Verwijzing in seconden

BEKIJK DE VIDEO OVER DE NIEUWE CITROËN C3 AIRCROSS

De op de concept car C-Aircross van begin 2017 geïnspireerde Citroën C3 Aircross SUV geeft op zijn eigen onderscheidende wijze een vervolg op het SUV-offensief van het merk met een uniek design met een stoer en origineel karakter. Een karakter dat niet alleen het CITROËN-DNA weerspiegelt, maar ook onlosmakelijk is verbonden met de wereld van de SUV. Bekijk de video van de auto.

 

Compacte Citroën C3 Aircross SUV

DE NIEUWE GENERATIE SUV: CITROËN C3 AIRCROSS

#ENDLESSPOSSIBILITIES

De Citroën C3 Aircross SUV onderscheidt zich van andere SUV's door zijn krachtige, originele en frisse ontwerp.

Hij ziet er stoer en robuust uit met zijn hoge motorkap, waarbij de verchroomde chevrons met een geïntegreerde led-lichtsignatuur een opvallend stijlelement zijn.

U kunt de auto tot in de kleinste details personaliseren: achterste zijruiten die als jaloezieën zijn gedecoreerd, op elkaar afgestemde kleuraccenten van de buitenspiegelkappen, de sierlijsten van de koplampen, de naafdoppen en dakrelingen.

Aan boord biedt deze nieuwe generatie SUV een unieke hoge zitpositie voor de bestuurder.

ZORGELOOS RIJDEN OP ALLE SOORTEN ONDERGROND GRIP CONTROL MET HILL DESCENT ASSIST

Citroën C3 Aircross: Grip Control met Hill Descent Assist

Met deze SUV heerst u over de weg! Dankzij de grote bodemvrijheid, de grote wielen en de Grip Control met Hill Descent Assist rijdt u zorgeloos op alle soorten ondergrond.

De Grip Control regelt afhankelijk van de grip de aandrijfkracht van de voorwielen, terwijl de Hill Descent Assist ervoor zorgt dat u gecontroleerd en op constante snelheid een steile helling kunt afdalen.

HANDZAAM IN DE STAD DANKZIJ DE TOP REAR VISION-ACHTERUITRIJCAMERA

Citroën C3 Aircross: Top Rear Vision-achteruitrijcamera

De Citroën C3 Aircross SUV is zowel in de stad als op de snelweg in zijn element. Het is een auto die u elke dag opnieuw het leven gemakkelijk maakt. In de stad helpt het Park Assist-systeem u bij het parkeren 

Dankzij de Top Rear Vision-achteruitrijcamera kunt u op het 7 inch touchscreen een 180°-weergave zien van de omgeving van de achterzijde van uw auto.

EEN STOER EN ROBUUST UITERLIJK

Het stoere en robuuste uiterlijk van Citroën C3 Aircross SUV

De Citroën C3 Aircross SUV heeft een voor zijn segment uniek silhouet door zijn kort en hoge, krachtig gelijnde motorkap. Met zijn kenmerkende lichtsignatuur voor en achter en combinatie van horizontale lijnen en ronde vormen ziet hij er stoer uit zonder agressief over te komen.

Ook deze SUV heeft de voor de nieuwste creaties van het merk Citroën kenmerkende dubbele lichtsignatuur die de expressieve voorzijde accentueert. Aan de achterzijde vallen de brede heupen van ce Citroën C3 Aircross SUV op, die het gespierde karakter van de SUV versterken. De achterlichten met 3D-effect onderstrepen de familieband met de Citroën C3 en de concept car C-Aircross.

Zoals het een rasechte SUV betaamt is de Citroën C3 Aircross SUV voorzien van de in matzwart uitgevoerde wielkastverbreding en dorpelbeschermers die de auto beschermen tegen kleine beschadigingen.

RUIM EN UITERST FLEXIBEL

De Citroën C3 Aircross SUV is met zijn hoge bouw en doordachte ontwerp de ruimste auto van zijn segment met een onovertroffen zitcomfort: hij heeft 5 volwaardige zitplaatsen met bijzonder veel been- en hoofdruimte. 

De bagageruimte heeft een uiterst royale inhoud van 410 liter die zelfs tot 520 liter kan worden vergroot dankzij de in twee onafhankelijke delen (2/3 - 1/3) neerklap- en verschuifbare achterbank.

 

Citroën C3 Aircross SUV is ruim en uiterst flexibel

90 COMBINATIES: BEKEN KLEUR!

Dankzij de keuze uit 8 carrosseriekleuren, 3 dakkleuren en 4 Color Packs kunt u de Citroën C3 Aircross SUV helemaal aan uw eigen smaak aanpassen. Er zijn in totaal maar liefst 90 combinaties mogelijk!

