
Sluiten
Sluiten
Citroën Nieuwsbericht

DS 6WR: wild en verfijnd

Op de Beijing Motorshow introduceert DS een nieuw model dat zowel krachtig als verfijnd is: de DS 6WR. De Wild Rubis concept car diende als inspiratiebron voor deze premium SUV, die duidelijk over DS-genen beschikt: uniek, gepassioneerd, vol emotie, direct herkenbaar en buitengewoon verfijnd. Het is een indrukwekkende auto met een sterke persoonlijkheid, die voor ds in china een nieuw hoofdstuk inluidt. Na de ds 5LS is deze eerste SUV van het merk de volgende stap van de ontwikkeling van DS in China en wereldwijd.

De DS 6WR is ontworpen in Parijs – de hoofdstad van luxe en mode – en vormt een nieuwe kijk op het DS-thema: rebels, ongetemd, maar toch ook puur en verfijnd. Zijn originele carrosseriedesign combineert de krachtige lijnen van een SUV met de stijlkenmerken van DS.

Krachtige, elegante lijnen
Net als de Wild Rubis concept car die aan de basis stond van deze nieuwe premium SUV is de DS 6WR een krachtig ogende, spectaculaire auto, waarbij de vloeiende lijnen de kracht van het design benadrukken.
Het nieuwste DS model is 4,55 meter lang, 1,86 meter breed en 1,61 meter hoog, met een lange wielbasis van 2,73 meter. Dit formaat straalt onverzettelijkheid en daadkracht uit en geeft de auto een uitnodigende uitstraling. Dit premium SUV model biedt een hoge mate van praktisch gebruiksgemak en veelzijdigheid. De 19-inch wielen zorgen voor een buitengewone rijervaring.
De DS 6WR is eveneens voorzien van Grip Control. Deze technologie zorgt voor een optimale tractie op alle soorten ondergrond, zonder gebruik te maken van een 4x4-systeem. Andere voorbeelden van de geavanceerde technologie van dit model zijn de e-THP 160 en THP 200 motoren die voorzien zijn van sequentiële directe inspuiting met een hogedrukpomp en een turbocompressor van het type Twin Scroll.

Verfijnde, ingetogen styling
Met zijn originele proporties en charismatische uitstraling is de nieuwe DS 6WR een bijzondere SUV geworden. De unieke designtaal van de brede en lage carrosserie straalt zowel kracht als onverzettelijkheid uit, zonder compromissen te doen wat betreft de verfijning.
De elegante DS 6WR is voorzien van unieke verchroomde dakrails. Deze accentueren de hoogte en onderstrepen de dynamische looks van het nieuwe model.
De DS 6WR beschikt aan de voorzijde over het front dat werd geïntroduceerd door de DS 5LS met zijn ‘DS Wings’. De naam DS Wings is gebaseerd op de twee verchroomde vleugels die de grille verbinden met de koplampunits. De krachtige boog die door deze lijnen wordt gevormd geeft de voorzijde een dynamische, moderne uitstraling. De speciaal ontworpen grille is eveneens voorzien van het DS-logo. Bijzonder is ook de lichtsignatuur met dagrijverlichting in een stemvork-layout en xenontechnologie.
De achterlichten met hun bijzondere dieptewerking zijn opgenomen in de achterklep, die om de hoeken van de auto doorloopt. Het glas van de achterlichten is gevat in chromen lijsten, die het 3D-design van de lichtunits verder onderstrepen. Een uiting van het streven naar perfectie zijn de initialen ‘DS’ die samen met het DS-embleem in de zijkant van de lichtunits zijn opgenomen. De twee uitlaatpijpen zijn aan de onderzijde opgenomen in een verchroomd sierelement.

Een nieuw model als middelpunt van het DS offensief in China
Dit nieuwe model vormt de volgende stap in de ontwikkeling van het merk DS in China. Na de in september 2013 gelanceerde DS5 en de DS 5LS die afgelopen maart werd geïntroduceerd, is de DS 6WR het derde DS-model dat in China gebouwd gaat worden in de Shenzhen-fabriek. De DS 6WR zal eind dit jaar in de showroom staan, in eerste instantie uitsluitend in China. En DS zal nog verder gaan uitbreiden, want in de komende maanden zal een ander lokaal geproduceerd model onthuld gaan worden.
De ontwikkeling van DS wordt ondersteund door een groeiend dealernetwerk, dat nu 56 DS Stores omvat in de grootste steden van China.

Afmetingen
Lengte: 4,55 m
Breedte: 1,86 m
Hoogte: 1,61 m
Wielbasis: 2,73 m

Top