[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:NL] [cle1: SECONDES Lang:NL]
Sluiten
Sluiten
Sluiten

Citroën Bandenservice

Altijd de juiste banden voor uw Citroën

Met de Citroën Bandenservice profiteert u van deskundige montage, controle en opslag van uw zomer- of winterbanden. Bij elke bandenwissel controleert de Citroën-dealer uw banden nauwkeurig. Ook checkt hij of het bandenprofiel nog voldoet. Tegen een kleine vergoeding kunt u uw banden ook laten opslaan, zodat u er geen omkijken naar heeft.

 

Ieder seizoen vraagt om een band die is toegesneden op de specifieke weersomstandigheden. Winterbanden hebben namelijk een ander profiel dan zomerbanden. Bovendien is de samenstelling van het rubber anders. Dit heeft gevolgen op de remweg, de rolweerstand en het rolgeluid. Met de juiste banden onder uw auto kunt u optimaal genieten van de uitstekende wegligging én de veiligheid van uw Citroën. U vindt hieronder meer informatie over de verschillende typen banden die Citroën u aanbiedt.

Winterbanden

Winterbanden bieden meer veiligheid tijdens winterse omstandigheden. Maar waarin verschilt een winterband van een zomerband? Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt rubber harder. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden. Bij temperaturen onder de 7°C presteert een winterband daardoor beter dan een zomerband. Hierdoor profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid.

Ook het profiel van de winterband verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van ‘lamellen’. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast aan het wegdek. De nieuwe generatie winterbanden is net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden en ook de duurzaamheid ligt op hetzelfde niveau.

 

De veiligste Winterband-velg combinatie voor de beste prijs!

Uw Citroën-dealer adviseert u graag over de meest veilige winterband-velg combinatie voor uw Citroën, waarbij we vanzelfsprekend rekening houden met uw eisen en budget.

 

Winterbanden duurder dan zomerbanden?

Een all-season band is een combinatie van zomer -en winterbanden in één. Deze banden worden ook wel all-weather of 4-seizoenenband genoemd. Dit gaat in de zomer ten koste van de slijtage, maar geven wel extra grip op nat wegdek. Bij winterse temperaturen verliest de all-season band geen grip, wat bij een zomerband wel het geval is. All-season is eigenlijk geen alternatief voor winterbanden maar een aanvulling op een zomerband voor meer veiligheid het gehele jaar door voor als u geen winterbanden nodig hebt. De prestaties van winterbanden zijn in winterse omstandigheden duidelijk beter dan die van all season banden. En het wisselen van banden gedurende de seizoenen is niet meer nodig.

Profieldiepte en gebruiksduur

Voorwaarde voor een goede werking van een winterband is dat de profieldiepte niet onder de 4 mm komt. Ook is het aan te raden winterbanden na 4 opeenvolgende winters te vervangen, omdat bepaalde componenten in de rubbersamenstelling hun werking verliezen. Daardoor verliest de winterband zijn specifieke eigenschappen en voordelen.

Is uw auto uitgerust met bandenspanningssensoren (TPMS)?

Heeft u uw auto onlangs aangeschaft, grote kans dat uw auto is uitgerust met TPMS. In het overzicht van de winterbandensets zijn daarom sets met en zonder TPMS opgenomen. Na elke vervanging van sensoren of banden is het noodzakelijk de vervangen sensoren opnieuw in te leren en een eventuele drukaanpassing in het systeem op te slaan. Door gebruik te maken van de winterbandensets met TPMS bent u er zeker van dat de sensoren intensief getest zijn en afgestemd zijn op het elektronisch systeem van uw auto.

Top