U kunt de auto tot in de kleinste details personaliseren: achterste zijruiten die als jaloezieën zijn gedecoreerd, op elkaar afgestemde kleuraccenten van de buitenspiegelkappen, de sierlijsten van de koplampen, de naafdoppen en dakrelingen. Dankzij de 5 zeer verschillende ambiances kunt u ook met het interieur alle kanten op.

De optionele ambiances zijn Metropolitan Grey, Urban Red, Hype Mistral en Hype Colorado: deze thema's zijn elk op hun eigen wijze geïnspireerd op de wereld van mode en designmeubels.U kunt zo desgewenst kiezen voor klassieke tinten of juist voor scherpe contrasten. Ook voor de wielen zijn verschillende designs mogelijk. Er is keuze uit een collectie gestileerde 16 inch wieldoppen of gepolijste 16 of 17 inch lichtmetalen velgen.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Citroën C3 Aircross SUV: CITROËN ADVANCED COMFORT®

Trouw aan het DNA van het merk en aan het CITROËN Advanced Comfort®-programma biedt de Citroën C3 Aircross SUV u dankzij de knowhow van Citroën een optimaal rijcomfort.

Hiermee wordt beoogd dat elke rit zich ontpopt tot een uiterst plezierige en ontspannen aangelegenheid, waarbij u kunt genieten van een ongekende rust. Het ongekende comfort van de Citroën C3 Aircross SUV ervaart u door:

  • het zitcomfort van de royale stoelen
  • het unieke CITROËN-veercomfort onder alle rijomstandigheden
  • het geluidscomfort dankzij de uitstekende isolatie en de verzorgde akoestiek.

Afmetingen van de Citroën C3 Aircross SUV

Lengte

4154 MM

Breedte

1756/1976 MM

Hoogte

1597/1637 MM

Inhoud kofferbak

410 / 1289 liter

De afmeting van de breedte en hoogte is afhankelijk van de vorm van de carrosserie. De inhoud van de kofferbak is afhankelijk van de stand van de achterste stoelen.

De bagageruimte van Citroën C3 Aircross SUV

TOT WEL 520 LITER
AAN BAGAGERUIMTE

U hoeft zich qua bagage niet te beperken! De Citroën C3 Aircross SUV heeft namelijk de grootste bagageruimte in zijn klasse, die bovendien gemakkelijk toegankelijk is dankzij de brede, wijd openslaande achterklep en de lage tildrempel .

De inhoud van 410 liter kan tot 520 liter worden vergroot door de verschuifbare achterbank in de voorste stand te zetten.

Met de achterbank neergeklapt beschikt u zelfs over een inhoud van 1289 liter.

De Citroën C3 Aircross SUV heeft een praktisch karakter. Zo kan de hoedenplank verticaal achter de achterbank worden opgeborgen wanneer u hoge voorwerpen wilt vervoeren.

Ook handig is de in twee posities te plaatsen laadvloer. Als de achterbank is neergeklapt, kan hiermee een volledig vlakke laadvloer worden gecreëerd.

VIER INTERIEURAMBIANCES

HYPE COLORADO

Citroën C3 Aircross SUV: Hype Colorado Ambiance

De ambiance Hype Colorado heeft een luxueus karakter dat wordt versterkt door de zacht aanvoelende materialen en een specifiek bekledingsmotief in de kleur Colorado voor de gedeeltelijk met leder beklede stoelen, het tweekleurige stuurwiel en het dashboardpaneel.

HYPE MISTRAL

Citroën C3 Aircross SUV: Hype Mistral Ambiance

De ambiance Hype Mistral ademt een chique sfeer. Deze ambiance bestaat uit een specifieke stoelbekleding, een combinatie van zwart leder en stof met pied-de-poule-motief, en een met kunstleder bekleed dashboardpaneel. De ventilatieroosters zijn voorzien van gesatineerd verchroomde accenten.

URBAN RED

Citroën C3 Aircross SUV: The Urban Red Ambiance

Het Urban Red-interieur geeft uitdrukking aan vitaliteit en verhoogt het technologische karakter van de SUV. Het bevat een spel van contrasten tussen donkere kleuren en oranje accenten op de stiksels van de stoelen in Donkergrijs Quartz en rondom de ventilatie. Het dashboard is bedekt met TEP.

METROPOLITAN GREY

Citroën C3 Aircross SUV: Metropolitan Grey Ambiance

De ambiance Metropolitan Grey accentueert de interieurruimte. Door de lichte kleuren en warme bekledingsmaterialen, waarmee ook de sierpanelen van het dashboard zijn bekleed, ontstaat een extra licht en gastvrij interieur. In deze ambiance hebben de ventilatieroosters oranje accenten.

