Doorgaan
GTbyCitroën sportcoupé

GT by CITROËN

OP DE GRENS VAN EEN VIRTUELE WERELD

De GTbyCitroën is gebouwd naar een digitaal ontwerp dat door Citroën is ontwikkeld in samenwerking met Polyphony, het bedrijf achter het computerspel Gran Turismo 5.

EEN GESPIERDE CONCEPTCAR

De GTbyCitroën heeft een langgerekte carrosserie met slanke en vloeiende lijnen. Het gespierde uiterlijk wordt benadrukt door de zuiver gelijnde, aan de bovenzijde generfde flanken en de parelmoerlak.

EEN KRACHTIGE VOORZIJDE

De voorzijde maakt een harmonieuze indruk dankzij de:

 

  • brede luchtinlaatopeningen
  • horizontale koplampen met blauwe LED-verlichting.

 

De carbon buitenspiegels met de slanke steunen lijken te zweven, doorklieven de lucht en dragen bij tot de fenomenale wegligging van de GTbyCitroën.

EEN GESTREKT SILHOUET

De brede voorruit loopt zonder zichtbare onderbreking door tot aan het dak en de uitzonderlijk lange, beweegbare achterspoiler. De bijzonder vloeiende lijnen wekken de indruk dat de auto continu in beweging is. Alles straalt sportiviteit en beweging uit.

UITERST AERODYNAMISCH

DES SENSATIONS HORS DU COMMUN
Un prix tout compris pièces et main d'œuvre pour le contrôle de votre batterie actuelle avant tout échange et son remplacement si nécessaire 
UN ESPRIT SPORTIF
Grâce à ses lignes volontairement fluides, à son architecture originale ainsi qu’à l’utilisation (dans le jeu) du meilleur des promesses technologiques à venir en termes d’environnement, GTbyCitroën incarne parfaitement l’esprit sportif selon Citroën. 
DES ÉQUIPEMENTS NOVATEURS
GTbyCitroën dispose d’équipements novateurs tels que des écopes aérauliques à l’avant, un fond plat sous caisse, un aileron arrière mobile ou encore un diffuseur arrière. Tous ces dispositifs participent activement à la réduction de la portance, plaquant ainsi le véhicule au sol, mais surtout à la réduction de la trainée aérodynamique. 
WEERGALOZE SENSATIES
Er is bijzonder veel aandacht besteed aan een lage luchtweerstand en een vloeiende carrosserievorm - typische sterke punten van Citroën - om een auto te ontwerpen met een dynamisch uiterlijk, een optimaal weggedrag en uitzonderlijk rijplezier. 
EEN SPORTIEVE SPIRIT
Dankzij de bewust vloeiende lijnen, het originele ontwerp en het gebruik (in het computerspel) van de meeste toekomstige milieuvriendelijke technieken, is de GTbyCitroën de perfecte interpretatie van sportiviteit volgens Citroën. 
INNOVATIEVE UITRUSTING
De GTbyCitroën beschikt over noviteiten zoals windgeleiders aan de voorzijde, een vlakke onderzijde, een beweegbare achterspoiler en een diffusor aan de achterzijde. Al deze voorzieningen dragen actief bij tot het verminderen van de opwaartse druk en drukken de auto op de weg, maar ze verlagen vooral de luchtweerstand. 

EEN KARAKTERVOL INTERIEUR

Het interieur past bij het dynamische en krachtige karakter van de GTbyCitroën. Het interieur blijft niet achter: de sfeer aan boord wordt gekenmerkt door een combinatie van hoogwaardige en stevige materialen en een cockpit met hightech-look.

 

De twee met doorgestikt, donkergekleurd leder beklede sportstoelen bieden de bestuurder en passagier veel steun en staan garant voor weergaloze rijsensaties. Ook de portierpanelen en de vloer zijn bekleed met doorgestikt leder, waardoor de sportieve uitstraling van het interieur wordt versterkt. 

MAXIMALE CONCENTRATIE

De bestuurder beschikt over een head up-display om zich volledig op de weg te kunnen concentreren. Het feit dat de bestuurder de rijinformatie direct kan aflezen en zijn blik niet hoeft af te wenden draagt in hoge mate bij aan de veiligheid.