STANDAARDAMBIANCE

Citroën C3 Aircross SUV: Standaardambiance

De standaardambiance is strak en puur. Het dashboardpaneel is uitgevoerd in een grijs textuurmateriaal, terwijl de stoelen zijn bekleed met stof in de kleur Mica Grey. De ventilatieroosters hebben witte accenten.

PANORAMISCH SCHUIF-/KANTELDAK

Het grote panoramische schuif-/kanteldak (het glazen gedeelte heeft in het interieur een lengte van bijna één meter) zorgt voor een zee van licht in het interieur en vergroot zowel geopend als gesloten het rijplezier.

 

Hiermee wordt elke rit een unieke ervaring.

 

Met twee schakelaars kunt u intuïtief het dak en het zonnescherm bedienen om zo de hoeveelheid licht in het interieur te regelen.

Intelligente technologie

HEAD-UP KLEURENDISPLAY

Citroën C3 Aircross SUV: Head-up Kleurendisplay

Het head-up display bestaat uit een in uw blikveld geplaatst wegklapbaar scherm waarop in kleur de belangrijkste rijinformatie wordt geprojecteerd, zodat u uw ogen altijd op de weg gericht kunt houden.

DRAADLOOS OPLADEN VAN UW SMARTPHONE

Citroën C3 Aircross: Draadloos opladen van uw smartphone

De Citroën C3 Aircross SUV biedt een intuïtieve connectiviteit. De middenconsole is te voorzien van een speciaal opbergvak voor uw smartphone, waarin deze door middel van inductie draadloos* wordt opgeladen.

De compatibele apps van uw smartphone kunnen ook op het 7 inch touchscreen van de auto worden weergegeven dankzij de Mirror Screen-functie in combinatie met Apple CarPlayTM en Android AutoTM.  

*met een compatibele telefoon die beschikt over Qi technologie

10 RIJHULPSYSTEMEN

VEILIG EN ZORGELOOS RIJDEN

PARK ASSIST

GROOTLICHTASSISTENT

SNELHEIDSLIMIET

ACTIVE SAFETY BRAKE

Veilig en zorgeloos rijden

Citroën C3 Aircross: Rijhulpsystemen

In de Citroën C3 Aircross SUV komen intuïtieve technologieën volledig tot hun recht en zorgen er voor dat u veilig en zorgeloos kunt rijden. Het middelste deel van het dashboard biedt plaats aan een touchscreen met rijhulpsystemen en veiligheidssystemen die elke rit nog veiliger maken. 

PARK ASSIST

De Citroën C3 Aircross SUV is op de snelweg maar ook in de stad volledig in zijn element. Dankzij de Top Rear Vision-camera en de parkeerhulpsensoren is parkeren kinderspel. De Park Assist helpt u bij het fileparkeren en het haaks of schuin inparkeren.

 

DE GROOTLICHTASSISTENT

De grootlichtassistent schakelt de verlichting automatisch over van dimlicht naar grootlicht en vice versa, afhankelijk van de aanwezigheid van andere voertuigen. Dit vergroot de veiligheid bij nachtelijke ritten, omdat u zich hierdoor volledig op het rijden kunt concentreren.

 

HET SNELHEIDSLIMIETHERKENNINGS- EN SNELHEIDSADVIESSYSTEEM

Het snelheidslimietherkennings- en snelheidsadviessysteem biedt u de mogelijkheid om de snelheid van uw SUV aan te passen op basis van door de camera gescande informatie. Het systeem geeft constant de actuele snelheidslimiet weer.

 

Active Safety Brake

Citroën C3 Aircross: Active Safety Brake

Met een aan de bovenzijde van de voorruit geplaatste multifunctionele camera detecteert het systeem obstakels, zoals bijvoorbeeld een voertuig dat in dezelfde richting rijdt of een stilstaand voertuig voor de auto.

Vanaf 5 km/h tot 85 km/h stuurt de sensor het automatische remsysteem aan wanneer er een kans op een aanrijding wordt gedetecteerd.

Citroën C3 Aircross SUV: Grip control met Hill Descent Assist

GRIP CONTROL MET HILL DESCENT ASSIST

Met de Grip Control, een systeem dat de tractie verbetert, en specifieke Mud & Snow-banden in 16 of 17 inch biedt de Citroën C3 Aircross SUV ongekende mogelijkheden. Op elk wegtype, ongeacht de omstandigheden en het wegdek, kan de auto hiermee uit de voeten.

Dit systeem verbetert onder alle omstandigheden uw veiligheid en heeft 5 standen:

In de standaardstand werkt de Grip Control als een automatische antispinregeling. Maar u kunt ook zelf een van de vier andere standen selecteren (Zand, Offroad, Sneeuw, ESP Off).

De Hill Descent Assist, een aanvulling op de Grip Control, begrenst de snelheid van de auto op een steile afdaling.

Hierdoor kunt u de auto gemakkelijker onder controle houden en neemt de kans sterk af dat de auto tijdens de afdaling gaat glijden.

CONNECTIVITEIT EN INTUÏTIEVE BEDIENING

MIRROR SCREEN

Citroën C3 Aircross: Mirror Screen

Met de functie Mirror Screen in combinatie met Android Auto™, Apple Car Play™ of MirrorLink® kunt u onderweg veilig gebruik blijven maken van multimediacontent en de apps van uw smartphone die op het 7 inch touchscreen weergegeven en bediend kunnen worden.

CONNECT NAV

Citroën C3 Aircross: Connect Nav

Dit navigatiesysteem van de nieuwe generatie is gekoppeld aan online services zoals TomTom Traffic zodat u altijd beschikt over actuele verkeersinformatie, het actuele weerbericht en de locatie van tankstations en parkeergelegenheden met de bijbehorende brandstofprijzen en parkeertarieven. U kunt ook op lokaal niveau zoeken naar POI's.

CITROËN CONNECT BOX

Citroën C3 Aircross: Connect Box

Dankzij de standaard Citroën Connect Box, die verbonden is met het Citroën Connect Nav-systeem, beschikt de gebruiker over een met internet verbonden navigatiesysteem zonder dat hij zijn smartphone hoeft te gebruiken.

De Citroën Connect Box bestaat uit de services noodoproep en pechhulpoproep met plaatsbepaling. Bij een ongeval of een andere situatie waarbij dringend ingrijpen is vereist, kunnen dankzij deze services de benodigde hulpdiensten worden opgeroepen.

5 EFFICIËNTE MOTOREN

De avontuurlijke en hightech Citroën C3 Aircross SUV is leverbaar met een ruime keuze aan zuinige en efficiënte motoren van de nieuwste generatie. Deze SUV biedt keuze uit drie PureTech-benzinemotoren (82, 110 en 130 pk) en twee BlueHDi-dieselmotoren (100 en 120 pk).

 

De PureTech 110-benzinemotor kan ook worden gekoppeld aan de automatische transmissie EAT6 in combinatie met een Stop & Start-systeem. De PureTech 130-benzinemotor en BlueHDi 120-dieselmotor zijn ook voorzien van een handgeschakelde 6-versnellingsbak.

 

De motoren van Citroën C3 Aircross SUV

REVIEWS VAN CITROËN C3 AIRCROSS

Autovisie

Citroën C3 Aircross SUV: Review Autovisie

“Citroën kiest duidelijk voor de comfort-koers met de nieuwe compacte SUV Citroën C3 Aircross”

ANWB

Citroën C3 Aircross SUV: ANWB Review

"Een compacte maar tegelijkertijd ruime crossover die wordt gekenmerkt door het comfort waar Citroën om bekend staat”

TopGear

Citroën C3 Aircross SUV: Top Gear Review

Als de Citroën C3 Aircross iets niet is, is het doorsnee, voorspelbaar of ongeïnspireerd. Alleen door een blik op ‘m te werpen, worden we al vrolijk.

AutoVandaag

Citroën C3 Aircross SUV: AutoVandaag Review

Citroën sluit met de C3 Aircross aan in het segment zo populaire, compacte SUV’s.

AutoWeek

Citroën C3 Aircross SUV: AutoWeek Review

Lekker fel voertuig en bovendien heerlijk comfortabel.

Autokopen.nl

Citroën C3 Aircross SUV: Autokopen.nl Review

De flexibiliteit en het ruimte-aanbod zijn een grote pré en dankzij z’n grote aaibaarheidsfactor kún je ‘m simpelweg niet haten.

InstaAutoVlog

Citroën C3 Aircross: InstaAutoVlog Review

C3 Aircross deelt zijn basis, motoren en transmissie met Peugeot 2008 en Opel Crossland X, maar dit is niet dezelfde auto als die 2 andere modellen. Het is een echte Citroën!

Miniatuurversies Citroën C3 Aircross SUV

Als nieuwe aanwinst in het Citroën-gamma verdient de Citroën C3 Aircross SUV natuurlijk ook zijn miniatuurversie! Deze natuurgetrouwe modelauto in de schaal 1:64 is leverbaar in 5 kleuren: Soft Sand met zwart dak, volledig in Breathing Blue, Spicy Orange met zwart dak, Natural White met zwart dak en Misty Grey met wit dak. Ook leverbaar in 1:43 in twee kleuren: Spicy Orange en Soft Sand.

Miniatuurversies Citroën C3 Aircross SUV
Top